Memoji – създаване, персонализиране и използване
fitbit

Сподели на приятел
2 153

Memoji – Подарете на вашите emoji повече емоция с това ръководство

 

Виждали ли сте онези страхотни малки карикатури на вашите приятели, които изскачат по време на груповите ви разговори? Те са известни като Memoji и са забавен начин да изразите емоция без думи. Те по същество са адаптивни Animoji и могат да бъдат под формата на анимирани записи или прости стикери.

 

Memoji

 

За да създадете Animoji ще ви е необходимо съвместимо устройство. За iPhone това са моделите след iPhone X (iPhone X, XR , XS (и Max ) както и iPhone 11 , 11 Pro и 11 Pro Max ), а за iPad Pro може да използвате 12.9 и 11 -инчови версии. Това е така, защото тази опция разчита на сензора Face ID, за да може да проследява изражението и мимиките на лицето ви. Ако имате Face ID имате възможност да създавате Memoji.

 

Процесът е не само прост, но и наистина забавен – позволява ви да заснемете свой уникален стил, който да споделяте с приятелите си. Ето как да настроите Memoji на вашия iPhone или iPad.

 

1. Създайте съобщение

 

Memoji

 

Влезте в приложението си за писане на съобщения и отидете на тема или стартирайте нова. В лентата с инструменти по-долу, където бихте въвели съобщение (точно над клавиатурата), ще намерите различни икони. За да започнете докоснете бутона Animoji – този с лицето на малката маймунка.

 

2. Добавете Memoji

Ще може да избирате между различни животински лица. Ще забележите, че имитират лицето ви – усмихнете ли се и иконката срещу вас го прави. Прекарайте пръст вляво от лицата на животните и ще видите опция за нов Memoji – с голям бутон „Плюс“. Натиснете, за да добавите свежо лице и забавлението започва.

 

3. Бъдете креативни

От тук ще ви бъдат предоставени множество възможности. Можете да промените цвета на кожата си, да добавите лунички  на страница първа, а след това има опции за различни прически, форма на лицето, мустаци и други. Просто докоснете опцията си и гледайте как вашите Memoji оживяват пред очите.

 

4. Всичко е в детайлите

 

emoji

 

Не забравяйте да наблегнете на подробностите на вашия Memoji. Инструментът за създаване е много по-дълбок, отколкото може да мислите. Например нося черни пиърсинги – но най-близките тук са сребърните. За щастие, можете да докоснете всеки цвят, за да регулирате яркостта му, следователно да ги превърнете изцяло до черен – както можете да видите по-долу.

 

5. Споделяйте

Натиснете „Готово“ в горния десен ъгъл и имате Memoji. Сега може да записвате анимации, като използвате лицето си само като натиснете червения бутон за запис в долния десен ъгъл. След като сте готови, можете да го изпратите на приятелите си или да го изтриете и опитайте отново.

 

6. Стикери

емоджи

 

Това не е всичко, което можете да направите сега. Ако искате да добавите още стикери може да ги откриете на обичайното място при emoji. Те не са анимирани, но предлагат различни интересни варианти, които да изпращате.

 

7. FaceTime

И накрая, има още един забавен трик, който можете да направите с Memoji. Ако направите FaceTime разговор чрез видео, натиснете „ефекти“ и изберете вашия Memoji, за да изберете лицето, което харесвате като маска. То ще проследи вашите движения и мимики,  макар че в началото е малко смущаващо заради големия размер на лицето е добре и за малко забавление.

 

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

 

 

Източник: https://www.techradar.com