Google Photos ви позволява да търсите текст в снимки
fitbit

Сподели на приятел
2 082

Google обяви нови функции, които ще ви позволят да търсите в библиотеката си в Google Photos текст. Така ще може да откривате снимки, които сте направили. След това ще можете лесно да копирате и поставите този текст в бележка, документ или формуляр.

 

Gogle Photos е едно от най-добрите приложения за архивиране, съхранение и търсене на снимки във вашият смартфон. Една от най-добрите опции при търсенето в Google Photos е това, че можем да напишем името на дадено място, конкретен човек или събитие и резултатите веднага ще бъдат показани.

 

Google

 

Google добавя една много полезна нова функционалност към услугата си Photos. A именно търсене в галерията със снимки по текста (включително на кирилица), който се съдържа в тях. В полето за търсене просто въвеждате търсената дума, а системата ще изкара свързаните с нея снимки, като впоследствие можете да използвате функцията Google Lens за копиране на съдържащите се думи.

 

Функции в Google Photos

Google Photos

И двете нови функции използват техника, известна като оптично разпознаване на символи (OCR). Като опцията за копиране / поставяне се основава на съществуващата способност на обектива да разбира и издърпва текста, намерен в снимките, било то екранна снимка или снимка на физически знак или документ. Тази функция е налична сега на някои устройства с Android, въпреки че изглежда все още не е активна в iOS. Вероятно вече можете да търсите в снимките си текст с помощта на Google Photos в мрежата.

Впечатляваща възможност е опцията да търсите във всеки фрагмент от текст, без да се налага първо да изберете снимка. Това предполага, че Google автоматично извършва OCR на цялата ви колекция от снимки.

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник:https://www.theverge.com