Android 10 – всичко, което трябва да знаете
fitbit

Сподели на приятел
2 062

Преди известно време от Google потвърдиха официалната дата на излизане на новата версия на Android, а именно 3 септември 2019. Тя ще носи името Android 10, а не както сме свикнали с нестандартно сладките имена, които носят предшествениците й.

Android 10

Android 10 – Какво ново?

Дългоочакваният тъмен режим е най-голямата промяна в Android 10 . Друго нововъведение е бета-версията на Android 10 на телефони, които не са Pixel. Въпреки това се очаква  официален старт на телефони на Google преди всички останали.

 

Потребителите получават по-добра представа за новите функции на Android 10, които предстоят благодарение на бета версията на мобилната операционна система на Google.

Някои от промените са потвърдени, докато за други все още се носят слухове. Ето какво можете да очаквате преди официалната дата на излизане на новата версия на операционната система.

date

 

Нововъведения в Hangouts

Всеки потребител, който използва Facebook Messenger се е убедил в удобството му. Това е лесен начин да поддържате активните разговори на екрана – малки снимки на профила, като същевременно се занимавате с нормалните си задачи. Може да докоснете снимката, когато искате да се върнете към разговора.

Google поддържа тази идея в Android 10. Засега идеята е на път да се реализирав приложенията за – Messages и Hangouts.

 

Android 10

 

 

Dark mode

Android 10 идва с дългоочакван тъмен режим. Той е достъпен за цялата система  и се нарича Dark Theme.  Ще можете да задействате Dark Theme по два различни начина.

Първият начин е чрез специален бутон за бързи настройки на Dark Theme, който превключва между стандартната тема по подразбиране и новата тъмна тема.

Вторият начин е да включите режим за спестяване на батерията, който автоматично се превключва в Dark Theme. Това е предимство за телефони с OLED екрани. Така ще изгорят по-малко пиксели.

 

Android 10

Нови функции за поверителност в Android 10

Потребителите ще имат по-голям контрол върху достъпа на приложението до информация за местоположението, споделени файлове и хранилища като снимки и видео.

От бутон за връщане назад до контрол с жестове

Предишните версии на Android  поддържат навигация с три бутона като опция в менюто.  Дни на тази функция може би са към края си, тъй като се носят слухове, че управлението ще се извършва чрез жестове .

 

Ключово е да се отбележи, че Android позволява на марките да разработят свои собствени навигационни методи и системи.

beam

 

По-долу ще намерите списък с устройствата, които първи ще получат новата версия на операционната система.

Google Pixel 3, Google Pixel 3 XL,  Google Pixel 3a XL, Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL, Google Pixel, Google Pixel XL, Asus Zenfone 5Z, Huawei Mate 20 Pro, LG G8, Nokia 8.1, OnePlus 6T, Realme 3 Pro, Sony Xperia XZ3, Techno Spark 3 Pro, Vivo X27, Vivo Nex S, Vivo Nex A, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi Mix 3 5G

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.

 

източник: https://www.techradar.com