Apple Spring Loaded 2021: всичко, което компанията показа и не показа
fitbit

Сподели на приятел
1 340

Събитието на Apple Spring Loaded 2021 се случи на 20 април и в следващите редове ще ви разкажем за всичко, което компанията обяви, както и онова, което не показа.

 

Какво обяви Apple на 20 април

През пролетта на 2020 г. видяхме пристигането на второто поколение iPhone SE, въпреки че си струва да се отбележи, че това се случи чрез съобщение за пресата, а не чрез специално събитие (поради пандемията).

През 2019 г. Apple беше домакин на събитие на 25 март, където представи Apple Arcade, Apple TV+ и Apple News+.

Предходната година донесе актуализация на 9,7-инчов iPad , който беше представен две години преди това в друго събитие от март, заедно с оригиналния iPhone SE .

Имайки предвид всичко това, ето какво ни даде тазгодишното пролетно събитие.

 

AirTag

След години слухове, един от първите нови продукти на Apple в шоуто беше AirTag.

apple spring loaded 2021 2

Миниатюрният тракер, който струва $ 29 за един или $ 99 за пакет от четири броя, работи със съществуващата екосистема Find My на Apple, което позволява на потребителите да намират свои предмети като ключове, чанти, дрехи и други.

AirTags са изработени от неръждаема стомана, могат да бъдат персонализирани с лазерно гравирани дизайни (включително 31 емотикони), разполагат със сменяема от потребителя батерия, сертифицирана IP67 защита срещу навлизане на прах и вода и интегриран високоговорител.

AirTags могат да бъдат използвани със специален набор от аксесоари, включително полиуретанова или кожена каишка или кожен ключодържател, докато продължаващото партньорство на компанията с луксозна марка Hermès се проявява в AirTag Hermès. Предлага се с набор от ръчно изработени кожени аксесоари, включително чанта, ключодържател, етикет за пътуване и етикет за багаж. Аксесоарите на Hermès включват и гравиран по поръчка AirTag, базиран на подписа на марката „Clou de Selle“.

 

A12 Apple TV 4K с бионичен чип

Минаха повече от три години, откакто Apple последно актуализира своя декодер, така че очаквахме с нетърпение новият Apple TV. За щастие, Apple Spring Loaded 2021 не ни разочарова.

apple spring loaded 2021 3

Най-новото шесто поколение Apple TV 4K  идва със собствен A12 Bionic chip и се характеризира с подобрено Siri дистанционно с алуминиев дизайн, който смени бутона Siri вдясно (като iPhone).

Сдвояването на Apple TV с подходящ iPhone позволява нова функция за калибриране на цветовете и баланс на бялото и е обещание за по-прецизна картина. Гледането на HDR вече беше част от функционалностите на Apple TV, но с новия Apple TV вече се поддържа и HFR (high frame rate) визуализации при гледане на HDR съдържание (дори съдържание, предадено локално чрез AirPlay).

 

IMac с M1

Имаше спорове относно това защо iMac закъснява с редизайна. Е, изглежда, че 2021 г. е годината, в която Apple най-накрая се зае с това и даде чисто нов облик за своя all-in-one Mac, допълнен с най-новия чип M1 и изобилие от други функции.

apple spring loaded 2021 4

Акцентите включват седем нови цветови опции, от които можете да избирате, 24-инчов 4,5K Retina дисплей, алуминиев корпус, който е само 11,5 мм тънък, 1080p FaceTime HD камера и множество аксесоари, съвпадащи с цветовете – включително нови варианти на Magic Mouse, Magic Trackpad и Magic Keyboard (с незадължителен TouchID за първи път на iMac).

Очакваният процесор M1X не се появи тук, а iMac, захранван с M1, изглежда като забележителна стъпка напред и остава безшумен при обща употреба (Apple цитира изходен шум от работа само 10 db).

 

IPad Pro (s), захранван с M1

Apple Spring Loaded 2021 донесе и чипа M1 на iPad Pro. Въпреки че се предлагат както 11-инчови, така и 12,9-инчови модели, последният се откроява с новия си Liquid Retina XDR дисплей, който може да се похвали с мини LED технология, осигуряваща работна яркост от 1000 нита, пикова яркост от 1600 нита и съотношение на контраст 1 000 000:1.

apple spring loaded 2021 5

Представянето на чипа M1 обещава 50% подобрение на производителността спрямо последния iPad Pro. Apple подобри аспекти като съхранение и свързаност с допълнителен 2TB SKU, 5G поддръжка и Thunderbolt / USB4 през USB-C порта на таблета.

Новата 12Mp ултраширокоъгълна предна камера TrueDepth също показва това, което Apple нарича Center Stage. Така прихваща кадъра по време на видео разговори, за да увеличи наблизо и панорамира с цел да задържи обекта (или обектите) на снимката.

 

Нови цветове на iPhone 12, семейство Apple Card и абонаменти на Apple Podcasts

Три незначителни съобщения, които всъщност стартираха събитието на Apple Spring Forward 2021, включват въвеждането на нов лилав финиш за iPhone 12 и iPhone 12 mini , Apple Card Family (група потребители в Family Sharing group, която колективно проследява и използва разходите) и преработено приложение на Apple Podcasts, което може да се похвали с абонаментна услуга, която включва подбрано съдържание без реклами.

Apple Spring Loaded 2021 6

 

Какво не се появи на Apple Spring Loaded 2021

AirPods

Prosser сгреши за пускането на AirPods Max. И въпреки че все още има време през сезона, нови слушалки не се появиха в Apple Spring Loaded 2021. Има слухове за различни нови AirPods, включително AirPods 3, за които се твърди, че са базирани на дизайна на AirPods Pro, както и слушалки AirPods Pro Lite (които всъщност могат да бъдат едно и също нещо).

 

Нови калъфи за iPhone и Watch

Всяка пролет Apple има тенденция да пуска нови аксесоари за iPhone и Apple Watch. Изглеждаше, че същото ще се случи тази пролет.

В Twitter се появи изображение на нови цветове на корпуса на iPhone. Новите цветове са поетично наречени: аметист, шам фъстък, капри и пъпеш.

 

Нов Apple Pencil

Въпреки новата двойка iPad Pros с M1, и двете бяха показани със съществуващия Apple Pencil 2.

През седмиците до Apple Spring Loaded 2021 редица потребители на Apple споменаха за нов Apple Pencil. Той се отличава с блестяща повърхност и плоска страна, както и нова технология, която може да означава, че може да се използва като средство за избор на цвят. Въпреки че не се появи по време на събитието, тези слухове означават, че все още има вероятност да видим появата му този сезон.

 

iPad Mini

Според слуховете може да видим актуализация на iPad Mini след известно време. И тъй като не го видяхме на 20 април, можем да го очакваме на есенното събитие. Големият слух е, че iPad mini 6 може да получи по-голям екран.

Скептиците ще кажат, че Apple обикновено обявява актуализации за iPad mini през есента. Но тъй като компанията остави четири години между iPad mini 4 и iPad mini 5 (март 2019 г.), можем да предположим, че предишният модел не е последният.

 

10,5-инчов iPad

Моделът iPad от базовото ниво традиционно се представя на пролетните събития на Apple. Мнозина смятат, че Apple може да премести настоящия 10,2-инчов iPad в рамката на наскоро прекратения iPad Air 3. Това би означавало увеличаване на размера на екрана до 10,5 инча.

 

14-инчов MacBook Pro

Твърди се, че Apple има планове за 13-инчовия MacBook Pro, който не получи чип M1 през ноември 2020 г. Този модел може да получи изцяло нов дизайн и по-голям екран.

 

 

Какво да очакваме от Apple по-късно през 2021 г.

Има няколко неща, които знаем, че няма да видим по-късно тази година. Няма да научим за iOS 15 и macOS 12 до WWDC през юни. И няма да чуем за iPhone 13 (или iPhone 12s ) най-рано до септември.

Може би има хора, които се чудят дали iPhone SE 2, който вече е на година, ще получи актуализация. Има слухове например, че в Apple се подготвя нов, по-голям модел. Но се говори, че 6,1-инчовият iPhone SE ще стартира до 2023 г. Все пак анализаторът Минг Чи-Куо смята, че можем да видим нов iPhone SE през 2022 г.

 

 

Източник: macworld.co

 

Ако сте харесали статията, четете още такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.