iOS 14.5 и Face ID: новото отключване на iPhone с маска работи
fitbit

Сподели на приятел
1 381

Ако сте се уморили от провала на Face ID, когато носите маска за лице, имаме добра новина: новото отключване на iPhone с маска в iOS 14.5 вече работи добре. Но ще трябва да имате Apple Watch.

Apple наскоро проведе първото си събитие за 2021 г., където обяви няколко лъскави нови продукта. Извън новия лилав цвят, iPhone не получи много внимание по време на събитието Spring Loaded. Причината е, че с пускането на iOS 14.5 iPhone получава куп нови функции, за които вече разказахме тук. Те включват нови разрешения за проследяване на реклами, обновени гласове на Siri и новото отключване на iPhone с маска с помощта на Face ID.

Отключването на iPhone с маска с Face ID по време на пандемията беше пълно разочарование и то с основателна причина. Вместо iPhone да се отключва, вие бивате помолени да въведете своя ПИН код. Това забавя целия процес и е изключително досадно, особено когато сте свикнали с бързината на лицевото разпознаване.

След като инсталирате iOS 14.5, ще можете незабавно да отключите своя iPhone, като по този начин избягвате да въвеждате ПИН кода си всеки път, когато искате достъп, или да сваляте маската си и да я поставяте отново.

Но… винаги има уловка. В случая ще ви трябва Apple Watch, ако искате функцията да работи. Apple взе назаем функцията за отключване на Apple Watch за потребители на Mac и я пренесе на iPhone. По-долу ще ви разкажем как да настроите новата функция за отключване на Face ID и ще ви покажем как работи.

Къде да намерите и включите Unlock with Apple Watch

След като вашият iPhone работи с iOS 14.5, а вашият Apple Watch има инсталиран WatchOS 7.4, можете да включите Unlock with Apple Watch с няколко докосвания.

отключване на iPhone с маска

Отворете Settings на вашия iPhone и след това изберете Face ID & Passcode. Въведете своя ПИН, когато бъде поискан. След това превъртете надолу, докато намерите раздела, озаглавен Unlock with Apple Watch. Там трябва да бъде посочено името на вашия Apple Watch. До него има превключвател за включване или изключване на функцията. Плъзнете този превключвател в положение ON и след това излезте от Settings.

Как да използвате новата функция за отключване на iPhone с маска

Занапред, когато носите маска за лице, всичко, което трябва да направите, е да държите телефона си нагоре, както обикновено го отключвате с Face ID. Ще почувствате тактилно почукване на китката си, което ви уведомява, че часовникът ви е бил използван за отключване на телефона ви.

Unlock-iPhone

Сигналът на часовника ви е нещо повече от потвърждение, че телефонът ви е отключен. Всъщност ви дава достъп до бутон за заключване на телефона ви, в случай че е отключен от някой друг. Това е функция за сигурност, която гарантира, че някой друг няма да вземе телефона ви и да го отключи, докато носи маска. Макар да е малко вероятно да се случи, това е успокояващ резервен метод, за да запазите данните си в безопасност.

Отключването с Apple Watch е една от многото нови функции в iOS 14.5. Подобренията включват скрити възможности, заедно с функции за поверителност и възможност за създаване на персонализирани икони на приложения.

 

Ако сте харесали статията, четете още такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.