Samsung Galaxy S20 FE Ревю
fitbit

Сподели на приятел
4 946

Samsung пусна на пазара новият Galaxy S20 FE или известен като „Fan Edition“ от компанията смятат, че това е моделът, който предлага всички функции, към които феновете имат интерес. Цените на флагманите са доста високи в последните няколко години, от компанията решиха да пуснат на пазара конкурентна алтернатива на OnePlus и Xiaomi.

Samsung търсят алтернатива, за да бъдат конкурентноспособни. Миналата година пуснаха на пазара Galaxy S10e , който се оказа хит като „мини“ версиите на някои по-стари модели. По-късно компанията представи Galaxy S10 Lite , който беше достоен вариант от среден клас за любителите на марката. Виждали сме и премиум модели от серия A, които се опитват да обслужват същия пазар.

Samsung Galaxy S20 FE

Дизайн на Samsung Galaxy S20 FE

Galaxy S20 FE се вписва идеално сред своите братя и сестри. Той има същите основни пропорции, но интересно е, че е по-голям от Galaxy S20 благодарение на своя 6.5-инчов дисплей. Екранът не е наследил извитите ръбове на предшествениците си, което според нас всъщност е добра промяна. Рамката е метална, докато задният панел е изработен от матов поликарбонат. 128GB версията на този телефон се предлага в пет цвята, вариращи от смелите Cloud Red и Cloud Navy до много по-меките пастелни Cloud Mint и Cloud Lavender, плюс неутрален Cloud White.

Удобство при използване

Заоблените страни на задния панел правят Galaxy S20 FE много лесен за задържане, а неплъзгащата се текстура е много ценена. Също така изобщо не трябва да се притеснявате за пръстови отпечатъци, след употреба могат да се забележат само леки следи.

Допринасяйки за първокласното усещане, границите на дисплея са доста тънки. Микрофонът е толкова малък и едва забележим с цел максимално изчистване на дизайна. Предната камера е вградена точно в центъра на горната част – тя е малка, но въпреки размерите си се забелязва, защото има сребърен пръстен.
Бутоните за захранване и сила на звука са вляво и са лесно достъпни. Моделът е оборудван с USB Type-C порт за зареждане и като повечето си съвременици няма 3,5 мм аудио порто. Слотът в горната част на устройството може да побере или две Nano-SIM или една Nano-SIM (в зависимост от версията, която сте закупили), както и microSD картата.

Samsung Galaxy S20 FE

Размери

С дебелина 8,4 мм и тегло 190 грама, Galaxy S20 FE е доста лесен, както да боравите с него ежедневно, така и да го използвате за работа. Класифициран е като IP68 за устойчивост на вода и прах, така че трябва да може да издържи на излагане на условия. Въпреки, че не е точно на водещо ниво, качеството на конструкцията е отлично и няма съмнение, че моделът създава усещане като премиум клас телефон.

Samsung Galaxy S20 FE спецификации и софтуер

Galaxy S20 FE получава същия процесор Exynos 990 от най-високо ниво като неговите братя и сестри от семейството S20. Това е осемядрен SoC с две персонализирани ядра за производителност, работещи на 2.73GHz, още две ARM Cortex-A76 ядра, работещи на 2.5GHz, и още четири енергийно ефективни 2GHz Cortex-A55 ядра.

Място за съхранение

Има 8GB RAM и 128GB или 256GB място за съхранение, плюс поддръжка за до 1TB microSD карта, използваща хибридния слот. Капацитетът на батерията е 4500mAh и възможност за безжично зареждане. В кутията получавате само 15W адаптер, въпреки че този телефон може да се зарежда с устройство до 25W.
Samsung предлага 6,5-инчов 1080×2400-пикселов Super AMOLED дисплей.

Една приятна изненада е честота на опресняване от 120 Hz,макар, че изглежда няма начин да се активира през цялото време. Заобиколно решение е да активирате адаптивно пестене на енергия, което ще превключва честотата на опресняване заедно с няколко други настройки въз основа на вашите модели на използване.
Говорейки за икономия на енергия, Samsung ви позволява да избирате между четири нива на производителност. Режимите среден и максимален ограничават производителността на процесора до 70 % и намаляват максималната яркост на екрана с 10 %.

5g

Бърз достъп

Има различни жестове за бърз достъп, стартер за игри с оптимизации, теми на потребителския интерфейс, функция Dual Messenger за използване на два акаунта с определени приложения, записващ екран и много опции за персонализиране на началния екран. Edge Panels ви дават бърз достъп до различни преки пътища и мини приложения с плъзгане от единия край на екрана.
Недостатъкът е, че има доста предварително инсталирани приложения на Samsung, включително безсмислен уеб браузър и приложения за свързване за AR, периферни устройства и IoT продукти на компанията. Samsung Health и Samsung Pay са потенциално полезни, но от друга страна, приложението My Galaxy поражда досадни известия няколко пъти на ден.

Производителност на Samsung Galaxy S20 FE

Както се очакваше, няма никакво забавяне при прекарване през интерфейса на One UI и при многозадачност между приложенията. Galaxy S20 FE се справя доста бързо, благодарение на панела с висока честота на опресняване, както и на способния SoC и голямото количество RAM. Сензорът за пръстов отпечатък и разпознаването на лица не са толкова бързи, но това не би трябвало да представлява голям проблем за по-голямата част от потребителите. Това е телефонът, който бихте използвали с удоволствие за ежедневни приложения и задачи.

Жив дисплей

Екранът е изключител удобен за използване освен разсейващата селфи камера, видеоклиповете и игрите изглеждат страхотно. Изживяването се подпомага от стерео високоговорителите, които са доста добре балансирани. Звукът е малко тънък и липсва бас, но това няма да е проблем за повечето потребители.
Модерни игри, включително Call of Duty Mobile и Asphalt 9: Legends бяха напълно гладки при настройките им за качество на графиката по подразбиране. Горната задна част на Galaxy S20 FE обаче се затопли доста след около пет минути игра. Това стана леко неудобно при по-дълги игрови сесии.

Samsung Galaxy S20 FE

Камери Samsung Galaxy S20 FE

Като се има предвид колко силно Samsung подчертава качеството на камерата като определяща характеристика на семейството Galaxy S20, ще бъде интересно да видим как се вписва този модел с по-ниска цена. Galaxy S20 FE има намален набор от камери, започвайки с 12- мегапикселова f / 1.8 основна камера с OIS. Има и 12-мегапикселова f / 2.2 ултраширока камера и 8-мегапикселова f / 2.4 3X оптична телефото камера. За селфита получавате 32-мегапикселова камера f / 2.2.

Функции и опции за персонализиране

Не е изненадващо, че приложението за камера е изпълнено с функции и опции за персонализиране. Режимите включват инструмент за композиране Single Take на Samsung, професионален режим, Режим за снимане на храна, нощен режим, фокус на живо за снимки и видео, забавен и супер бавен кадър. Може да изтеглите допълнителни филтри или да създадете свой собствен въз основа на цветния профил на която и да е снимка, ако изборът по подразбиране някога стане скучен. Функцията Оптимизатор на сцени е включена по подразбиране и ще покаже пряк път за бързо активиране на нощен режим, ако прецени, че е необходимо.
Широкоъгълната камера въвежда значително изкривяване и качеството не е лошо, ако просто проверявате снимките си на екрана на телефона.

Дневни снимки през нощта

Нещата стават малко по-малко задоволителни през нощта – фокусът понякога е бил неточен, но ръчното докосване на екрана ще доведе до бързо заключване. Добрата новина е, че може да заснемете прилични снимки, дори ако е твърде тъмно, за да видите обекта си във визьора, ако знаете къде да докоснете. Оптимизаторът на сцената ще принуди бавен затвор по подразбиране, но това не е същото като нощния режим и резултатите се различават леко.

Кадри при слаба светлина

Кадрите при слаба светлина са на пиксели и цветовете понякога са изключени в зависимост от вида на осветлението наоколо. Широкоъгълните и телефото камерите наистина страдат благодарение на по-тесните си отвори, но снимките все още са използваеми. Използването на Нощен режим обикновено води до по-добро възпроизвеждане на цветовете и леко подобрени детайли.
Що се отнася до видеото, Galaxy S20 FE успя да заснеме плавни 1080p кадри и с трите камери през деня. Независимо дали стои неподвижно, панорамно или ходене, видеото изглеждаше добре и нямаше резки. При 4K движението беше малко по-малко плавно, особено при телефото камерата. Видеото при слаба светлина, заснето с основната камера, беше достатъчно добро, но качеството страдаше от телефото и широкоъгълните камери. Имаше забележимо треперене при 4K при движение по време на запис, а стабилизиращите артефакти също бяха проблем при 1080p.

5G

Присъда

Samsung използва суфикса „Fan Edition“, когато се опита да продаде обновени устройства Galaxy Note 7 в Южна Корея с по-малки и по-безопасни батерии . Този ход може да е помогнал на Samsung да възстанови част от загубите, които е претърпял след катастрофалното и смущаващо глобално стартиране (и последвалите глобални забрани ) на Galaxy Note 7, но това никога нямаше да бъде телефон за масов пазар. “Fan edtion” основно призна, че само онези хора, които са горещо отдадени на марката Samsung, всъщност ще я купят.

В заключение

Ето защо е малко изненадващо да видим излизането на чисто нов модел в множество държави с една и съща марка – тази също е насочена към много по-масовата аудитория от своите братя и сестри. Не е нужно да сте фен на марката, за да харесате този телефон.
Това, което Samsung има правилно обаче, е балансът на разходите и характеристиките. Не получавате пълния флагмански опит, но ако хората са доволни от така наречените водещи убийци, сега имате доста добър избор в гамата на Samsung. Това, което работи за Galaxy S20 FE, е неговата форма и завършеност, висококачествен екран и полезни камери.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: www.gadgets.ndtv.com