Android 11 с нова дата на представяне
fitbit

Сподели на приятел
1 362

Google обяви, че изместват датата на представяне на бета версията на Android 11. Тя ще е достъпна за масово инсталиране от потребителите след около месец. Така че вместо да бъде достъпна този месец, както беше планирано по-рано, Google ще пусне четвърта визуализация. Първата бета версия ще стартира официално на 3 юни по време на онлайн конференция. Google смяташе да го направи по време на конференцията I/O, но пандемията принуди компанията да отмени събитието и промени плановете й. Все пак няма да се наложи да чакаме дълго до излизането на бетата, като Google обяви, че възнамерява да я пусне на специално онлайн събитие на 3 юни, а междувременно разработчиците получиха четвърта тестова версия на софтуера.

Android 11

„Когато започнахме да планираме Android 11, не очаквахме видовете промени, които настъпиха в почти всеки регион по света“, пише екипът на Android на Google.

Android 11 с грижа за потребителите

Google отбелязва, че иска да отговори на нуждите на потребителите и е започнала работа по ранното тестване на приложения за Android 11 въз основа на ръководството на компанията. Забавянето на премиерата с един месец изглежда разумен подход в този момент.

Android 11

 

В началото на юни освен първата бета би трябвало да бъдат налични финалните версии на софтуерните инструменти за разработка на приложения за Android 11. Втората бета на операционната система се очаква през юли. През август ще видим и третата, която ще е последната. Окончателната версия на софтуера се очаква през третото тримесечие. Очакваме да видим списъкът на съвместимите устройства, но вероятно ще включва всички последни модели на Pixel.

 

 

 

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://techcrunch.com