Facebook може да трансформира 2D снимка в интерактивно 3D изображение
fitbit

Сподели на приятел
1 371

Facebook добави нова функция, която позволява да превърнете всяка снимка в 3D изображение. Благодарение на тази функция ще може да разгледате изображението, променяйки перспективата чрез движение на телефона.

Функцията, която беше пусната за първи път през октомври 2018 г. , преди това беше ексклузивна за телефони, които имаха две или повече камери, които могат да правят снимки в портретен режим. Преди това 3D снимките разчитаха на използването на камерите на телефона, за да направят изображение, което Facebook може да използва за създаване на „дълбочината“ в 3D изображение.

Тази нова техника използва машинно обучение, за да изведе 3D формата на обект от 2D снимка, като направи 3D изображенията възможни с помощта на телефон с една камера.

 

facebook

Как да направите 3D снимка във Facebook

  1. Стартирайте приложението Facebook и изберете „What’s on your mind “.
  2. Най-отдолу ще откриете „3D photo “.
  3. Изберете снимка, след което изчакайте да бъде обработена.
  4. Визуализирайте 3D ефекта, като преместите телефона си.
  5. Добавете текст и друго съдържание, което искате към публикацията си.
  6. След това изберете „Post “.

 

facebook

 

Съвети за по-добри резултати

Ефектът е доста добър, но приложението не може да добави нови елементи в изображението. Използвайте снимки с фон, който не е толкова многоцветен, за предпочитане е да има по-малко цветове. Възможно е понякога фонът да бъде леко размазан.

Инструментът работи най-добре ако избягвате изображения с предмети на преден план или с много отражения. Също така е добра идея да изберете изображения с обекти на различни дълбочини за най-добър ефект.

В момента Facebook работи, за да направи 3D снимки, създадени по този начин, още по-убедителни, така че с нетърпение очакваме да видим още по-впечатляваща версия в бъдеще.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: www.techradar.com