Facebook Messenger с нов, по-опростен дизайн
fitbit

Сподели на приятел
1 478

Ако използвате Facebook Messenger, за да поддържате връзка със семейството, приятелите и случайните познати, които сте срещнали на почивка ще имате възможност през следващите няколко седмици да получите актуализация на приложенията за Android и iOS.

Facebook Messenger придобива по-опростен облик с премахването на раздела Discover. Той беше опит на социалната мрежа да превърне платформата в частно приложение за съобщения.

Facebook Messenger

 

Разделът People сега ще се съсредоточи около Stories във Facebook. Ще може да видите, кои приятели са активни в момента с едно докосване. Както вече споменахме, в новия облик е премахнат разделът- Discover. Така разделите вече са само два – People и Chat. В раздела People ще откриете всички ваши приятели, които са online, а в раздела Chat са всичките ви текущи разговори.

В новия дизайн Facebook промотира раздела People, където може да видите други два раздела – Stories и Active. В първия може да видите големи квадрати, които са Stories на приятелите ви. Те са подредени по наскоро актуализирани. В раздел Active ще откриете списък с приятелите ви, които са онлайн.

Facebook Messenger

С други думи, приложението ще се концентрира повече върху споделянето с приятелите ви и по-малко върху други функции, като онлайн пазаруване и игри.

Битката за поддържане на потребителите в едно или друго приложение за чат продължава, но Facebook, разбира се, притежава още един голям играч на полето в WhatsApp.

 

С новите промени във Facebook Messenger комуникацията трябва да бъде много по-рационална и лесна. Плюс допълнителен бонус – има наличен тъмен режим, ако имате нужда от него.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: www.theverge.com