Най-добрите 17 функции на iOS 14.4, които да използвате на вашия iPhone сега
fitbit

Сподели на приятел
1 061

Apple продължава да подобрява iOS 14 и iPadOS 14, като добавя ценни нови възможности и функции. Съвсем наскоро Apple пусна нови функции на iOS 14.4, добавяйки новости към Fitness Plus за собствениците на Apple Watch. Той също така добави нов Unity watch face през февруари, за да отпразнува Месеца на черната история. Актуализацията включва и поредица от корекции за уязвимости, които активно се експлоатират.

iOS 14.4 следва добавянето на снимки на Apple ProRaw към iPhone 12 Pro и 12 Pro Max. Тези нови функции се присъединяват към вече впечатляващия списък от възможности, които Apple представи на своите мобилни устройства с пускането на iOS 14 през септември. iOS 14.5 в момента се предлага в бета версия и се очертава да бъде значима актуализация за собствениците на iPhone.

Например можете да персонализирате началния екран на вашия iPhone, като създадете персонализирани икони на приложения и поставите нови джаджи, където пожелаете. А нова функция на Scribble в актуализацията на iPad сега ви позволява да използвате Apple Pencil, за да пишете във всяко текстово поле, докато таблетът го преобразува в текст, вместо всеки път да вади клавиатурата. И това е само началото.

Ето най-добрите съвети и трикове, които сме открили за iOS 14 и iPadOS 14.

 

  1. Вижте новите функции на iOS 14.4 на началния екран

функции на iOS 14.4

С iOS 14.4 iPhone вече има функция, наречена App Library, която действа като склад за съхранение на всички приложения, които не използвате редовно. Можете да получите достъп до библиотеката с приложения, като плъзнете пръст отдясно наляво на екрана покрай всички текущи начални екрани. Друго ново за iPhone е възможността за поставяне на джаджи на началния екран. Apple предостави на разработчиците инструменти за създаване на нов стил, който със сигурност ще накара приятелите ви с Android да завиждат. Тук навлизаме в повече подробности за промените в началния екран.

 

  1. Създайте персонализирана джаджа Smart Stack

Говорейки за джаджи, използвайте Apple Smart Stack. Можете да използвате същата техника, която бихте използвали за създаване на папка с приложения. На практика отнема повече време да решите кои джаджи да включите, отколкото да ги организирате.

Просто продължете да подреждате джаджи, докато не се получи желаното.

 

  1. Направете свои собствени икони на приложения

функции на iOS 14.4

Apple добави нови функции към приложението си за преки пътища. Най-популярното допълнение е възможността да създавате свои собствени икони на приложения и напълно да персонализирате външния вид на телефона си. Така че вместо иконата на приложението Apple Mail можете да изтеглите икона, която да я замени със снимка на сладко коте или икона на Gmail и да я използвате, за да стартирате приложението. Процесът е малко досаден, но ако искате начален екран, който не прилича на никой друг, си заслужава времето.

 

  1. Използвайте приложения, без да ги инсталирате, благодарение на App Clips

Мислете за App Clips в iOS 14.4 като миниатюрни приложения, които ви показват само част от това, което пълното приложение може да направи. Например Yelp App Clip може да ви покаже работното време и менюто за конкретен ресторант и нищо повече. След като използвате App Clip, можете да го отворите отново в библиотеката с приложения в наскоро добавената папка.

 

  1. iPhone 12 Pro и Pro Max могат да правят необработени снимки

функции на iOS 14.4

Това със сигурност е функция за любителите на фотографията, и се надяваме да предизвика любопитството на онези, които искат да извлекат малко повече от камерата на iPhone. Изданието на iOS 14.3 добавя Apple ProRaw фото формат, който ви позволява да правите снимки, използвайки „суров“ формат за фотография, и да правите промени в него без никакво влошаване на изображението, както когато снимката се преобразува в JPG (стандарт за приложението на камерата на Apple ).

 

  1. Тренирайте у дома с Fitness Plus

функции на iOS 14.4

При затворени или работещи с ограничен капацитет фитнес зали, сега е моментът да тренирате у дома. Услугата на Apple Fitness Plus е вградена директно във вашия iPhone, iPad и Apple TV и използва вашия Apple Watch за проследяване на тренировката ви. Водените видео тренировки се издават ежеседмично, с опции за всички различни нива на подготовка.

Можете да видите подробности за всяка сесия, включително предварителен преглед на включените песни.

 

  1. Време за разходка

функции на iOS 14.4

Говорейки за Fitness Plus, новите функции на iOS 14.4 iOS 14.4 и WatchOS 7.3 добавиха нова тренировка, наречена Time to Walk. Apple са създали списък със знаменитости, които да дойдат на виртуална разходка с вас, разказвайки вдъхновяващи истории, преплетени с личен избор на музика. Ще трябва да инсталирате актуализации на часовника и телефона си, преди да можете да го използвате.

 

  1. Картина в картина

функции на iOS 14.4

Вече не сте принудени да решавате дали искате да гледате Twitch или да разглеждате Reddit на вашия iPhone. С iOS 14 можете да правите и двете едновременно, след като Apple добави режим „картина в картина“ към iPhone. Тъй като iPad има тази функция от няколко години, е приятно да видим как и iPhone я получава. Когато започнете да гледате видео, трябва само да напуснете приложението и да се върнете на началния екран, за да задействате PiP. Има някои приложения, като YouTube, които не поддържат функцията. Можете да видите списък с всички приложения, инсталирани на вашия телефон, които го поддържат, като отворите Settings > General > Picture in Picture.

 

  1. Изтриването на приложения в iOS 14.4 може да ви обърка

С добавянето в новите функции на iOS 14.4 на библиотеката с приложения вече има допълнителна стъпка, когато става въпрос за изтриване на приложение от телефона ви, а за дългогодишни потребители на iPhone това съвсем не е просто.

 

  1. Изхвърлете Apple Mail и Safari

функции на iOS 14.4

Apple добави възможността да изтрива свои собствени приложения от вашия iPhone преди няколко години. Но все още не можете да зададете приложения като Gmail или Outlook като приложение за имейл по подразбиране. Сега можете, но Apple ограничи тази нова функция само до имейл и уеб браузъри. Необходими са няколко докосвания, за да направите промяната. След това повече няма да се налага да се справяте с приложенията на Apple.

 

  1. AirPods Pro има нова аудио функция

iPhone и iPad не са единствените устройства, които получиха сериозна актуализация. Apple AirPods Pro също получи малка актуализация на фърмуера, която добави нова функция, наречена Spatial Audio. За да използвате функцията, ще ви трябва iPhone или iPad с iOS 14. Когато ги актуализирате, всеки път, когато гледате видео, звукът ще следва движенията на главата ви, като се регулира при всяко завъртане.

 

  1. iPad прилича на Mac повече от всякога

функции на iOS 14.4

iPadOS 14 включва няколко нови функции и подобрения, които доближават интерфейса му до това да изглежда и да работи като Mac. Или пък Mac започва да изглежда като iPad с MacOS Big Sur? Така или иначе ще искате да научите всичко възможно за новите функции на iPad в iPadOS 14.

 

  1. Скритите функции на iOS 14.4 са страхотни

Има няколко скрити функции в iOS 14, които правят някои наистина невероятни неща. Например, нова функция ви позволява да докоснете гърба на телефона си два или три пъти, задействайки задача като правене на екранна снимка или стартиране на приложение. Има общо девет скрити функции, които си струва да окриете.

 

  1. Нови функции на iOS 14.4 за поверителност

функции на iOS 14.4

Запазването на личната ви информация е една от основните маркетингови точки на Apple, а с новите функции на iOS 14.4 отива още по-далеч, за да ви помогне в тази задача. Има нови настройки за споделяне на местоположението, които ще ограничат дали дадено приложение вижда точното ви местоположение или по-обща област. Има и ново уведомяване, която ще ви каже кога дадено приложение използва камерата или микрофона на телефона ви, както и по-фини настройки за това до кои снимки има достъп приложението.

 

  1. Нови трикове за камера

В приложението има няколко важни нови функции. Например, когато правите снимка през нощта, ново ръководство ви напомня да стоите неподвижни. Ще видите кръстчета, които ви показват къде да държите камерата. Има и ново регулиране на експонацията и можете да снимате много снимки много по-бързо.

 

  1. Направете си селфи игра

Друга нова функция в приложението Camera е нова настройка за предната камера, която със сигурност ще помогне на вашите селфита да блеснат. Новият режим на огледало принуждава камерата да действа така, че да ви помогне да рамкирате и подредите вашия кадър по начина, по който искате.

 

  1. Искате още?

Още няколко дребни актуализации ще ви зарадват. Можете например да маркирате някого в групов разговор в приложението Messages. Може и да използвате новото приложение на Apple Translate, за да проведете разговор на два напълно различни езика.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.