Google Photos с нова опция за бързо споделяне на снимки
fitbit

Сподели на приятел
1 794

Google Photos  предлага по-добър и по-бърз начин за споделяне от вашата библиотека със снимки

 

Google най-накрая признава, че снимките в днешно време са голяма част от комуникация на потребителите. Именно за това е нужно добавянето на тази функция. От години единственият начин за споделяне на снимки е чрез създаването на споделен албум. Но от скоро Google стартира обновена опция за споделяне, която на практика е частна функция за съобщения. Тя е вградена в iOS на Google Photos и мобилни устройства, както  и в Android.

Когато искате да споделите снимка, вече не е нужно да създавате цял албум. Може да изпратите еднократно съобщение до приятели, стига те също да имат инсталиран Google Photos. То ще съдържа снимка, все едно да изпратите събщение в Instagram, Snapchat, SMS или друго приложение за чат.Потребителите може да провеждат разговори, както и да реагират на снимките с харесвания, както и да споделят с повече хора. По този начин снимките се превръщат в тема за разговор.

 

google

 

Една стъпка по-близо до социалните мрежи

 

Това е голяма стъпка за Google. Тя може да превърне Google Photos в социално приложение, което от своя страна може да спечели нови потребители. От голямото си възобновяване през 2015 г., когато Google добави безплатно онлайн хранилище към услугата, Google Photos е надеждно място за всички ваши снимки. Тази опция е много удобна за хората, които правят снимки предимно със смартфон, което всъщност е голяма част от потребителите по света. Google Photos е най-добрият начин да запазят онлайн спомените си без да се налага да мислят за съхранение или архивиране.

В днешно време хората правят снимки през целия ден и ги споделят почти веднага, понякога само с приятел или в групов чат. Много от нас всъщност не се замислят за качеството, освен ако това не е кадър за някоя социална мрежа като Instagram.

В момента функцията за споделяне в чат не е толкова сложна. Може да започнете групов чат с толкова хора, колкото искате. Всеки участващ може да споделя снимки и видеоклипове, като и публикации. Както и да коментира в темата и да споделя отделни файлове в собствената си лична колекция. Може да създадете нов чат като изберете споделяне под снимка от основната библиотека, докато съществуващите чатове вече ще са достъпни от раздела „Споделяне“.

 

google photos

 

 

Споделяне без загуба на качеството

 

„Тази функция не е предназначена да замени всички приложения за чат, които вече използвате, но се надяваме, че подобрява споделянето на спомени с приятелите и семейството ви в Google Photos“, обяснява продуктовият мениджър Янви Шах в публикация в блога . Може да споделяте снимки с приятелите и семейството си във всички платформи – Android, iOS и в мрежата. Това ще се случи без загуба в качеството на изображението от снимките, които сте архивирали.

Няма как да не се чудим защо отне толкова дълго време на Google да предостави тази функция, когато по-рано тази година компанията обяви, че Google Photos е станал деветия й продукт, който удари 1 милиард потребители . Това е масивен продукт, който директно насочва хората към други продукти на Google като Диск, например, за по-висококачествено архивно съхранение.

От гледна точка на конкуренцията вероятно Google е разпознал, че има безброй снимки, които се заснемат и споделят в други приложения, било то Instagram, Snapchat или други платформи като WhatsApp, например.

 

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

 

Източник: https://www.theverge.com