Пет причини да преминем към електронна книга
fitbit

Сподели на приятел
2 553

Пет причини да преминем към електронна книга…или как технологията измества хартията

С напредването на технологичните устройства се появиха и т.н. електронни книги. Това са специални джаджи, чието предназначение е да изобразяват текст и да работят с текстови файлове. Сега ще Ви представим пет причини да преминете към тях.

пет причини

Какво представляват електронните книги

Това са джаджи с ограничена функционалност. Имат голям и качествен, но икономичен дисплей, позволяващ изчитането на 10 000 страници с едно презареждане на батерията. Едно такова популярно средство е Kindle. То, както и другите модели от този вид, може да чете различни текстови и pdf формати. Притежава достатъчно памет, за съхранението на цяла библиотека, както и менажирането по категории.

 

Съвременната е-книга притежава около 512 МВ вградена памет, която е достатъчна за съхранението на около 500 текстови файла. Допълнително, при нужда, можете да разширите това пространство чрез поставяне на SD или microSD карта памет. Повечето модели дори поддържат и mp3 музикалният формат, позволяващ слушането на аудиокниги. За по-лесно четене е препоръчително да изберете модел с 6-6,4 инчов дисплей.

пет причини

Каква е разликата между таблет и електронен четец

На външен вид те са доста еднакви, но от към предлагана функционалност, значително се различават. Дисплеят на е-книгата поддържа E-Ink технологията, имитираща електронно мастило. Това позволява и четенето под ъгъл, запазвайки яснотата на буквите еднаква. В същото време, е четецът е със значително по-слаб процесор, не позволяващ възможностите, достъпни при таблетите – сърфиране в интернет, комуникация с други потребители и т.н.

 

С оглед на гореспоменатите различия между двете, цените на е-четците са значително по-ниски. Все пак, трябва да се има предвид, че двете влизат в различен клас джаджи и имат отделно предназначение.

kindle

Вреди ли на очите

Благодарение на чернобелия си дисплей и E-Ink технологията, тези устройства значително повече щадят очите, отколкото обичайните IPS екрани на съвременните таблети или монитори. Тук особеното е че липсва синдрома на сухото око, характерен при продължителното четене от компютърен монитор. Много потребители са на мнение, че чувстват по-малко или изобщо липсва тежест и главоболие след продължително четене на e-book.

 

В същото време, процентът на четящите през LCD матрицата на монитора оплакващи се потребители е по-голям. Това се дължи на по-голяма яркост на подсветката от монитора, докато при E-Ink в e-book тя липсва.

e-book

Безплатни книги

В интернет пространството в момента има много сайтове, предлагащи безплатното изтегляне на голяма библиотека от безплатни български и не само книги. Тъй като самите текстови файлове не са големи, изтеглянето им става за секунди, както и трансфера им чрез кабел към устройството.

 

 

Използването на хартия

 

Използването на електронна книга помага за намаляване печата на хартиени книги. Електронните издания са по-евтини от хартиените – някои само с 10-20%, а други дори с 60%.

За да намерите нещо не е нужно да прелиствате страница по страница. Електронните книги сами намират търсената дума. Не на последно място спестяват време за обикаляне по книжарници, в търсене на дадено заглавие, и за доставка

 

e-book

Това са основните пет причини да използвате електронна книга. Както и големият брой книги, които с побират дори в джоба ви.

 

За да вземете и вие подобен e-book четец, посетете ни онлайн на dice.bg, където има достатъчно разнообразие от варианти за избор. Всички те са с гарантирано качество, а също получавате:

  • първокласно обслужване;
  • бърза обработка на поръчките;
  • постоянни онлайн консултанти през работни дни;
  • предлагащ всички нужни функционалности сайт, за правилен и бърз избор на продукт.

 

Очакваме Ви!

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.