Samsung Galaxy Watch Active 2 – Ревю
fitbit

Сподели на приятел
12 786

Samsung Galaxy Watch Active 2 се явява като ъпгрейд на своя предшественик, който излезе по-рано тази година, но му липсват някои основни функции, които направиха неговия по-голям брат – Samsung Galaxy Watch такъв хит. Последната версия на спортния smart часовник на Samsung се предлага с цифров панел и няколко други добавки, за да се превърне в най-добрата версия в гамата на компанията.
Приликите с предшественика му Galaxy Watch Active 2 са доста – запазва по-тънкия, минимален, модерен външен вид на своя предшественик.

Допълнителни функции

Докато допълнителните функции – цифрово набиране, наличност на LTE и допълнителни функции за тренировка – са екстри, които са определящи за разликата в цената.

Samsung Galaxy Watch Active 2
Както изглежда, и двата варианта са доста леки, започвайки от 26g  (без каишка) и 30g за по-голямата версия на модела.
Подобно на оригиналния Active, основният Watch Active 2 има алуминиев корпус. Предлага се в  Cloud Red and Cloud Navy, Cloud Mint and Cloud Lavender и Cloud White.

Класически външен вид

Ако искате класически външен вид и усещане, може да изберете по-тежкия (с около 11 g) корпус от неръждаема стомана с кожена каишка – но може да замените каишката, ако не ви допада.
И в двата случая гърбът на часовника има пулсомер с осем фотодиода – двойно повече от предшественика си. Двата странични бутона също са същите като преди – бутон „назад“ отгоре и бутон „начало“ отдолу, който извежда вашите приложения. Двойното докосване на последното извежда интелигентния асистент на Samsung Bixby по подразбиране, може да го настроите различна функция за по-голямо удобство.

Samsung Galaxy Watch Active 2
Екранът Super AMOLED с разделителна способност 360 x 360 на Active 2 е по-голям с 0,1 инча. 1,2 инча в сравнение с предшественика си за по-малкия 40-милиметров модел – което означава по-малко рамка, а по-голямата 44-милиметрова опция има 1,4-инчов екран със същата резолюция.
Този размер е стандартен за smart часовници и е напълно достатъчно, за да показва основната информация, необходима на потребителя.

 

Часовник

Чип – прилики и разлики с предшественика си

Active 2 има двуядрен чипсет Exynos 9110, същият като предшественика си – и оригиналния Galaxy Watch, но при 1.15Ghz е достатъчно бърз. 768MB RAM на смарт часовника е достатъчна за използване на приложения.
Подобно на своя предшественик, Active 2 работи върху наслагването на One UI на Samsung върху надеждната операционна система Tizen на Samsung. Въртящото се меню прави по-лесно използването на приложения на началната ви страница или известия на основния екран.

Samsung Galaxy Watch Active 2 – нови функции

Има и други нови функции, които Samsung представя – като заснемане на снимка с приложението Samsung Wearables и създаване на алгоритмично избран дизайн на часовника с цвят и шарка. Може да синхронизирате вашия Active 2 с вашето облекло. Може, също така да направите снимки на определен любим ваш цвят ако искате.

Smart tech

Фитнес

Фитнес приложенията и функциите на Watch Active 2 не са се променили особено: все още има 39 режима за проследяване на тренировки, като бягане, ходене, колоездене и плуване.
Режимите на упражнения обикновено работят добре за свързаните с кардиото съчетания, но се борят с тези, определени от движението.
Режимът „Crunches“ например отчита повторения, само когато ръката е далеч над коленете. Което означава, че всеки, който извършва тренировка с ръце близо до гърдите си, няма късмет. Това е странна специфичност, която се разпростира и върху други тренировки, като например разширения на ръцете и скокове, които също бяха фини.
Няма такива проблеми, когато използвате Active 2 за джогинг, където часовникът проследява и отчита всяко движение. Умният часовник се свързва без усилие и с Bluetooth слушалки, което улеснява следенето на процеса и напредъка ни в тренировката.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Още няколко думи за музиката

Сдвояването на устройството с цел слушането на музика е лесно. Освен когато е свързано с iPhone, добавянето на музика се оказва многоетапен процес. За сметка на това синхронизирането на акаунт в Spotify е доста лесно, въпреки че честите сигнали и известия за миг заглушават звука. Неприятното усещане идва от множество прекъсвания на песента, която слушате по време на тренировка. Странно е, особено когато функция за непрекъсване изглежда като такова логично допълнение за режим на тренировка.

Водоустойчивост

Galaxy Watch Active 2 е с IP68 клас за устойчивост на вода и прах и може да оцелее ако бъде потопен до 5 метра. Има дори режим на „водно заключване“, който деактивира функционалността на сензорния екран и вибрира, за да премахне излишната вода.
Часовникът разполага и с ЕКГ (електрокардиограма), която може да се използва за откриване на електрическата активност и ритъма на сърцето ви. Това е функция, която вече сме виждали на Apple Watch 4 и 5 и може да се използва за откриване на подобни на предсърдно мъждене.
Въпреки че хардуерът присъства тук, функцията не е налична при стартирането. Samsung се нуждае от одобрение за използването му във всяка държава. Този проблем се наб людава и при Apple Watch 4 и 5 .

Живот на батерията

Ако нещо отговаря на 100% на твърденията на производителите, това е издържливостта на батерията на Galaxy Watch Active 2. При употреба на Active 2 батерията издържа два пълни дни с едно зарежане.
Този период на живот на батерията намаля с увеличаването на функциите, които използвате. Такива са възпроизвеждането на музика или пускането на GPS (за тренировки) може да изтощи капацитета с по-бързи темпове. Всичко зависи от това колко използвате устройството. Важно дали използвате настройка за спестяване на батерията (включване на сивата скала, изключване на Wi-Fi), за да получите повече живот на устройството между зарежданията.
Действителният капацитет на 40-милиметровия модел е 247mAh, малко по-голям от 230mAh на предшественика му. Капацитетът на 44 мм от 340 mAh може да му даде предимство пред по-малкия си брат, въпреки че той захранва по-голям екран.

Samsung Galaxy Watch Active 2

За кого е предназначен Samsung Galaxy Watch Active 2

Собствениците на телефони с Android, които искат да притежават качествен интелигентен часовник от известна марка, трябва да помислят за Active 2. Особено, ако използват часовника активно и основно за тренировки. Това важи особено за любителите на оригиналния Galaxy Watch.

Феновете на iOS и на Apple, няма как да бъдат привлечени от Samsung, тъй като функциите на smart устройството са доста сходни с тези на Apple Watch 3. Той се предлага на пазара на конкурентна цена и се сдвоява без никакви проблеми с устройства с iOS. Най-вероятно той ще бъде предпочитания избор за феновете на Apple.

Но всеки сериозен почитател на Wear OS няма как да не бъде впечатлен от новия модел на Samsung Galaxy Watch Active 2 и да не предпочете него пред предшественика му.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: www.techradar.comта