Google Pixel Buds – Google отвръща на удара
fitbit

Сподели на приятел
2 717

Google Pixel Buds – Истинският конкурент на AirPods на Google най-накрая е тук.

Някои критици търсят символика за момента на появата на пазара на Google Pixel Buds – възможно е да няма причина да се появят на бял свят точно в момента, но почитателите на Android вече имат безжични слушалки, които са достоен конкурент на AirPods. Те работят безпроблемно с операционна система Android, както AirPods с iOS. Pixel Buds на Google се завърнаха с изцяло нов облик.

Крайният резултат е чифт безжични слушалки, които изпълняват възхитително своите задължения. Новите слушалки на Google вероятно имат недостатъци, но собствениците на Pixel ще намерят много други неща, които да харесат в тях.

Google Pixel Buds

Безпроблемно сдвояване с iOS

По отношение на цените и характеристиките новите Pixel Buds трябва да се считат за конкурент на стандартните AirPods на Apple. Трябва да споменем, че Google водят по точки по външен вид и комфорт.

Новите Pixel Buds се предлагат в атрактивен калъф с USB-C порт за кабелно зареждане. Поддържат и изключително удобната функция Qi за безжично зареждане. Формата им приляга перфектно на извивката на ухото ви. Извитата „стабилизираща дъга“, която допринася за комфорта остава скрита когато ги сложите в ухото си.

Основния довод за неудобството на AirPods е стърчащата част, която излиза от ухото. Стабилизиращата дъга изглежда причудлива на пръв поглед, но служи за стабилизиране и удобство. След като разположите Pixel Buds в ушите си те трябва да останат там и да са стабилни. Притежателите на AirPods споделят за чувство сякаш слушалките им са на път да изпаднат от ушите. Това не важи за Pixel Buds. От Google определят новият модел като незабележим – баланс между перфектен звук и удобство.

Google Pixel Buds

Google Pixel Buds – Сдвояване с Android

Двете слушалки имат сензори от външната страна, които ви позволяват да спрете на пауза или да смените песента, както и да регулирате силата на звука. Относно батерията тя издържа около пет часа слушане. Параметри са почти същите като официалните спецификации на AirPods на Apple .

Новите Pixel Buds работят чудесно с Android. Процесът на първоначална настройка започва с отваряне на калъфа за зареждане, докато и двете слушалки са все още в него. Те се сдвояват веднага, след като изберем известието за натискане на екрана.

Наблюдават се малки различия в зависимост от това какъв модел телефон с Android имате. Настройките на Pixel Buds са вградени направо в ОС на марката Pixel.  Собствениците на телефони с Android на други фирми обаче трябва да използват отделно приложение.

Сдвояването на Pixel Buds с iPhone е толкова лесно, колкото сдвояването на всяко друго Bluetooth устройство. Това се случва благодарение на бутона за сдвояване на гърба кутията за зареждане. След като сдвоите слушалките едва ли ще усетите разликата между Android и iOS от гледна точка на звука. Ако извадете една от слушалките музиката ще спре автоматично. Изваждането й от ухото ще прекрати връзката с Bluetooth ако я върнете обратно тя автоматично ще се свържете отново.

headphones

Въпреки това собствениците на iOS не могат да получат достъп до Google Assistant. Това е проблем ако използвате често тази функция. За устройства с Android може да управлявате търсенията си чрез фразата за активиране – „Hey Google“. Тази опция ви позволява да пускате музика, да изпращате текстови съобщения и имейли, както и всички други дейности, които са присъщи на виртуалните асистенти.

Не на последно място е качеството на звука. Pixel Buds са оборудвани с 12-милиметрови високоговорители, които предоставят качество и богат звук. Едва ли ще е същото качество, както при скъпите аудиофилски слушалки, но звукът е на доста добро ниво.

 

Липса на функция ANC (Active noise cancellation)

Добрата новина е, че активното премахване на шума в безжичните слушалки вече не е мечта. Лошата новина е, че Pixel Buds нямат такава функция. Дори при максимална сила на звука, се чуват звуци от външния свят. Не се справят много добре в шумна среда.

Добавянето на функция Active noise cancellation ще реши този проблем, но също така ще повиши цената.  Като интересна алтернатива откриваме адаптивна звукова функция, която прави на шума това, което настройките на адаптивната яркост на телефоните правят на осветлението. Когато е активиран той прави фини корекции на звука в зависимост от средата, в която се намирате.

За жалост тази функция работи само за устройства с Android. Тъй като няма приложение за Pixel Buds, не може да го включите или изключите на iPhone. Можеда го включите докато слушалките са сдвоени с телефон с Android и след това да запазите функцията и да си сдвоите с iPhone.

Google Pixel Buds

Функцията Google Translate

Въпреки че сдвояването на Google Assistant за телефони с Android е много добра, функцията за превод има няколко забележки. Pixel Buds може да направи възможен разговор между двама души, които говорят различни езици с приложението Google Translate, но процесът е тромав. Това включва докосване до една слушалка, докато говорите. След това приложението трябва да прочете това, което искате да кажете на глас на езика на другия човек.

Тази процедура отнема прекалено много време, за да може Google Translate да слуша и след това да превежда на глас фразите. В никакъв случай функцията не е безполезна, но забавя темпото на разговор. Не винаги приложението разпознава гласа на правилния човек.

Новите Pixel Buds на Google дават на собствениците на Android това, което собствениците на iPhone имат от години, а именно – качествени безжични слушалки, които безпроблемно работят с тяхната ОС. Дълбокият звук, комфортът и стабилността, както и конкурентната цена ги превръщат в достоен съперник на слушалите на Apple.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://mashable.com