Netflix – как да добавите пин код на профила си
fitbit

Сподели на приятел
1 395

Във времена на изолация несъмнено Netflix е неизменна част от живота на множество потребители. Големият списък с филми, които може да гледате го нарежда сред предпочитаните абонаменти. Съдържанието, което ни предлага платформата не винаги, обаче е подходящо за деца. Като част от своя актуализиран родителски контрол Netflix вече включва опция, която позволява на притежателите на акаунти да защитят индивидуалните профили от съквартиранти,  любопитни деаца и др. Ако не искате децата ви да попаднат на кадри от последния сезон на „Game of thrones“, то следвашите редове са точно за вас.

Netflix

Дори и да не сте родител, стига да сте титуляр на акаунта  може да използвате функцията поставяне на ПИН код. Целта е да попречите на други хора да използват вашия профил в Netflix. По този начин може да променят алгоритъма с предложения на платформата, а това е една от най-ценните функции при платени абонаменти.

Настройка на ПИН код

Най-лесният начин да настроите ПИН за вашия профил е на уебсайта на Netflix. Стъпките по-долу показват как се прави:

  1. Стартирайте браузър и отворета сайта на netflix.com.
  2. Влезте в Netflix с помощта на  вашия акаунт, след което изберете вашия профил.Netflix
  3. От главния екран изберете снимката на вашия профил и изберете опцията Account в менюто.Netflix
  4. В секцията Profile & Parental Controls използвайте стреклката срещу профила си, за да видите допълнителните опции.secure
  5. След като намерите менюто Profile Lock щракнете върху Change.Netflix
  6. Въведете паролата за вашия (акаунт ако се изисква).
  7. Поставете отметка в квадратчето до Require a PIN to access [yourname] profile , след което въведете четирицифрен код, който искате да използвате.Netflix
  8. Щракнете върху второто квадратче, за да изискате същия пин, за да добавите нови профили.
  9. Кликнете върху Save .

Когато вашият ПИН е зададен, ще трябва да го въвеждате всеки път, когато искате да влезете във вашия профил. Това ще се случи на всички устройства, включително смарт телевизори. Имайте предвид, че няма да ви бъде поискан ПИН код ако вашият профил е единственият, който съществува в акаунта.

В допълнение към защитата с ПИН е добавен и филтър за детски акаунти, които се основават на рейтингите на страната, както и опции за премахване на отделни серии или филми по заглавие.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://www.macrumors.com