ECG на Apple Watch – активиране в държава, която не поддържа функцията
fitbit

Сподели на приятел
6 117

Apple започна разпространението на най-новата версия на операционната система за Apple Watch – watchOS 5.2. С нея потребителите в Хонконг и някои страни в Европа и Америка получават достъп до функциите за електрокардиограма (ECG) и засичане на пулс. За съжаление България не е сред държавите, в които официално ще са налични тези функции.

От както тази функция е достъпна, тя е една от най-желаните от потребителите на Apple Watch.

Ако притежавате Apple Watch и искате да използвате ECG функцията, то държавата, в която ще го използвате трябва да е в списъка с държави, които поддържат тази функция. В държавите, за които не е достъпна много често трябва да се прибягва до джейлбрейк, но днес ще разгледаме процедура, за която не е необходимо.

За да използвате ECG не необходим джейлбрейк в следващите няколко реда ще разгледаме два начина как е възможно.

Преди да опишем стъпките нека разберем какво е ECG.

Електрокардиограма (ECG) е функция, която записва времето и силата на електрическите сигнали, които карат сърцето да бие. Преглеждайки ЕК, лекар може да добие представа за сърдечния ви ритъм и да потърси нередности.

Накратко, Електрокардиограма (ЕКГ) е проста диагностика, която може да се използва за наблюдение на ритъма и активността на сърцето ви.

ECG

 

Страни с включена функция ECG

Хардуерът, необходим за правенето на ECG е наличен във всички устройства на Apple Watch Series 4 и Series 5. За съжаление тази функция не може да се използва във всички страни, тъй като изисква одобрение от съответния регулатор в съответните страни.  Ето и списъка с държави, в които услугата е налична:

Списък на страните на Apple, за които е достъпна тази функция

Най-лесният вариант за активация, който обаче включва посещение на одобрена държава е следният:

Трябва да посетите одобрен регион: САЩ, Великобритания, Гърция, Румъния, Полша и др. от списъка по-горе, в нашия случай Гърция или Румъния изглеждат най-лесните варианти. Може да го посетите по всяко време било то за разходка или почивка. След това просто трябва да активирате ЕКГ и да се върнете в България (или страната, в която живеете или пребивавате). Активацията няма да се прекрати, а приложението за ЕКГ ще остане достъпно, след като бъде отключено.

По-сложният вариант за активация включва следните задължителни неща:

Нека да разгледаме подробности за това как можете да активирате функцията ECG . Това не е сложна процедура, но грешка може да повреди телефона ви. Така че следвайте внимателно стъпките и не продължавайте напред, ако се объркате в някакви стъпка или не се чувствате сигурни.

 

За целия процес ще ви трябват няколко неща:

  • Apple Watch Series 4 или Series 5
  • iPhone
  • Някои данни в приложението “Health” на iPhone
  • Компютър, работещ с macOS
  • Lightning кабел
  • Приложение iMazing
  • Приложение BBEdit

ECG

 

Как да активирате ECG в държави, които не се поддържа

Ако сте стигнали до тази част на статията, това означава, че вече имате необходимите неща и наистина искате да активирате функцията на вашия Apple Watch.

Следвайте стъпките внимателно.

  1. Направете цялостен backup (архивиране) на вашия iPhone с iTunes.
  2. Отворете приложението “Watch” на вашия iPhone. Кликнете върху името на Apple Watch в горната част и след това щракнете върху иконата за информация. След това изберете опцията „Unpair Apple Watch“. Изчакайте, докато процедурата по „Unpair“ приключи.
  3. Сега отворете софтуера iMazing на вашия macOS компютър. След това свържете вашия iPhone с компютъра. iMazing автоматично ще открие телефона ви. Създайте резервно копие (Encrypted backup) с iMazing.
  4. Моля, обърнете внимание на Encrypted backupтова е много важно. apple watch
  5. Ще разберете, че архивирането е завършило като следите левия прозорец в приложението iMazing. След края на архивирането имате възможност за редактиране на резервното копие.ios
  6. Кликнете върху стрелката до резервното копие. Превъртете надолу и изберете “File System”. Ще се покажат файловете на системата на iPhone. Отидете в директорията „HomeDomain> Library> Preferences“.ECG
  7. Намерете и копирайте файла – „com.apple.private.health.heart-ritm.plist“ на вашия компютър. Ако не може да откриете този файл, преминете към следващата стъпка.
  8. Отворете файл с приложението BBEdit или създайте такъв със същото име и променете според този код:  com.apple.private.health.heart -hyth.plist ECG
  9. Запазете файла и го поставете обратно на мястото, от което сте го копирали. Презапишете ако се налага.
  10. Сега възстановете вашия iPhone с помощта на „ Editable backup“, който току-що променихте. Изчакайте докато възстановяването приключи.
  11. След като приключи отворете приложението “Watch” на вашия iPhone. Тук трябва да сдвоите отново вашия Apple Watch Series 4 / Series 5 и телефона ви.
  12. НЕ избирайте  “Restore from a Backup” тук трябва повторно да сдвоите вашия Apple Watch с телефона. Изберете “Setup as new” и продължете с настройките.

 

Това е цялата процедура. Сега отворете приложението ECG на вашия Apple Watch и тествайте функцията.  Този метод трябва да работи за всеки Apple Watch Series 4 или 5.

Надяваме се функцията да бъде достъпна за вашето устройство.

Ди Си 2008 ООД не носи отговорност при повреда на вашия iPhone или Apple Watch.

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: www.rupokify.com