Ще поддържа ли iPhone двойна Bluetooth аудио връзка
fitbit

Сподели на приятел
1 449

Ще поддържа ли новият iPhone двойна Bluetooth аудио връзка? Според източници това ще бъде една от основните нововъведения в бъдещите модели на iPhone.

С течение на времето wireless аудио бавно се превръща в неизменна част от мобилни телефони и таблети. Това предизвика много противоречиви реакции у потребителите , но има и ползи от тази функция. Една от тях е възможността за изпращане на аудио сигнали до две отделни Bluetooth устройства едновременно. Някои телефони на Samsung вече имат тази функция. А според слухове – Apple може да представи тази функция в бъдещите модели на iPhone.

Bluetooth headphones

Възможността за свързване с повече от едно Bluetooth устройство може да бъде полезна при различни ситуации. Може да свържете телефона си към аудиосистемата на колата, за да дадете GPS указания, докато възпроизвеждате музика през слушалки, например. Или пък да гледате филм на дълго пътуване с приятел. Възможността да се свържете с няколко комплекта слушалки ще ви позволи да се насладите на пълното аудио изживяване. (В интерес на истината, ако имате устройство с 3.5 мм жак можете просто да използвате сплитер за слушалки за същия ефект.)

 

bluetooth dual

Потребителите на iPhone ще имат възможността да сдвоят два комплекта слушалки – например AirPods и Powerbeats Pro.Както и да споделят с приятел това, което слушат в момента.

Всички модели на iPhone, досега,  могат да се свързват с множество Bluetooth устройства (и няколко високоговорителя чрез AirPlay 2), но само един Bluetooth аудио профил. Така че възможността за свързване към две аудио Bluetooth- устройства със сигурност ще бъде ново допълнение към набора от функции.

Двойната аудио функция на Samsung е достъпна за няколко устройства и изисква версия Bluetooth 5.0.  Ако Apple използва двойно аудио по същия начин, това може да доведе до функционалност на по-старите телефони на iPhone, които поддържат Bluetooth 5.0 (включително iPhone 8, iPhone X и iPhone XS) чрез софтуерна актуализация.

Но все още е твърде рано да се потвърдят тези очаквания, тъй като този слух не е официално потвърден. Не се знае кой модел на iPhone ще поддържа тази функция. Ще трябва да изчакаме още малко, за да видим какво ще се случи.

dual conection

Повече интересни статии четете в блога ни.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.