Nearby Share – Как да прехвърляте файлове на устройства с Android
fitbit

Сподели на приятел
1 281

Почти десетилетие потребителите на Apple използват функцията AirDrop, която им позволява да споделят файлове между устройства на Apple за миг. В последната версия на Android – 11, Google предлага на потребителите си същата функция, наречена Nearby Share. Компанията работи по тази нова функция за споделяне на файлове от 2019 г. и най-накрая тя е достъпна за смартфони с Android. В това ръководство ще ви разкажем всичко, което трябва да знаете за споделяне на файлове в Android.

Nearby Share
Nearby Share: Поддържани устройства

Nearby Share е наличен за телефони с Android 6.0 или по-нова версия, за да проверите дали телефонът ви поддържа тази нова функция, изпълнете следните стъпки.
1. Отидете в Settings > scroll down a bit > select Google.
2. Изберете > Device Connections.
3. Ако телефонът ви поддържа функцията за споделяне, ще откриете опцията на следващата страница.
4. Сега продължете и изберете Nearby Share, за да персонализирате настройките си.
5. Може да го включите или изключите. Може да изберете своя Google акаунт, както и да зададете името на устройството. Освен това може да настроите видимостта на устройството си, заедно с контрол върху използването на данни.

Nearby Share

Nearby Share: Как да използвате и прехвърляте файлове

Независимо дали искате да споделите снимка, видеоклип, приложение от Google Play или дори местоположението си от Google Maps, функцията справи с всичко. Където и да забележите бутона за споделяне на телефона си с Android, може да използвате функцията Nearby Share ви дава тази възможност. За целта следвайте стъпките по-долу:
1. Отворете файла, който искате да споделите> изберете иконата за споделяне > изберете –  Nearby Share. Телефонът ви ще започне да търси устройства, които са наблизо.
2. Лицето, на което изпращате файла, също ще трябва да активира функцията за споделяне на своя телефон.
3. След като телефонът ви открие другото устройство, изберете името на устройството, на което искате да прехвърлите информацията. Получателят ще трябва да избере опцията Accept на телефона си, за да започне прехвърлянето.
4. В рамките на няколко секунди, в зависимост от споделяните от вас файлове, прехвърлянето ще бъде завършено.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: www.gadgets.ndtv.com