Как да сдвоите AirPods и Windows 10 на компютъра за по-малко от минута
fitbit

Сподели на приятел
927

Apple AirPods се свързват магически с други устройства на Apple, благодарение на чипа H1 на Apple (или чип W1 при оригиналните AirPods), но е почти толкова лесно и да ги сдвоите с други устройства чрез познатия стар Bluetooth. С малката разлика, че ще загубите част от „вълшебната“ функционалност на слушалките, тъй като устройство, което не е от Apple, няма да постави на пауза музиката, подкаста или видеото ви, когато извадите AirPod от ухото си.

Да сдвоите слушалките AirPods с iPhone и останалите ви устройства на Apple, вероятно ви е отнело само няколко секунди. Сдвояването на Apple AirPods и Windows 10 на вашия компютър изисква няколко допълнителни стъпки, но не трябва да отнеме повече от минута. Ще ви разкажем подробно как да сдвоите AirPods с компютъра и как да ги свържете отново.

 

Как да сдвоите AirPods и Windows 10

 

Отворете приложението Настройки на вашия компютър и изберете Устройства от главното меню. В горната част на страницата ще откриете Bluetooth и други устройства. Първо се уверете, че превключвателят за Bluetooth е включен. След това щракнете върху Добавяне на Bluetooth или друго устройство в горната част над превключвателя за Bluetooth. В прозореца Добавяне на устройство щракнете върху Bluetooth .

Сложете слушалките AirPods в калъфа им и отворете капака. Натиснете и задръжте бутона на гърба на кутията, докато видите, че индикаторът за състоянието между слушалките AirPods започва да премигва в бяло, и след това пуснете. Вашите AirPods трябва да се покажат в прозореца Добавяне на устройство на компютъра. Кликнете върху тях за сдвояване и свързване.

След като направите първоначалната връзка между вашия компютър с Windows 10 и слушалките AirPods, ще можете да свързвате отново своите AirPods и вашия компютър за слушане на музика, гледане на филми, клипове и така нататък, като се върнете обратно на страницата Bluetooth и други устройства в Настройки .

Ще видите всичките си сдвоени аудио устройства, изброени под името Аудио. Изберете вашите AirPods от списъка и щракнете върху бутона Свързване.

 

Ако сте харесали статията, четете още такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.