Huawei – любопитни факти за компанията, които не знаем
fitbit

Сподели на приятел
2 631

Huawei – любопитни факти за компанията, които не знаем . В тази статия ще разгледаме интересни факти за компанията .

В днешния свят на високи технологии съществуват множество компании производители, конкуриращи се помежду си. Борбата между тях е коя ще представи по-иновативен и технологичен продукт. Сред тези фирми е и Huawei. Тази компания бързо набра скорост и вече е доста популярна сред почитателите на електронните джаджи и смартфоните. Но съществуват неща, които вероятно не знаете за тази марка. Именно тях ще разгледаме в следващите няколко реда.

huawei

Kакво означава името Huawei

Като цяло, точен превод няма, но съществува приблизителен такъв. На китайски, името на марката се изписва с двойката йероглифи 华为, чийто превод е ”трансформация”. От друга страна, думата Hua може да се преведе и като “отлично” или “великолепно”. Втората част Wei от китайски е “постижение”. Тоест, може да се каже, че зад думата “Huawei” стои превода “голямо постижение” . Като името си фирмата предлага иновативни продукти на своите потребители.

 

Няколко думи за  производството на Huawei

huawei

Производството е позиционирано в Китай, а компанията е основана през не толкова далечната 1987 г. Занимава се с производството на мрежово оборудване, приложения и хардуер, както и потребителски електронни устройства. Всяка година фирмата инвестира в развойна изследователска дейност. А през 2017 г на едно от престижните изложения за потребителска електроника IFA 2017 показа свой процесор от серията Kirin с изкуствен интелект.

 

Kакво е Huawei ID

id

Това е облачно пространство, предоставящо възможност на потребителите на фирмените мобилни устройства свободно да ги персонализират с подходящите теми и тапети. Чрез подобна услуга потребителите имат възможност за съхранение на потребителските си данни. Както и да ги синхронизират с всички останали свои устройства на компанията. Дори и след смяна на мобилното устройство, с Huawei ID ще можете отново да възвърнете архивираните преди това контакти, приложения и съобщения.

Kак се прави screenshot

Английската дума “Screenshot” всъщност се превежда като “екранна снимка” и това е опция вече във всички съвременни смартфони, включително и тези на компанията Huawei. Тя Ви позволява да направите снимка от текущия изглед на екрана и съответно да я споделите с приятелите и познатите ви в социалните мрежи. Съществуват няколко варианта за създаване на скрийншот, чрез.

  • натискане на бутоните за заключване и намаляване на звука – това трябва да бъде направено едновременно и съответно ще чуете звук, индикиращ завършване на процеса;
  • менюто – натискайки и задържайки бутона за включване и изключване на апарата, ще се появи меню с различни опции. Една от тях е създаването на екранна снимка – просто трябва да кликнете върху нея;
  • чрез падащото меню за уведомленията – в отключено състояние на апарата, просто свалете падащото меню отгоре надолу на екрана и ще се появят различни опции. Сред тях ще откриете и опцията ”screenshot”. Просто трябва да кликнете върху нея;
  • умни жестове – с простото почукване по екрана на телефона с кокалчето на свития си показалец ще направите желаната екранна снимка за секунда.

 

screenshot

 

 

Какво е hivoice

Представлява приложение, налично по подразбиране във всеки от смартфоните на компанията. Неговото предназначение е гласовото набиране на контакт от записаните до момента. Важно е да се отбележи, че приложението е активно, дори и при заключен телефон. Необходимо е в режим на заключен екран да натиснете и задържите бутона за намаляване на звука, докато не чуете сигнал. В този момент трябва да изречете името на контакта и той автоматично ще бъде набран.

hivoice

 

Какви аксесоари предлагаме в Dice.bg

 

В продуктовата ни присъстват само надграждащи възможностите на смартфона ви aксесоари. Като док-станции, проектори, флаш памети, стойки за кола и жични и безжични зарядни устройства. Ще откриете още VR-очила, USB-хъбове, защитни кейсове и калъфи. Всички те са нови, висококачествени на отлични цени с гаранция.

huaweidice

 

При трудности в избора или изникване на допълнителни въпроси,  може да получите консултация онлайн на www.dice.bg. Имате възможност и  да се свържете с наши консултанти. Те са млади и амбициозни, интересуващи се от технологии и познаващи всички наши продукти в детайли, така че възползвайте се. Очакваме Ви!

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.