QR кодове – Как да сканираме код на устройства с iOS
fitbit

Сподели на приятел
2 225

Наистина е лесно да сканирате QR кодове на устройства с iOS

 

Тази процедура затруднява голяма част от потребителите. Поради простата причина, че много от тях не са наясно кака да сканират QR кодове. Ако и вие не знаете как да сканирате QR кодове на вашия iPhone, iPad или друго iOS устройство,  то вие сте попаднали на правилното място.

QR кодове

Въпреки че QR кодовете не са толкова популярни в момента, колкото бяха в близкото минало, много хора все още ги използват като начин за комуникация или съхраняване на информация. Както и  за уебсайтове за билети, връзки към уебсайтове, кодове на купони и информация за контакт.

Наистина е лесно да сканирате QR кодове на iPhone или iPad, тъй като разпознаването на QR е вградено. Няма нужда да сканирате само насочвате камерата към QR кода.

.

Тази система работи с iOS 12 , най-новата актуализация на операционната система, но също така се  очаква тя да работи с iOS 13, когато излезе през септември 2019 г.

 

Как да сканирате QR код на iPhone и iPad

Първа стъпка: Отворете приложението камера на вашия iPhone или iPad

Стъпка втора: Дръжте камерата на устройството насочена към  QR кода, който искате да сканирате

Стъпка трета: Няма нужда да натискате бутона за снимки. Вашето iOS устройство автоматично ще разпознае QR кода и ще ви предостави известие на екрана. (Уверете се, че имате мобилен сигнал или сте свързани с Wi-Fi.)

Стъпка четвърта: Докоснете известието, което ще се появи на екрана. Тези известия обикновено съдържат линк ,който ще ви отведе до желаната страница или изображение.

 

QR кодове

Приложението Wallet може да сканира QR кодове на iPhone и iPad

В приложението Wallet  има и вграден QR четец за кодове . За достъп до скенера отворете приложението там ще откриете опция – сканиране на код.

iPhone iPad

Оттук можете да сканирате QR кодове за купони, бордови талони, билети и карти за отстъпка, но само за такива, които приложението Wallet разпознава.

Ако се опитате да сканирате друг QR код, ще получите съобщение за грешка.

Ако нито един от горните два метода не ви допада, можете да се насочите към App Store, където ще намерите богат избор от безплатни приложения за четене на QR кодове.

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.

 

 

 

източник: https://www.techradar.com/