Instagram – Как да активирате тъмен режим
fitbit

Сподели на приятел
5 613

Платформата е сред най-използваните от потребителите. Само през миналата година са отчетени 1 милярд активни потребители.

А те от своя страна симпатизират на нощения режим, които вече се поддържа от най-популярните мобилни приложения. Предимствата на тази функция са  безспорни и свързани с по-дългия живот на батерията и че не натоварва излишно очите.

 

instagram

 

Освен горе изброените предимства има и още няколко, а именно – по-лесно е когато използваме приложението през нощта и може би едно от най-важните за потребителите  е, че изглежда готино.

Използването  на тъмен режим за Instagram обаче не е толкова просто като избиране от опциите в менюто и все още не е достъпно за всички. Както отбелязва ръководителят на платформата  – Адам Мосери, трябва да използвате най-новата версия на мобилната операционна система – тоест Android 10 или iOS 13 – за да се насладите на dark mode.

 

 

Ако все използвате някоя от тези операционни системи, Instagram ще промени цвета си автоматично, когато активирате тъмния режим на устройството. Няма начин да активирате тъмен режим в самия Instagram, но се надяваме, че това ще се промени скоро с бъдеща актуализация.

 

insta

 

Как да преминете към тъмен режим в Instagram – iOS 13 и Android

 

Активирайте тъмен режим  в iOS 13

  1. Отворете настройките на телефона си
  2. Изберете „Дисплей и яркост“
  3. Докоснете „Тъмно“, за да промените темата
  4. Стартирайте Instagram

 

Активирайте тъмен режим  в Android 10

  1. Отворете настройките на телефона си
  2. Превъртете надолу до „Дисплей“
  3. Активирайте  „Dark mode“
  4. Стартирайте Instagram приложението

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

 

 

 

Източник : https://www.techradar.com