Как да запишете телефонно обаждане
fitbit

Сподели на приятел
10 725

Как да запишете телефонно обаждане на вашето устройство с iPhone или Android

call recorder

Понякога се налага да запишете телефонно обаждане, независимо дали става дума за работа, бизнес или сантиментални причини. Нито телефоните с  Android, нито телефони с операционна система iOS, предлагат възможност да запишат разговор.

Така че, ако сте решени да запазите телефонния си разговор като аудио файл, има няколко различни опции, които може да използвате.

Законите за записване на обажданията са строги, така че се уверете, че не нарушавате нечий права, преди да опитате някой от тези методи за записване.

Как да запишете телефонно обаждане на Android или iPhone с друго устройство

Най-лесният начин да запишете телефонно обаждане е да използвате друг телефон или таблет – ако имате такъв.

iOS продуктите имат приложение, наречено гласова бележка, а Android има диктофон, така че ако се обадите в режим на високоговорител и настроите второто устройство да записва, можете да запишете и двете страни на разговора.

Основният проблем е, че може случайно да запишете други звуци – хора, които преминават, околни шумове. В зависимост от микрофона на второто устройство, качеството на звука може да повлияе на звука на обаждането.

call

Как да запишете обаждане на телефон с Android или iPhone с помощта на Google Voice

За записване на обаждания повечето хора използват приложението Google Voice, което е собственост на Google (както подсказва името). Можете да настроите приложението така, че да записва входящите повиквания, въпреки че то няма да работи за изходящи повиквания.

Влезте в приложението, намерете менюто с настройки, след това изберете „повиквания“, след което включете „настройките за входящи повиквания“. Когато сте активирали тази опция, в режим на разговор натиснете номер 4 от клавиатурата по време на разговор, приложението ще започне да записва повикването. И двете страни ще чуят глас, който ви уведомява, че това се случва, така че и двете страни знаят, че разговорът се записва.

Приложението Google Voice не е достъпно във всички страни, така че тази техника на записване на обаждане ще работи в зависимост от това къде живеете.  Най-добре е да проверите, в кои страни се поддържа приложението, преди да осъществите разговора, който възнамерявате да запишете.

Как да запишете телефонно обаждане на Android или iPhone с приложение за записване на обаждания

recorder

Ако не можете да използвате Google Voice или не искате, можете да използвате няколко други приложения за записване на обаждания, но те имат някои недостатъци. Някои от приложенията са платени.  Други изискват от вас да плащате, в зависимост от това колко е дълъг записа, който записвате, а безплатните имат съмнителна сигурност.

Ето някои, които може да използвате, ако търсите приложение, което да записва вашите обаждания:

  • Call Recorder- приложение за Android, което може да записва разговори. Помага ви да управлявате записите си, да ги архивирате в облака или да ги категоризирате.
  • Call Recorder Lite  – приложение за iOS, което ви позволява да записвате входящи и изходящи повиквания. Ще трябва да заплатите ако искате да слушате по-дългите разговори, които сте записали. Но може да записвате колкото искате дълги разговори.

Има много подобни приложения в Play Store и App Store.

 

Повече интересни статии четете в блога ни.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.