Cybertruck – Elon Musk и Tesla представиха нов пикап
fitbit

Сподели на приятел
1 528

На 22 ноември Tesla начело с Илон Мъск представи електрическия пикап (Cybertruck), в дизайн студиото си, в Хоуторн, Калифорния.

Събитието беше излъчено на уебсайта на производителя. „Не прилича на никой друг“, заяви основателят на компанията Илон Мъск, представяйки машината с футуристичен дизайн.

Според него новият пикап ще бъде сходен по функционалност с популярния бензинов модел Ford F-150. Според Мъск, новият камион е буквално непробиваем – за производството на вратите му се използва същата сплав, каквато и при създаването на космическите ракети SpaceX.

 

 

Cybertruck

 

Дизайнът на Cybertruck

 

От известно време Илон Мъск обеща на феновете си автомобил, който да е с различен дизайн и ето, че вече този автомобил е реалност. Името на моделът е Cybertruck и е обект на множество критики по свой адрес от потребителите. Автомобилът прави впечатление с интересния си външен вид.

Пикапът бе представен от самия Мъск. Основният довод на производителя е, че пикапите, които се предлагат на пазара имат доста сходен дизайн, който обърква потребителите. Целта на Мъск е екстравагантния дизайн да привлича внимание и да обърне представата за външния вид на този вид автомобили.

 

Научнофантастичен филм или бъдещето

 

Моделът на Tesla няма такъв проблем, защото визуално той прилича на автомобил на герой от фантастичен филм. Производителите обясняват дизайна на Cybertruck със стоманените листове за купето, които били толкова „дебели и здрави, че не могат да се огъват с нормална преса.” Моделът показан на сцената беше подложен на различни тестове (като удари с тежки чукове), Мъск заяви, че издържа дори на изстрели от огнестрелно оръжие. По отношение на задвижването на Cybertruck, потребителите ще имат възможност да избират между един, два или три електромотора. Максималният пробег на модела се очаква да бъде 800 км. А най-мощният модел ще ускорява от 0 до 100 км за 3 сек.

 

Въпреки противоречивите мнения моделът може да бъде товарен до 1,5 тона и да тегли ремарке до 6,4 тона. Пикапът разполага с платформа, която е дълга 190 см и може да побере АТВ. Очаква се новият модел да бъде голям пикап с двойна кабина и места за 6-има души.

 

 

Cybertruck

 

 

Базовата версия на автомобила ще получи адаптивно пневматично окачване окачване, което автоматично ще приема оптимални настройки в зависимост от конкретния товар. Освен това пикапът ще бъде на разположение със фирмена полуавтономна система за управление автопилот, напълно автоматична функция за паралелно паркиране, както и със система за кръгово наблюдение.

Потенциалните купувачи не рискуват много, защото депозитът за закупуване на автомобила са 100 $. И ако някой от тях реши да се откаже депозитът ще му бъде върнат обратно.

 

Резервация на модела

 

Клиентите, които правят резервация за Cybertruck, ще трябва обаче да изчакат известно време, преди пикапа да бъде на пазара. Производството на едномоторните и двумоторните версии няма да започне до края на 2021 г., докато тримоторният вариант няма да бъде наличен до края на 2022 година.

От Tesla използват метода с резервации за предстоящите си превозни средства, за да генерират вълнение. А Мъск обича предварително поръчаните модели като начин да постигне още повече продажби. Например, компанията получи 276 000 резервации за Model 3 няколко дни след представянето си през 2016 г, а  два дни по-късно това число нарасна до 325 000 .

„В момента вече има 146 хиляди поръчки, 42% избраха модел с два двигателя, 41% – с три и 17% с един. Без никаква реклама и промоции“, написа Мъск в Туитър.

 

Cybertruck

 

 

 

 

 

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

 

Източник: https://www.theverge.com