10те най-добри приложения за бекъп на данни в Android

Сподели на приятел
1 543

Ето и кои са най-добрите приложения за бекъп

Повечето предпазливи потребители не забравят да направят бекъп на данните от десктоп машината си, но колко от вас обръщат внимание и на смартфоните си? Държането на резервно копие на устройство с Android може да звучи ненужно, докато не стане инцидент. Случва се да загубите устройството, да инсталирате лош ROM, или пък да го изпуснете в локва. Не знаете кога ще се намерите в затруднено положение. Докато Google авоматично прави бекъп на вашите контакти, Gmail, календари, добре е да се погрижите и за информацията за приложенията, както и данните и настройките им. Ето няколко страхотни инструменти за правене на резервни копия в Android.

 

Helium App Sync and Backup (Безплатно / $4.99)

 

ipv9y9.jpg

 

Това страхотно приложение е встъплението на ClockworkMod в сферата на бекъпа на мобилни приложения. Както конкуренцията, Helium позволява да правите резервни копия на приложения, данните им, контакти, съобщения, и записите с обаждания, но за разлика от много от тях той може да прави всичко това без да има root достъп в устройството. Устройствата без root ще трябва да инсталират допълнителна десктоп програма за свързване с мобилното приложение чрез USB кабел, а root-натите могат директно да ползват самото приложение. Платената версия предлага качване на бекъпите в облак, бекъпи по график и няма реклами.

 

Ultimate Backup (Безплатно / $2.99)

 

r7jdwg.jpg

 

Приложението на J. Rummy Apps предоставя на потребителите гъвкав мениджър на приложения, за резервно копие на приложения и данни. Поддържа локален и облачен бекъп (като бекъпа на данните и настройките на приложенията изисква root достъп) чрез Drive, Box и Dropbox, вграден деинсталатор и мениджър на процеси, инструмент за почистване на кеша и много други. Освен на приложения, можете да правите резервно копие и на обаждания, букмаркове, WiFi детайли и други подобни. Ultimate Backup предоставя безплатно добър набор от инструменти, дори и да нямате root, като премиум версията добавя график за задачи, възстановяване на бекъпи от облака и други функции за напреднали.

 

Titanium Backup (Безплатно / $6.58)

 

2qwj85i.jpg

 

Собственик сте на root-нато устройство с Android или имате намерение да си го root-нете? Това приложение е стабилен инструментариум за бекъпи в Android, като безплатната версия позволява бекъп и възстановяване на приложения и данни като контакти, съобщения и други, чрез вътрешната памер, като удобни batch-действия автоматизират много от обичайните действия. Премиум версията прибавя редица удобни функции като правене и възстановяване от облачен бекъп. Можете също така да автоматизирате бекъпите по график, да правите селективен бекъп на отделни обекти и да местите бекъпите в SD картата. Всичко това е много малка част от възможностите на Titanium, които включват дори премахване на bloatware, хибернация на приложения и други.

 

My Backup Pro ($3.99)

 

wi0j76.jpg

 

Приложение за бекъп и управление на Android устройство, на който спокойно можете да разчитате. Предоставя функция за бекъп на приложения, с автоматизиран график, облачен бекъп и други. Докато работи добре на устройства без root достъп, инстинския потенциал на приложението се отключва при изпълнение на root-нато устройство, кaто това му позволява да прави бекъп не само на приложения, но и на техните данни и настройки като сейфове от игрите, линкове за маркета и още. Безплатната 30-дневна пробна версия позволява да го изпробвате преди покупка.

 

Super Backup (Безплатно / $1.99)

 

294t7b7.jpg

 

Бърз и безплатен инструмент за резервно копие на устройство с Android, който покрива данни като приложения и настройки (изисква root) и може да автоматизира бекъпите по график. Резервните копия могат да се пазят на SD картата, във вътешната памет, на PC-то или през Gmail (макар че това би било бавно за нещо повече от например контактите). Няма опция за облачен бекъп през Gmail, така че ще се налага да сваляте резервните копия от облака, SD картата или десктопа на ръка. Като плюс, всичката функционалност на програмата е безплатна, а премиум пакета просто премахва рекламите.

 

Backup Your Mobile (Безплатно)

 

ejwthf.jpg

 

Безплатен Android инструмент за правене на резервни копия, който има нещо за вас, без значение дали имате root достъп или не. Позволява бекъп на различни данни като съобщения, MMS, списъка с обажданията, контактите, речника и т.н., както и на потребителските приложения и някои системни настройки. Потребителите с root могат да правят резервно копие на още повече елементи от устройството, като данните на приложенията, WiFi пароли и други системни данни. Бекъпите могат да се автоматизират по график и да се запазват локално или в облака на Google Drivem Dropbox или OneDrive.

 

Easy Backup & Restore (Безплатно)

 

2iik9ec.jpg

 

Балансирано относно броя на функциите и сложността и предлага опции за потребители със и без root. Базовите му функции включват бекъп на данни като контакти, списъка с обаждания, съобщения, както и APK файловете на приложенията. Всичко това може да се запазва във и възстановява от SD картата, както и различни облаци. Потребителите с root могат да правят резервни копия на данните на приложенията и техните настройки, както и да възстановяват приложения чрез batch. Без значение дали имате root или не, винаги можете да автоматизирате бекъпа по график.

 

GCloud Backup

 

2i6dpn7.jpg

 

Ако не се интересувате от данните на приложенията, а по-скоро от неща като снимки, музика, клипове, контакти, и списъка с обаждания – пробвайте тази програмка. Трябва да си направите акаунт в GCloud, който ви дава 1 гигабайт безплатно пространство за съхранение (може да се разширява чрез действия или премиум абонаменти), след което трябва просто да изберете какво искате да запазите от списъка и приложението само ще свърши работата и ще качи бекъпа в GCloud акаунта ви. Бекъпите могат да се автоматизират според различни условия, а облачната галерия позволява разглеждане на меийни файлове директно от облака.

 

CM Backup

 

24y1itk.jpg

 

Cheetah Mobile навлезнаха в сферата на облачния бекъп чрез това приложения, което, както GCloud Backup, е насочено към потребители с по-малко технически знания, поради което не се занимава с приложения или данните им. Това, което предоставя, е лесна за използване система за бекъп на данни като контакти, съобшения, списъка с обаждания, календари, букмаркове, потребителския речник и снимки. Ако си направите акаунт получавате безплатно 5 гигабайта място за резервни копия в облака, като можете да получите още чрез определени действия или чрез платени абонаменти.

 

Mobile Backup & Restore (Безплатно / $1.99)

 

2pyvyol.jpg

 

Това приложение на Avast! е едно от новите в тази сфера. Безплатната версия запазва контакти, съобщения и списъка с обаждания. Бекъп на музика, видео и приложения е достъпен само в премиум версията, която се заплаща месечно. Силата на това приложение е автоматизацията на действията и бекъпите, които се настройват лесно и могат да се задействат при различни условия и да се извършват чрез batch или селективно към Drive или сървърите на Avast!. Премиум потребителите с root могат да запазват и данните на приложения. Докато не е чак толкова технически разгърната, тази програмка определено е от най-лесните за използване.