15-те най-добри хака и съвета за iPhone за 2021 г.
fitbit

Сподели на приятел
2 481

IPhone съдържа много страхотни функции, но можете да го направите още по-мощен, като отключите трикове, скрити във вашия смартфон. Ето кои са 15-те най-добри хака и съвета за iPhone, с които да му се насладите още по-пълноценно.

 

  1. Зареждайте батерията си по-бързо в самолетен режим

Искате ли да заредите батерията на вашия iPhone възможно най-бързо? Първо го поставете в самолетен режим. Самолетният режим изключва много функции на телефона, включително клетъчни и Wi-Fi мрежи, така че батерията ще се хаби по-малко и ще се зарежда по-бързо. Само не забравяйте да изключите самолетния режим, когато приключите зареждането.

съвета за iphone

За да използвате самолетен режим, отворете Control Center (плъзнете надолу от горния десен ъгъл на iPhone X и нагоре или нагоре от дъното на други модели) и докоснете иконата на самолета.

Първият от нашите 15 съвета за iPhone работи на всички модели.

 

  1. Затварянето на приложения не спестява живота на батерията

Може би сте чували, че излизането от приложения помага на батерията на iPhone да издържи по-дълго. Колкото и хора да го казват, това просто не е вярно. Всъщност излизането от приложенията може да накара батерията ви да се нуждае от по-бързо зареждане. Така че, не напускайте приложенията, които не използвате, просто ги оставете на заден план.

Този хак също важи за всички модели iPhone.

 

  1. Намерете най-силния близък клетъчен сигнал

Ето това е истинска скрита функция! Спрете да размахвате телефона си във въздуха и да се разхождате, за да намерите най -силния клетъчен сигнал. Просто използвайте този трик и ще получите ясна индикация за силата на сигнала:

  1. Отворете приложението Phone.
  2. Наберете *3001#12345#* .
  3. Докоснете бутона за повикване.
  4. В iOS 6 до 10 това зарежда екрана Field Test и можете да преминете към стъпка 7. При iOS 11 и по-нова версия той зарежда Dashboard.
  5. Докоснете LTE.
  6. Докоснете Serving Cell Meas и потърсете линиите rsrp0 (текущата клетка) и rsrp1 (най -близката резервна клетка).
  7. Докоснете индикатора за силата на сигнала в горния ляв ъгъл.
  8. Колкото по-малко е числото, толкова по -добър е сигналът. Тоест -90 е чудесен сигнал, -110 е ОК, а -125 изобщо не е сигнал. Разходете се, за да видите как се променя силата на сигнала и използвайте телефона си, където имате нисък номер.

Третият от нашите 15 съвета за iPhone може да използвате с iOS 6 до iOS 10. На телефони с iOS 11 телефонът ви трябва да има модем Intel в него. Моделите, които го правят, са iPhone 11 и 11 Pro, iPhone XS, iPhone XR, iPhone X: (A1901), iPhone 8: (A1905), iPhone 8 Plus: (A1897), iPhone 7: (A1778) и iPhone 7 Plus : (A1784).

 

  1. Направете известията си с леко примигване

Искате ли да получавате известия за нови съобщения, входящи повиквания или друга полезна информация, без да гледате екрана на iPhone или да слушате звуци? С този хак светкавицата на камерата на гърба на телефона мига, когато имате ново известие. Просто следвайте тези стъпки:

  1. Докоснете Settings.
  2. Докоснете General (пропуснете тази стъпка на iOS 13 и по -нова версия).
  3. Докоснете Accessibility.
  4. Докоснете Audio/Visual.
  5. Докоснете LED Flash for Alerts.
  6. Преместете плъзгача на ON/зелен. Също така преместете плъзгача Flash on Silent на ON/зелен.

Този хак работи на всички модели iPhone със светкавица на камерата.

 

  1. Правете снимки с бутона за сила на звука

Знаете ли, че докосването на бутона на екранната камера не е единственият начин да правите снимки? Всъщност има много по-лесен начин да правите снимки бързо, без да гледате или докосвате екрана. След като приложението Camera е отворено, щракнете върху бутона за увеличаване на звука и телефонът ви ще направи снимка. Това работи дори със слушалки, които имат вградени дистанционни управления.

Този хак работи на всички модели iPhone. Някои модели могат да правят снимки и с бутона за намаляване на силата на звука.

 

  1. Накарайте Siri ви помогне да правите снимки

Всеки знае, че може да задава въпроси на Siri , но знаехте ли, че Siri може да направи правенето на снимки по-бързо? Въпреки че всъщност не може да заснеме снимката, Siri може да отвори приложението Camera за настройката, която искате, така че просто трябва да докоснете бутона на камерата (или да щракнете върху бутона за сила на звука). Ето какво да направите.

Активирайте Siri (задръжте бутона Home или Side, в зависимост от вашия модел) и помолете Siri да направи снимка или видеоклип. Вашите опции са:

„Hey Siri, take a photo“ („picture“)

„Hey Siri, take a square photo“

„Hey Siri, take a panoramic photo“

„Hey Siri, take a video“

„Hey Siri, take a slow-motion video“

„Hey Siri, take a tap-lapse video“

„Hey Siri, take a selfie.“

Когато имате желаното изображение, докоснете камерата или бутона за сила на звука.

Това е поредният от нашите съвети за iPhone, който да използвате на всички модели. Само функцията за селфи изисква iOS 10 и по-нова версия.

 

  1. Въвеждайте вашите команди на Siri, вместо да ги казвате на глас

Siri е страхотен, но не можете да говорите с него и да получавате отговори на глас във всяка ситуация (а за някои хора с увреждания говоренето може да не е опция).

В тези случаи можете да използвате Siri, ако сте включили Type to Siri. Този трик ви позволява да получите достъп до Siri и да му давате команди чрез въвеждане. Ето какво да направите:

  1. Докоснете Settings.
  2. Докоснете General (пропуснете тази стъпка на iOS 13 и по -нова версия).
  3. Докоснете Accessibility.
  4. Докоснете Siri.
  5. Преместете плъзгача Type to Siri на ON/зелено.
  6. Сега активирайте Siri и се появява клавиатура, която ви позволява да въведете вашата команда. Можете също да говорите с помощта на иконата на микрофон.

Този хак работи на всички модели iPhone с iOS 11 и нагоре.

 

Очаквайте ПРОДЪЛЖЕНИЕ.

 

 

Ако сте харесали статията, четете още такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.