Пет от най-добрите камера приложения за iOS
fitbit

Сподели на приятел
5 341

Пет от най-добрите камера приложения за iOS – в тази статия ще разгледаме пет приложения с опции, които ще помогнат на снимките ви да изглеждат като професионални.

Приложението камера, което всеки iPhone има е добре познато на потребителите. Но съществуват много  други приложения, налични в App Store, които добавят допълнителна функционалност, филтри и други ефекти.

 1.Halide

пет

На първо място – Halide едно от най-предпочитани приложения за заснемане и обработване на снимки. То предлага богат набор от функции.

Halide предлага пълно ръчно управление на скоростта на затваряне на блендата. Настройка на ISO и баланс на бялото, както и  хистограма за усъвършенстване на експозицията. Интерфейсът е лесен за използване и може да заснемате снимки в RAW, JPG, TIFF или HEIC и др. формати.

пет

Приложението има много възможности за контрол. Опциите за по-новите iPhone са ръчни и удобни за боравене. За потребителите, които използват iPhone XR има функция за заснемане в дълбочина. Тя е подходяща за заснемането на домашни любимци, храна и др. Halide има цветна хистограма – чудесна опция, която ви позволява да се уверите, че имате правилната експозиция, за да запазите цветовите детайли и да направите цветовете перфектни.

 

2. ProCam 6

apple cam

ProCam предлага също пълно ръчно управление на скоростта на затваряне на блендата, ISO, фокуса и баланса на бялото. Както и ръчно фокусиране, вградени предупреждения за преекспониране.

Можете да избирате честота на кадрите и разделителната способност на видеото. Или да изберете от няколко режима на заснемане като нощен режим, режим на възпроизвеждане, бавно затваряне на бленда и 3D снимки . Подобно на повечето приложения в този списък, ProCam 6 ви позволява да записвате RAW, JPG, TIFF и HEIF изображения и има хистограма за светлина.

apple

За редактиране след заснемане на снимка ProCam 6 включва 60 филтъра, 17 опции за забавни ефекти, множество инструменти за настройка и възможности за редактиране на видео. Има персонализирани профили за запазване на любимите ви режими на снимане и настройки на камерата, както и поддръжка на Siri Shortcuts.

3. Obscura 2

пет

 

Obscura има прост интерфейс, който позиционира инструментите от които се нуждаете на достъпно място. Което го прави идеален за употреба с една ръка.

Можете да заснемате снимки в RAW, HEIC и JPG формати, да приемате снимки в реално време и да заснемате изображения с дълбочина. Има инструменти за регулиране на баланса на бялото, регулиране на фокуса, избор на ISO, както и хистограма за регулиране на експозицията.

apple

Налични са 19 включени филтъра, които могат да се използват при следваща обработка. В приложението има и допълнителни пакети с филтри. То ви дава достъп до библиотека със снимки, а детайлите върху избрана снимка показва всички метаданни, които са ви нужни.

4. Focos 

пет

Focos предлага пълно ръчно управление за заснетите изображения, както и опции за контрол на дълбочината, портрети, и др.

apple

Можете да импортирате вашите портретни снимки и да регулирате ефекта размазване на фона. Има и опции за симулиране на ефекти. Има и опции за добавяне на осветление и редактиране на дълбочина.

5. Moment

Moment предлага опции за ръчно регулиране на експозицията, ISO, скорост на затваряне на блендата, фокус, баланс на бялото и формат на изображението, което ви позволява да персонализирате вида на снимките.

пет

Поддържа се RAW заснемане, както и HEIF и HEVC –  най-новите фото и видео формати на Apple. Приложението на Moment е проектирано да работи с обективите на Moment, които се предлагат отделно в уеб сайта им, но работи и без тях.

Всички тези  пет приложения за снимки са добри, но те са само малка част от опциите за ориентирани към фотографията приложения в App Store. Надяваме се, че сме ви помогнали, за да направите перфектната снимка.

 

Повече интересни статии четете в блога ни.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.