Android 2020: Най-добрите mini телефони
fitbit

Сподели на приятел
5 534

Само за няколко години големите телефони се превърнаха от не често срещани в норма в индустрията на смартфоните. Почти всяко смарт устройство, което  се появява на пазара в наши дни има все по-голям размер. Mакар, че е чудесно за гледане на филми и игри, може да е предизвикателство за тези от нас, които предпочитат телефоните да са малки и компактни. За щастие все още има много опции, които да отговарят на изискванията на потребителите за мощен телефон с малък размер. Ако търсите телефон с размерите на iPhone 12 mini, но не искате да преминете към iOS, това са най-добрите компактни телефони с Android, които можете да си купите.

Android
Google Pixel 4a

Независимо от размера, Pixel 4a е един от най-добрите телефони с Android, които можете да си купите в момента. Това не е най-впечатляващият в технически план телефон на пазара, но предлаганата стойност е огромна.
Както бихте очаквали от всеки Pixel – 4a прави невероятни снимки. Независимо дали снимате посред бял ден или се опитвате да заснемете нощното небе, използвайки режим Астрофотография, Pixel 4a ще ви даде всичко, което търисте. Изображенията са отчетливи, пълни с цветове и изглеждат невероятно. Получавате тези страхотни резултати основно при всяко натискане на бутона. Това качество на изображенията не винаги се среща, дори и при много по-скъпи устройства.

Android 2020

Функции на Pixel 4a

Извън камерата си Pixel 4a не спестява по никакъв друг начин. 5.8-инчовият дисплей постига почти перфектен баланс между това, че е достатъчно голям за използване и едновременно с това се управлява с една ръка. Благодарение на OLED панел с Full HD + резолюция, всичко, което правите на него, изглежда наистина добре. Може също така да очаквате бърза производителност от процесора Snapdragon 730, целодневен живот на батерията и достатъчно място за съхранение -128 GB.

Google Pixel 5

Android

Не може да се отрече предимствата на Pixel 4a, но ако копнеете за телефон по-висок клас, то Pixel 5 е изключителен. Той разполага с всичко, което има Pixel 4a заедно с няколко ключови подобрения, които правят изживяването още по-добро.
Започвайки първо с дисплея – Pixel 5 запазва Full HD + OLED и добавя 90Hz честота на опресняване. В допълнение с това с по-бързия процесор Snapdragon 765G и Pixel 5 добавя приятно ускорение на скоростта. Екранът е малко по-голям – 6 инча, но когато вземете предвид по-малките рамки на Pixel 5, той в крайна сметка изглежда като този на  Pixel 4a.

Камера

В Pixel 5 е включена и 16MP широкоъгълнаа камера в допълнение към същия 12.2MP от 4a. Това не е най-добрата ултраширока камера, която някога сме използвали, но все пак дава възможност за големи възможности за снимане, които не може да получите от телефон без тази опция. Получвате и допълнителните бонуси като IP68 устойчивост на прах / вода и безжично зареждане.

Samsung Galaxy S10e

Samsung
Galaxy S10e е заменен от новия Galaxy S20, но ако търсите компактен телефони, той е един от най-добрите, които може да получите от този клас. С 5,8-инчов AMOLED екран с надеждна разделителна способност Full HD + и въпреки че е само 60 Hz, а не 90 Hz като Pixel 4, не е нещо, което да е проблем за масовия потребител. Благодарение на по-малката рамка е по-лесно да се управлявате телефона с една ръка.

Функции в Galaxy S10e

Ще откриете множество функции, побрани в Galaxy S10e. Някои от акцентите са: двойна задна камера, възможност за sd karta, 3,5 мм жак за слушалки и Samsung Pay (което позволява както NFC, така и MST плащания). Има и персонализиран софтуер One UI на Samsung, който е един от най-богатите на функции интерфейси за Android.
Животът на батерията на Galaxy S10e може да не продължи толкова дълго, колкото бихте искали, ако използвате много телефона. Благодарение на опциите за кабелно и безжично зареждане е изключително лесно да зареждате своя телефон.

Nokia 7.1

nokia
В Nokia 7.1 вече не е най-новият Android телефон в гамата на Nokia, но има един от най-малките екрани, които компанията предлага. Той се предлага с дисплей 5,84 инча и е много удобен за управление и използване като компактно устройство. За дисплея се използва LCD панел заедно с отчетлива резолюция 2280×1080. Това, което е особено готино за Nokia 7.1, е, че поддържа естествен HDR и може да конвертира SDR съдържание в HDR за по-жизнено и цветно изображение, независимо какво гледате.
Извън малкия и мощен дисплей има много други причини да се вълнувате от Nokia 7.1. Животът на батерията му е много добър за такъв малък телефон, но получавате и NFC чип за поддръжка на Google Pay. Дизайнът от метал / стъкло е доста добър за тази цена. Nokia също печели голяма победа в софтуера, предлагайки изчистен потребителски интерфейс, подкрепен от гарантирани актуализации и месечни корекции за сигурност.

Nokia 5.1 Plus

Android 2020
Говорейки за Nokia, той има още един малък телефон с Android под формата на Nokia 5.1 Plus. Това е един от най-евтините телефони в нашия списък, което го прави чудесен избор, когато бюджетът ви е силно ограничен. Дисплеят му е малко по-голям от Nokia 7.1 – 5,86 инча и това го прави още по-лесен за използване употреба.
Въпреки че цената му е толкова ниска, получавате смартфон с доста екстри. Има възможност да добавяте памет, жак за слушалки, двойни задни камери и сензор за пръстови отпечатъци. Част от тези опции не винаги се предлага на тази цена. Дизайнът също е много добре издържан. Nokia 5.1 Plus не е най-бързият телефон, който сме срещали, но за повечето приложения и ежедневни задачи би трябвало да нямате проблем.

Nokia 1.3

Android
Не на последно място се спираме на Nokia 1.3. Това не е телефон, който ще ви изуми с функции, но има всичко, от което се нуждаете. Android телефон, който притежава основите функции за възможно най-малко пари, това е солидна опция.
И така, какво точно получавате за тази сума? Процесор Qualcomm Snapdragon 215, 16GB място за съхранение, 8MP задна камера и батерия от 3000 mAh. А 5.71-инчовият екран е удивително малък, с резолюция 1520×720, предлагаща добра картина за цената.

Има няколко функции, които не получавате, когато избирате Nokia 1.3, а именно USB-C зареждане и сензор за пръстови отпечатъци, но трябва да запомните, че цената му е доста ниска. Ако основното ви изискване е да имате компактно устройство, което да стартира вашите приложения и да поддържа връзка, то Nokia 1.3 прави това.

В зключение

Пазарът на телефони с Android и малък екран не е толкова експанзивен, както някога, но ако знаете къде да търсите все още има много възможности за избор. Сред всичко, което се предлага в момента, смятаме, че Google Pixel 4a е най-доброто, което може да закупите на пазара.
Google почти усъвършенства формулата за малък телефон с Pixel 4a. Това е атрактивен и добре изграден телефон, има способни спецификации и се предлага на цена, която е повече от разумна. Използването на Pixel 4a е приятно изживяване независимо какво правите.
Особеното при Pixel 4a е, че в някои отношения той надхвърля очакванията ни, а именно камерата и софтуера. Това са две области, с които Pixel се справя по-добре от всеки друг, а с Pixel 4a получавате тези предимства в рамките на бюджета си.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: www.androidcentral.com