Нов телефон с Android – 5 настройки
fitbit

Сподели на приятел
3 225

Независимо дали става дума за нов Galaxy S10 или Pixel, зa да може да извлечете максимума от телефона си, трябва да проверите дали тези опции са настроени правилно.

Ако току-що сте се сдобили с нов  телефон с операционна система Android  ви предстои персонализиране и настройка според личните ви предпочитания. Потребителите на Android често оценяват платформата като по-гъвкава и с много опции за персонализиране пред тази на iPhone.

Android може да предложи много що се отнася до функции и настройки. Често се говори за най-добрите функции на телефони като Note 10 или Pixel 4 XL . Но има някои неща, които трябва да направите през първите няколко минути след като сте се сдобили с нов телефон.

 

 

В следващите няколко реда ще разгледаме трикове за удължаване живота на батерията на новото ви устройство, както и превантивни стъпки в случай на изгубен или откраднат телефон. Ще разгледаме опции за запазване на началния ви екран без излишни натрупвания на икони.

1. Настройки за подобряване живота на батерията

Използването на телефон с кратък живот на батерията може да е кошмар, но има някои стъпки, които може да предприемете, за да увеличите максимално всяко зареждане още от самото начало:

  1. Изключете автоматичната яркост на екрана и задайте плъзгача на под 50%. Колкото по-ярък е вашият екран, толкова повече енергия изисква батерията. Изтеглете менюто за бърз достъп от горната част на екрана и коригирайте плъзгача.

Някои телефони също имат превключвател за автоматична яркост в панела за бърз достъп; в противен случай ще трябва да отворите приложението за настройки и да потърсите „яркост“, за да намерите настройката и да я изключите.

 

нов

 

  1. Използвайте адаптивна батерия и оптимизация на батерията. Google въведе двете функции в Android 9.0 Pie. Те се фокусират върху това как използвате телефона си, като знаете кои приложения използвате и кога, а след това може да оптимизирате приложенията и количеството батерия, която използват.

Някои телефони с Android имат специален раздел за батерията в менюто „настройки”,  докато други телефони (например  Samsung ) са премахнали тази функция. За всеки телефон е различно. Препоръчваме да отворите настройките си и да потърсите настройки на батерията.

2. Тъмният режим е ваш приятел

Друг начин за подобряване на живота на батерията, като същевременно помага да запазите очите си е да използвате специален тъмен режим на Android. За пръв път видяхме истински тъмен режим с пускането на Android 9.

Според Google, тъмният режим не само намалява напрежението, което дисплеите на смартфоните причиняват на очите ни , но също така подобрява живота на батерията, защото отнема по-малко енергия за показване на тъмни фонове на OLED дисплеи (използвани в повечето водещи телефони ), отколкото на бял фон.

В зависимост от това с коя версия на Android работи телефона ви и на коя компания е може да се наложи да избирате настройки за тъмен режим. Ако телефонът ви работи с Android 10 ще може да включите тъмен режим за цялата система. Ако работите с Android 9 не се отчайвайте. Множество приложения имат собствена опция в тъмен режим в настройките, която можете да използвате независимо дали имате Android 10 или не.

За да го включите –  отворете приложението Settings и потърсете Dark Mode, Dark Theme или дори Night Mode (за телефони с марка Samsung). Препоръчително е да да използвате тъмен режим през цялото време, но ако не ви е удобно, винаги можете да настроите тъмен режим да се включва автоматично въз основа на график, например от 19:00 до 7:00 ч. всеки ден.

 

dark

 

3. Пазете началния си екран без излишни икони

С покупката на нов смартфон бъдете готови за много струпване на икони на началния си екран, който е мястото, където преките пътища се появяват всеки път, когато инсталирате нещо.

За щастие има изход от това. Задръжте дълго на празен участък от началния екран и докоснете Начало настройки . Намерете опцията –  „Добавяне на икона към началния екран“ и я изключете.

Така няма  да се инсталират повече икони, когато се сдобиете с нови приложения. Все още може да добавяте преки пътища, но ръчно и така няма да претрупват вашия начален екран.

 

нов

 

4. Режим „Не безпокойте“

Ако телефонът ви рутинно прекарва нощта на нощното ви шкафче вероятно не искате да звъни или да вибрира всеки път. Когато има повикване, съобщение или Facebook сигнал – особено когато се опитвате да спите.

За щастие Android предлага режим „Не безпокойте“, който ще поддържа телефона в безшумен режим през определени часове. На някои телефони това се нарича настройка за престой или дори спокойно време.

Изберете  Настройки > Звуци (или Звуци и известия ), след това потърсете Безшумен режим (различните модели имат различни имена). С помощта на функцията може да настроите диапазон от часове (обикновено нощно време), когато искате да изключите цифровия шум. Но не се притеснявайте, всички известия, които получавате, докато режимът е включен, ще бъдат получени.

Освен това може да направите „изключение”, което позволява обаждания на любимите контакти или получаване съобщения от тях.

 

new

 

5. Бъдете готови ако евентуалн загубите телефона си

Има ли нещо по-лошо от изгубен или откраднат телефон?

За да направите настроики за успешно проследяване, ето какво трябва да направите. Отворете приложението Settings и след това потърсете Find My Device . Обикновено е в секцията за сигурност на приложението Настройки.

Или ако имате устройство на Samsung, може да използвате услугата Samsung Find My Mobile, ще я намерите в Settings > Biometrics and security > Find My Mobile .

След като сте активирали настройките, може да се проследите устройството си на android.com/find от всеки компютър или мобилно устройство и да влезете в акаунта си. Потребителите на Samsung могат да посетят findmymobile.samsung.com, за да намерят изгубения си телефон.

Ако телефонът ви е включен и онлайн, трябва да може да видите местоположението му на карта. От там може да го накарате да звъни, да го заключите. Както и да зададете бележка за заключен екран или в най-лошия случай, да изтриете от дистанция цялата информация.

 

 

нов

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

 

 

Източник: https://www.cnet.com/