Live Photos – Как да направите снимка по време на разговор
fitbit

Сподели на приятел
1 594

Несъмнено едно от най-удобните и използвани приложения за комуникация остава FaceTime на Apple. Той е най-бързият и лесен начин за провеждане на аудио и видео разговори. Една любима функция на потребителите е заснемането на снимки по време на видео разговори. Имате опция да заснемете специални моменти, които се случват на екрана по време на разговор с приятели и семейство. Така няма да пропуснете нито един забавен момент.

‌Live Photos‌ записва 1,5 секунди преди и след като направите снимка, което позволява на снимките ви да оживеят, когато ги видите в приложението Photos на Apple .

FaceTime също има възможност да заснемате ‌Live Photos‌. Услугата уведомява участниците в разговора, когато е направена снимка, така че те не могат да бъдат заснети тайно. Освен това FaceTime‌ премахва аудио от Live Photos, така че нищо, което казвате, няма да бъде записано. Това е с цел запазване личното пространство и правата на участниците в разговора.

Как да активирате функцията ‌Live Photos‌ за FaceTime‌ разговори

Ако участниците в разговора искат да заснемат ‌FaceTime‌ ‌Live Photos‌,  трябва да се уверете, че сте активирали ‌FaceTime‌ ‌Live Photos‌.

Live Photos‌

Това е възможно по следния начи: Влезте в Settings -> изберете ‌FaceTime‌ и проверете дали превключвателят ‌FaceTime‌ ‌Live Photos е включен (положение ON, свети в зелено).

Live Photos‌

На Mac стартирайте приложението ‌FaceTime‌ –> щракнете върху лентата и изберете от менюто FaceTime‌ в горния ляв ъгъл на екрана -> щракнете върху Preferences , след това поставете отметка в квадратчето до Allow ‌Live Photos‌ to be captured during Video calls.

face time

Как да направите Live Photos‌  в FaceTime на iPhone и iPad

  1. Стартирайте приложението FaceTime‌ на вашето iOS устройство.
  2. Започнете разговор чрез избиране на контакт в списъка с последните повиквания или избиране на човек от контактите си.apple
  1. След като се свържете и може да видите другия човек, докоснете екрана и потърсете иконата на камерата – вляво от червения бутон. Ако не виждате иконата, другият участник трябва да активира Live Photos‌ , както е описано по-горе.Live Photos‌
  2. Докоснете иконата на камерата, когато сте готови да направите снимка на живо. Снимката ще бъде автоматично запаметена в Photos.

 

Как да направите Live Photos‌  във FaceTime на Mac

  1. Стартирайте приложението ‌FaceTime‌ на вашия Mac.Live Photos‌
  1. Започнете разговор ‌FaceTime‌, като изберете контакт от списъка с последни обаждания, въведете името на контакта в лентата за търсене и изберете човек от списъка с контакти.face time
  2. След като се свържете и може да видите другия човек, потърсете иконата на камерата (вляво от червения бутон). Ако не виждате иконата, другият човек трябва да активира Live Photos‌ , както е описано по-горе.Live Photos‌
  3. Щракнете върху иконата на камерата, когато сте готови да направите снимка на живо. Снимката ще бъде автоматично запаметена в Photos.

Когато правите снимка на живо по време на видео разговор ‌FaceTime‌ не се притеснявайте за собственото си изображение в ъгъла на екрана. То автоматично изчезва от снимката (Live Photos) , която е запазена в Photos, заедно с всички други елементи на интерфейса.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник:https://www.macrumors.com