AirPods Max – Как да настроите и свържете слушалките си
fitbit

Сподели на приятел
10 822

През декември 2020 г. дебютира AirPods Max, чифт безжични слушалки, които споделят много от функциите на AirPods Pro, но в премиум пакет.

Ако току-що сте получили нови слушалки на Apple, ще се радвате да ги използвате за слушане на музика, телефонни разговори, Siri и други. Продължете да четете, за да научите как да ги настроите и свържете към вашите устройства.

AirPods Max

Актуализирайте софтуера си

Ако настройвате своите слушалки за пръв път, уверете се, че устройството, което искате да сдвоите е актуализирано.

На устройства с iOS

Ако искате да използвате вашите нови AirPods Max с iPhone или iPad, уверете се, че използвате IOS 14.3 или по-нова.

За да проверите дали софтуерът на вашето устройство е актуален, стартирайте приложението Настройки и след това изберете Общи -> Актуализация на софтуера и изтеглете всички налични актуализации, ако е необходимо.

 

На Mac

За да използвате новите си слушалки с вашия Mac, той трябва да работи с macOS 11.1 или по-нова версия. За да проверите дали вашето устройство е актуално с най-новия софтуер, изберете System Preferences от менюто Apple в горния ляв ъгъл на екрана и след това кликнете върху Software Update в прозореца за предпочитания.

Apple

Ако вашият Mac установи, че е налична актуализация, кликнете върху бутона Актуализиране сега, за да изтеглите софтуера и да позволите на софтуера да се инсталира, когато бъдете подканени.

На Apple TV

Apple

За да използвате новия irAirPods Max с вашия Apple TV, той трябва да работи с tvOS 14.3 или по-нова версия. За да проверите дали вашият Apple TV е актуален с най-новия софтуер, отидете в Настройки -> Система -> Актуализации на софтуера и изберете Актуализиране на софтуера.

AirPods Max

Настройте AirPods Max на iPhone, iPad и iPod touch

Преди да започнете да използвате новите си слушалки с вашите iOS устройства, има няколко бързи стъпки, които трябва да изпълните.
1. Отключете вашия iPhone, iPad или iPod touch. Ако устройството ви вече е отключено, отворете началния екран.
2. Извадете своите AirPods Max от умния им калъф и ги приближете до вашето устройство.
3. Изчакайте анимацията за настройка да се появи на екрана на вашето устройство. Ако не виждате анимацията, свържете ръчно AirPods Max с вашето iOS устройство, като отворите Настройки -> Bluetooth. Ако не виждате светлината на индикатора да мига в бяло на слушалките, опитайте да нулирате слушалките и повторете горните стъпки.

AirPods Max

4. Изберете – Свързване, за да сдвоите своите AirPods Max с вашето устройство или да настроите функции като Hey Siri, ако все още не сте го настроили.
5. Ако искате да изпитате пространствен звук, преди да го активирате за поддържан носител изберете –  Вижте и чуйте как работи.
6. Натиснете – Готово.
Ако сте влезли в iCloud, вашите слушалки ще се настроят автоматично с всяко от другите ви устройства, които са влезли в iCloud със същия Apple ID.

AirPods Max

Настройте нови AirPods Max на Mac

Ако сте настроили своите AirPods Max за iPhone, iPad или iPod touch и вашият Mac е влязъл в iCloud със същия Apple ID, тогава AirPods Max трябва да са готови за използване с вашия Mac. Ако слушалките са наблизо, вашият Mac ще ги открие и ще покаже известие със запитване дали искате да се свържете с тях.

Ако не се свържат, поставете вашия AirPods Max над ушите си и щракнете върху опцията Bluetooth в лентата с менюто или върху контрола на силата на звука в лентата с менюта на вашия Mac, след което изберете AirPods Max от списъка. Ако все още не виждате своите AirPods Max, сдвоете ги ръчно с вашия Mac, като следвате тези стъпки.
1. Изберете Системни предпочитания от менюто на Apple, след което щракнете върху Bluetooth. iPhone

2. Уверете се, че Bluetooth-та ви е включен, след това натиснете и задръжте бутона за контрол на шума на вашите слушаки AirPods Max, докато индикаторът примигне в бяло.
3. Изберете вашите слушалки от списъка с устройства, след което кликнете върху Свързване.
Ако звукът все още се възпроизвежда от високоговорителите на вашия Mac, щракнете върху иконата за контрол на силата на звука в лентата с менюта и се уверете, че вашият AirPods Max е избран като изходно устройство.

AirPods Max

Свържете AirPods Max с устройства с Android

Може да използвате AirPods Max със смартфони с Android и други устройства, поддържащи Bluetooth. Няма да може да използвате Hey Siri, но може да ги използвате, за слушане на музика, разговори и пак ще може да използвате режимите за шумопотискане и прозрачност.
За да настроите своя AirPods Max с телефон с Android или друго устройство, което не Apple, уверете се, че Bluetooth-та е включен и изпълнете следните стъпки:
1. На устройство с Android отидете в Настройки -> Връзки -> Bluetooth .
2. Натиснете и задръжте бутона за контрол на шума на слушалките, докато индикаторът за състоянието премигне в бяло.
3. Изберете своите слушалки, когато се появят в списъка с Bluetooth устройства.
Може да промените начина на работа на физическите контроли на AirPods Max, включително обръщане на звука на Digital Crown nob и персонализиране на бутона за контрол на шума .

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: www.techradar.com