Прехвърляне на снимки от Facebook в Google Photos
fitbit

Сподели на приятел
1 779

Ако голяма част от спомените ви са във Facebook и искате те да бъдат запазени – попаднали сте на правилното място.  В следващите няколко реда ще разгледаме как да прехвърлите снимките си от Facebook към Google Photos, където ще се съхраняват на сигурно място.

Facebook обяви в четвъртък, че пуска инструмент за трансфер на снимки и данни. Той  ще бъде въведен постепенно за различните страни. През декември инструментът беше пуснат за САЩ и Канада.

Казано накратко това е начин да прехвърлите всички свои снимки и видеоклипове от Facebook към Google Photos, където те ще живеят щастливо и ще имат достатъчно място. Ще може да ги поделяте бързо и лесно със семейство и приятели. Както и ще имате непрекъснато достъп до тях.

С други думи, ако сте искали да се отървете от Facebook, но не искате да загубите ценните си спомени, това е начин да ги задържите.

Прехвърляне

Прехвърляне на снимки от Facebook към Google Photos

Процесът е доста прост: Отидете в менюто с настройки ви във Facebook и кликнете върху „Вашата информация – в лявата част на екрана. Трябва да има опция за прехвърляне на копия на вашите снимки и видеоклипове към външен източник. Въведете паролата си във Facebook, преди да изберете дестинация, която в момента е избор между Google и Google. След като изберете мястото където да бъдат прехвърлени, те ще се появят в Google Photos.

Прехвърляне

Вече имате резервни копия на снимките от платформата и може да оперирате с тях по различни начини.

Не е трудно да си представим компании като Apple или Microsoft, които позволяват на потребителите на Facebook да прехвърлят снимки в съответните им облачни услуги. Но засега Google е единствената опция и очевидно ще трябва да свържете профила си в Google с Facebook, за да работи. Ако това не е огромен проблем за вас, можете също така да върнете резервно копие на нещата си сега.

Ако не друго, това ще ви даде друг начин да разгледате всички неудобни снимки, които сте публикували през 2007 г.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.