iPhone SE 2 – предстояща премиера, новини и слухове
fitbit

Сподели на приятел
1 925

IPhone SE 2 е очакван и достъпен модел iPhone. Той е предназначен за хора, които искат iOS устройство, но не искат да се хвърлят на на първо устройство, представено на потребителите. iPhone SE  беше пуснат през 2016 година.

Носят се слухове, че след представянето на  iPhone 11 , iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max през септември 2019, март месец може да очакваме премиера на iPhone SE 2.

iPhone SE 2

Слуховете за него са митични като се редуват между това, че определено има такъв модел. А следващите са напълно противоположни, а именно, че моделът не съществува.

IPhone SE 2 ще бъде бюджетна алтернатива на iPhone от най-висок клас. Доста по-добър iPhone XR , но с много по-ниска цена.

 

Дата на представяне на iPhone SE 2

Ако вярваме на слуховете, които се носят, че датата на появата на моделът е планувана за първото тримесечие на 2020 г. Други слухове предполагат, че появата на Коронавирус в Китай означава, че Apple не може да постигне целите си за производство на iPhone . Така че ако датата на пускане е планувана през март появата на модела може да се отложи.

Напоследък Apple губи пазарен дял и това вероятно е отчасти заради непосилно високата цена на повечето си телефони. С пускането на iPhone SE 2 компанията ще даде на купувачите по-достъпна опция. Решението да бъде пуснат около шестият месец след появата на iPhone 11 не  е случайно. Устройството тя трябва да пристигне точно когато продажбите  на последния модел започват да спадат.

По отношение на цените това вероятно ще остане най-достъпният iPhone на Apple.

 

iPhone SE 2

iPhone SE 2 дизайн

По отношение на това как ще изглежда новият iPhone – съществуват три теории, които обикалят онлайн пространството.

Последните слухове сочат най-вероятната опция, че iPhone SE 2 ще изглежда подобно на  iPhone 8.  В комплект с 4,7-инчов LCD екран и една задна камера. Това е твърдение, което сме чували многократно.

Друга теория е, че новият по-малък iPhone ще има екран, подобен на iPhone X без home button, с който толкова са свикнали потребителите.

Нов протектор на екрана беше показан. Според него дисплеят на iPhone SE 2 е по-скоро „iPhone X Mini“.

Но ако тези слухове са верни означава, че двойните камери и новият екран ще струват много повече. Което е в противоречие с целтта на iPhone SE за хората, които искат по-малък и по-евтин iPhone.

Не бихме изключили Apple да следва настоящия си стил на дизайн за новия модел. Особено ако ще му позволи да постави по-голям екран в по-малък корпус поради липса на рамки.

Третият дизайн предполага , че iPhone SE 2 ще има стъклен гръб и ще поддържа безжично зареждане.

Има три различни теории за дизайна и все още не е сигурно какво да очакваме.

Какъвто и да е дизайнът все пак имаме някаква представа за цветовете очаквате нюанси са сребро, червено и космическо сиво.

 

Няма home бутон или жак за слушалки за iPhone SE 2? (кредит: BGR) (Кредит за изображение: BGR)

 

iPhone SE 2 слухове и новини

Последните слухове предполагат, че iPhone SE 2 може да има 4.7-инчов LCD екран. И очевидно ще използва много от компонентите на модела на iPhone 11. Може да се очаква водеща мощност в по-малък размер и на по-ниска цена.

Това е твърдение, което вече сме чували много пъти.  А ето и малко информация относно параметрите. Чипсет A13 (същият като гамата на iPhone 11), 64 GB памет и 3GB RAM.

В малко противоречиви, но много по-стари новини дочухме , че новияр модел може да има четириядрен чипсет A10, 2 GB RAM, 12MP задна камера, 5MP предна камера , 4-инчов екран и най-вероятно ще се предлага в 32GB и 128GB.

Това би било ъпгрейд в някои области от iPhone SE, но не в голяма част от него, което го поставя приблизително в съответствие с iPhone 7  макар и с по-малък екран.

Носят се слухове, че iPhone SE 2 може да има Face ID , което би било изненадващо премиум функция за устройството.

 

iPhone SE 2: какво искаме да видим

Създадохме списък с желания, които искаме да видим в новия iPhone SE 2.

Някои от тях не искат от Apple да премахва ключови характеристики, докато други са ориентирани към това компанията да опита нещо ново.

 

iPhone SE 2

 

 

Жак за слушалки

iPhone SE има жак за слушалки и много бихме искали Apple да поддържа тази линия. Ако Apple не реши да смени тотално дизайна няма причина той да бъде премахнат. Слуховете обаче сочат нов облик, така че 3,5-милиметровият жак за слушалки остава под въпрос.

 

По-добра батерия

От гледна точка на стойността iPhone SE е високо в класациите. Ако търсите телефон, чиято батерия ще издържи през целия ден – то това е вашия модел. Както забелязахме в различните тестове на батерията. SE е на първо място сред другите популярни модели на iPhone от онова време – като iPhone 7 и iPhone 6 .

Неговата възможност да пести мощност има смисъл. Екранът е по-малък. Бихме искали да видим, че Apple прокарва граници със следващия модел телефон, които изтрелват компанията още по-високо.

 

Подобрена производителност

Едно от по-впечатляващите неща за SE е, че той се вписва в подобен набор от спецификации открити в iPhone 6S. Смартфон с размера на дланта ви, който може да се справи с всичко, което биха могли по-големите му братя. И е с по-поносима цена.

Това обаче е мощността на 2016 г., а през 2020 г. се надяваме Apple да даде на iPhone SE 2 най-новия чипсет и повече RAM памет.

apple

 

Освежен дизайн

Няма спор, че възраждането на дизайна на iPhone 5 за използване с iPhone SE е добра идея. В крайна сметка това е печеливш дизайн, дебютиран първо на iPhone 4 , който поставя Apple далеч пред конкуренцията си по отношение на качеството на сглобяване.

Но идва момент, в който дори най-добрите дизайнерски идеи трябва да бъдат оставени настрани. А когато става въпрос за iPhone SE 2 – този момент е сега.

Бихме искали да видим нещо драстично различно. Разбира се, ако дизайнът изобщо се промени, той вероятно сега ще приеме формата на по-малък iPhone XR, но това не е задължително.

Надяваме се Apple да даде шанс на iPhone SE 2. Все още има пазар за потребители, които искат iPhone, който седи удобно в дланта, може да се използва с една ръка без риск от падане и не заема всеки квадратен сантиметър от джоба ви.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

източник: https://www.techradar.com,