iOS 14.6 вече е тук! Ето новите функции за вашия iPhone и iPad
fitbit

Сподели на приятел
1 204

Само преди няколко дни Apple пусна iOS 14.6 и iPadOS 14.6, които увеличават и без това страхотния набор от функции за вашия iPhone и iPad.

Apple постоянно добавя нови възможности към iPhone и iPad чрез актуализации на iOS и iPadOS. Последната актуализация, iOS 14.6 и iPadOS 14.6, идва само няколко седмици след пускането на  iOS 14.5. Честотата на значими актуализации, които добавят нови функции, е нещо, с което можем да свикнем. Например, iOS 14.6 добавя нова функция за споделяне Apple Card Family, нови алтернативи при използване на AirTag, поддръжка за абонаменти на Apple Podcast и току-що стартиралата висококачествена  услуга Apple Music .

По-долу ще намерите най-добрите съвети и трикове, които открихме от първоначалното пускане на iOS 14 и iPadOS 14 през септември. Ето какво знаем за голямото събитие на Apple WWDC на 7 юни и най-новите  слухове за iPhone 13 .

 

Как можете да изтеглите iOS 14.6

Трябва да получите подкана, която ви съобщава, че iOS 14.6 вече е налице, и запитване дали искате да го изтеглите. Или можете да направите следното:

1 . Отворете Settings.

2 . Изберете General.

3 . Докоснете Software Update.

Устройството ви ще се свърже със сървърите на Apple и ще ви подкани да изтеглите и инсталирате актуализацията. Следвайте указанията, за да завършите инсталацията. Когато устройството ви се рестартира, то ще работи с iOS 14.6.

ios 14.6

 

На какви устройства работи iOS 14.6?

iOS 14.6 е съвместим с всички устройства, които поддържат iOS 14. Като цяло те включват iPhone 6S, iPhone 12, iPhone SE и седмото поколение  iPod Touch.

 

Какви нови функции включва iOS 14.6?

Последната актуализация на операционния софтуер е по-малка и е фокусирана върху промените под капака. Ето какво видяхме в публичната бета версия на софтуера.

 

Споделете Apple Card с членовете на семейството си

С пускането на iOS 14.6 Apple добави Apple Card Family, която ви позволява да споделяте своя акаунт в Apple Card с до петима души във вашата група за семейно споделяне. В момента споделянето работи само ако поканите някой, който все още няма Apple Card, но Apple заяви, че можем да очакваме опцията за комбиниране на акаунти на Apple Card от юли.

Apple Card Family позволява на семействата да проследяват разходите, да управляват разходите с опцията за добавяне на ограничения и контроли, както и да натрупват кредит.

Можете да поканите някого да сподели вашия акаунт в Apple Card или като съсобственик, където и двамата сте отговорни за извършване на плащания, или като участници. Последната опция ви позволява да зададете лимити на разходите, което прави Apple Card  удобна за споделяне с вашето дете.

За да таправите настройки за семейството в Apple Card, отворете приложението Wallet на вашия iPhone, изберете Apple Card и след това докоснете иконата на менюто с три точки и Share My Card. Оттам можете да изберете всеки, който е над 13 години и е от вашата група за семейно споделяне.

 

Добавете имейл за връзка, когато вашият AirTag е в режим на търсене на изгубена вещ

AirTag са страхотни устройства за намиране на всякакви изгубени вещи (можете да ги видите и закупите ТУК). Ако загубите предмета, към който е прикрепен AirTag, можете да поставите маркера в режим на търсене и да получите известие, когато предметът се окаже в обхвата на мрежата FindMe.

Ако някой друг намери вашия AirTag, той може да използва iPhone или друго устройство, поддържащо NFC, за да види вашия номер за контакт и да се свърже с вас. Най- новата версия на iOS 14.6 бета  добавя възможността за въвеждане на имейл за контакт вместо телефонен номер.

ios 14 6

 

По-добри бета инструменти

Бета версиите на iOS 14.6 включват инструмент, който позволява на разработчиците на приложения и публичните бета тестери да надстройват, без да премахват техния разработчик или бета профил.

 

Hi-fi поддръжка за Apple Music

На 17 май Apple заяви, че през юни ще добави поддръжка за висококачествен, без загуби и пространствен звук към Apple Music чрез  Dolby Atmos без допълнителни разходи. Стриймингът с висока точност може да помогне на Apple Music да се конкурира със Spotify, който през февруари заяви, че ще добави ниво на висока точност през тази година .

 

Гласов контрол

С тази нова опция за достъпност потребителите ще могат да отключват своите iPhone след рестартиране с помощта на гласа си.

 

Абонаменти за подкасти

Apple обяви функция за абонаменти за подкасти на своето събитие Spring Loaded през април. Тази нова услуга се предлага с iOS 14.6.

 

Изчистване на бъгове

Apple отбелязва, че iOS 14.6 „включва и корекции на грешки за вашия iPhone“. Те включват:

  • Отключването с Apple Watch може да не работи след използване на Lock ‌‌iPhone‌‌ на Apple Watch
  • Напомнянията могат да се показват като празни редове
  • Разширенията за блокиране на повиквания може да не се показват в настройките
  • Устройствата с Bluetooth понякога могат да прекъсват връзката или да изпращат звук на друго устройство по време на активно повикване‌‌
  • IPhone‌‌ може да има намалена производителност по време на стартиране

 

Ако сте харесали статията, четете още такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.