Samsung Galaxy Watch Active 2 vs. Apple Watch 4
fitbit

Сподели на приятел
1 823

Samsung Galaxy Watch Active 2 vs. Apple Watch 4 – вечната борба

Една от темите, които вълнуват потребителите в последно време е спорт и начина по който изглежда тялото ни особено през летния сезон.

В тази статия ще разгледаме два модела часовник за следене на активността.

Samsung Galaxy Watch

В Samsung Galaxy Watch Active 2 е може би най-близкият съперник на Apple Watch 4 . Подобно на Apple той  следи ЕКГ (електрокардиограма) – нещо, което няма да намерите в много други модели.

Двете устройства имат и пълен асортимент от интелигентни и фитнес функции, но те далеч не са идентични.

 

Дизайн и дисплей

Samsung Galaxy Watch Active 2 има подобен дизайн на оригиналния Samsung Galaxy Watch Active . Което ще рече, че има кръгъл екран с два бутона в десния край на рамката.

Той се предлага или с размер 44 мм с 1,4-инчов екран,или с 40 мм с 1,2-инчов екран. Можете да избирате между алуминиево тяло и гумирана каишка в облачно сребро, черно и розово злато. Както и тяло от неръждаема стомана с кожена каишка в сребро, черно или злато. И в двата случая той поддържа взаимозаменяеми 20 мм каишки.

Samsung Galaxy

Apple Watch 4 от друга страна има много по-квадратен екран, с цифрова „корона” в десния край. Подобно на Galaxy Watch Active 2, се предлага в размер 40 мм и 44 мм и може да изберете между корпус от алуминий или неръждаема стомана.

Ако предпочетете алуминий  можете да го изберете цвят – сребро, космическо сиво или злато. Докато версията от неръждаема стомана се предлага в сребро, космическо черно или злато. Можете да го избирате между  редица спортни и метални каишки.

Както Apple Watch 4, така и Galaxy Watch Active 2 са водоустойчиви на 50 метра. Така че основната разлика в дизайна между тях е формата на екрана.

Говорейки за екрана, Samsung Galaxy Watch Active 2  има резолюция 360 x 360 или разделителна способност 324 x 394 (ако изберете 40-милиметровия модел), или 368 x 448 (ако отидете на 44-милиметровия модел) ) на Apple Watch 4.

apple watch

Фитнес и функции

Двете големи нови функции за Samsung Galaxy Watch Active 2 са  ЕКГ (електрокардиограма), функция, която позволява на Galaxy Watch Active 2 да измерва ритъма и активността на сърцето ви. Това е нещо, което Apple Watch 4 също има. Но е доста голямо предимство пред други модели, тъй като никой друг модел от средна класа може да го предложи на пазара.

Другата голяма нова функция на Galaxy Watch Active 2 е неговият „цифров въртящ се панел“, който е разположен по ръба на екрана. Чрез него может да прокарате пръст, за да изберете от менюто. Това е по същество дигитален прием на физическия циферблат, който потребителите обичаха в Samsung Galaxy Watch .

Apple Watch 4 няма тази възможност, но има цифрова „корона”, която может да използвате за навигация на часовника, което е донякъде подобна опция.

Те имат и монитор за сърдечен ритъм, GPS, NFC и пълен набор от фитнес функции, включително възможност за проследяване на многобройни спортове и упражнения.

Мощност и операционна система

Samsung Galaxy Watch Active 2 работи с Tizen, докато Apple Watch 4 работи с watchOS. Това е и основната и най-гола разлика между тези устройства. И в случая ако използвате Apple Watch означава, че трябва да имате iPhone, тъй като софтуерът не е съвместим с Android.  Което е доста голям минус за потребителите.

Tizen от друга страна е съвместим и с двете мобилни операционни системи.

Samsung Galaxy Watch

Освен различен интерфейс и съвместимост, още една разлика между тези операционни системи е асистентът (AI), който можете да използвате. Получавате Siri, разбира се, в Apple Watch 4, докато Watch Active 2 разчита на Bixby. Това може би е точка в полза на Apple, въпреки че Bixby постепенно се подобрява.

Що се отнася до основните спецификации, Samsung Galaxy Watch Active 2 има двуядрен чипсет Exynos 9110, 4GB памет и 768MB или 1.5GB RAM, като по-голямото количество е запазено за LTE модела.

Apple Watch 4 от друга страна има двуядрен чипсет Apple S4 и 16 GB памет.

Тук също заслужава да се спомене батерията – Samsung Galaxy Watch Active 2 има 230mAh с живот оценен до 2 дни, ако изберете 40-милиметровия модел, или 340mAh в 44-милиметровата версия. Предполага се, че този с по-голяма батерия издържа по-дълго.

Междувременно батерията на Apple Watch 4 предполага, че живот в себе си до 18 часа.

Вместо заключение – Samsung Galaxy Watch Active 2 vs. Apple Watch 4

Ако искате да използвате Apple Watch, но нямате iPhone, тогава Samsung Galaxy Watch Active 2 изглежда е най-близкият модел, който може да използвате. Въпреки че е доста различен най-вече що се отнася до формата на екрана, операционната система и цифровият панел.

apple iphone

По отношение на това кой часовник е по-добър, това вероятно ще бъде субективно. Зависи от модела телефон, който използвате, както и операционната система, която използвате.

Ако и вие сте в търсене на подобна джаджа, заповядайте онлайн на www.dice. bg където освен голямото многообразие от видове продукти, ще се убедите в изгодните им цени. Както и продължителна гаранция и отличното ни обслужване. Имате право на преглед и тест преди да платите и още куп изгодни условия, така че не пропускайте. Очакваме Ви!

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.