Google Maps придобива нов облик
fitbit

Сподели на приятел
1 492

Google Maps придобива нов облик, както и няколко нови настройки за 15-ия си рожден ден

 

За повечето от нас е трудно да си припомним какъв бе животът преди Google Maps. Спомняте ли си картите, които се опитвате да разчетете и да шофирате едновременно? Напълно безопасно! За своя 15-и рожден ден Google Maps придобива нов свеж облик, както и повече полезна информация за обществен транспорт, подобрения на Live View и дори забавна икона за автомобили (за ограничен период от време).

Най-забележимата актуализация на Google Maps е новото му оформление, което е преработено и включва пет раздела: Explore, Commute, Saved, Contribute и Updates.

google maps

Разделът Explore ще предоставя информация за близки атракции и събития като ресторанти или музикални заведения.  Докато Commute ще ви помогне да планирате най-добрия маршрут от дома до работното място (или обратното), като същевременно предоставя и актуализации в реално време за трафика, алтернативи маршрути и др.

Разделът Saved ви дава по-бърз и лесен начин за достъп до всички места, които сте отбелязали като любими. И същевременно предоставя по-лесен начин да споделяте запазените си места с други.

Разделът Contribute пък улеснява предоставянето на отзиви за местата, на които сте били. За всеки, който е участник в движението, разделът Contribute служи като много по-лесен вариант, когато става въпрос за предоставяне на информация за трафика за Google Maps.

 

maps

Детайлите са важни

Последната част от новия дизайн на Google Maps е разделът Updates (който замества стария раздел You). Това е колаборация от нови тенденции и задължителни места, включително снимки и препоръки от различни търговски обекти.

И не на последно място Google обновява иконата на Maps с червен, син, жълт и зелен цвят, за да съответства на традиционното многоцветно лого на Google. И с празнична тематика като за рожден ден.

Що се отнася до обществения транспорт Google добавя информация за автобуси, метро и влакове, като включва подробности за температурата, достъпността и др. Освен това, за всеки в Япония, Google ще предостави информация за свободни места по определен маршрут.

И накрая, след дебюта си миналата година, Google подобрява Live View с нови AR наслагвания, които комбинират визуални изображения в реалния свят със стрелки, които ще ви помогнат да се насочите в правилната посока, за да можете да стигнете по-бързо там, за където сте за запътили.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: www.gizmodo.com