Heads Up – нова функция за Android, която ще ви попречи да станете смешни
fitbit

Сподели на приятел
2 162

Новата функция на Google Heads Up е инструмент на Digital Wellbeing, който може да ви попречи да се блъскате в улични лампи, знаци и всякакви други препятствия. Ето как.

 

Какво е Heads Up

Всички сте гледали весели видеоклипове на хора, които вървят по улицата и се блъскат в улични лампи, докато се взират в телефона си. Или може би сте го правили и вие? Google иска да ви помогне да не ставате герой в подобни клипове, като да избегнете близки срещи с коли, велосипеди и други пешеходци. Точно такава е задачата на новата функция, наречена Heads Up, която се предлага сега в приложението Digital Wellbeing за Android .

След включване на Heads Up, телефонът ви периодично ще показва предупреждение, което ви напомня да държите главата си вдигната.. Ще го прави, когато установи, че ходите и използвате телефона си едновременно.

Heads Up в момента се предлага за телефони Pixel, както бе забелязано от  XDA Developers. След като проверихме няколко различни телефона с Android, го виждаме само на телефони Pixel. Google често използва собствената си линия Pixel като пробно устройство, преди да сподели нови функции с други телефони с Android. Така че дори да го нямате сега, проверявайте, защото може скоро да го видите. Ето как работи.

Как да настроите Heads Up

Heads-Up

Отворете Settings на телефона си, след това превъртете, докато намерите опцията Digital Wellbeing & parental controls. Докоснете го. Превъртете до дъното на различните настройки, където трябва да забележите нова опция Heads Up, точно над превключвателя, с който добавяте икона на приложение за Digital Wellbeing към приложението си. Изберете Heads Up и следвайте указанията за настройка.

Ще трябва да предоставите разрешение на Digital Wellbeing, за да следи вашата физическа активност, така че да може да идентифицира, когато ходите. По желание можете също да дадете разрешение на приложението да вижда текущото ви местоположение по всяко време. Това ще му позволи да идентифицира кога не сте навън – не е ясно дали това означава, че ще ви напомня повече или по-малко да погледнете нагоре, но нека се надяваме на първото.

С активирана Heads Up ще получавате предупреждение всеки път, когато използвате телефона си и той разпознава, че се разхождате.

 

Използвайте бета-версията на Digital Wellbeing

Heads-Up

Ако имате Pixel и все още не виждате функцията Heads Up, можете да използвате бета Digital Wellbeing, която трябва да задейства новата функция на вашия телефон. Инсталирайте бета версията, след като я откриете в списъка на Play Store.

Можете да се откажете от бета версията по всяко време, като посетите същата страница на Play Store, но имайте предвид, че когато ползвате бета версията, която Google има за своите приложения за Android, ще можете да пробвате различни нови функции, преди да станат широко разпространени.

 

Ако сте харесали статията, четете още такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.