Най-добрите безжични слушалки за 2021 година
fitbit

Сподели на приятел
39 278

. Има много различни безжични слушалки, сред които да избирате, но кои от тях са най-добрите от най-добрите? Ето един поглед към най-страхотните безжични слушалки за 2021 година – от пълноразмерни шумопотискащи модели до малки истински безжични слушалки.

Има три основни категории безжични слушалки: True безжични слушалки като AirPods и AirPods Pro, пълноразмерни безжични слушалки с шумопотискане (водени от Bose, Sony и новите AirPods Max) и всички бюджетни безжични слушалки, които доминират в списък на бестселърите в Amazon – защото има много потребители, които търсят евтини безжични

 

Опция от висок клас – Apple AirPods Макс

безжични слушалки за 2021

Сред най-добрите безжични слушалки за 2021 година са и AirPods Max, които доставят по-богат и детайлен звук от конкурентите на по-ниски цени и работят много добре като слушалки за осъществяване на разговори. Въпреки че не бихме ги препоръчали за потребители на Android и Windows, те са идеалните слушалки за работа от дома за потребители на iOS и Mac, които искат да превключват лесно между своите устройства.

Те също така разполагат с може би най-доброто шумопотискане на пазара, заедно с първокласно качество на изработка и виртуална, съраундна, пространствена аудио функция на Apple за гледане на видео. Въпреки че са тежки, те успяват да бъдат изненадващо удобни.

Можете да купите AirPods Max и аксесоари за тях ТУК.

 

Първокласно истинско безжично шумопотискане – Bose QuietComfort

В много отношения тапите QuietComfort са отлични True безжични слушалки, особено що се отнася до техния звук и шумопотискането. По качество на звука те очевидно са в крак с най-продаваните AirPods Pro. По-малкият дизайн на AirPods Pro, донякъде по-удобно прилягане и превъзходни възможности за гласово повикване затрудняват обявяването на Bose за директен шампион, но в крайна сметка всичко зависи от вашите приоритети.

 

Отлично звучаща истинска безжична връзка – Sennheiser Momentum True Wireless 2

Momentum True Wireless 2 са по-добри от първите, с малко по-малък, по-удобен дизайн, активно шумопотискане, което е съперник на AirPod Pro, подобрен живот на батерията (до седем часа спрямо четирите на предходния модел) и по-добро намаляване на шума по време на разговори. Най-важното е, че те имат един и същ звезден звук, предлагайки явно превъзходно качество на звука. Това ги прави едни от най-истинските безжични слушалки за 2021 година. Те използват Bluetooth 5.1 с поддръжка за кодеците AAC и AptX (за устройства, които имат AptX, като смартфоните Galaxy на Samsung).

 

Най-доброто истинско безжично шумопотискане – Apple AirPods Pro

Дори и да не звучат толкова вълшебно, колкото бихте се надявали, Apple AirPods Pro все пак успява да бъде страхотна чифт True безжични слушалки с анулиране на шума. Това до голяма степен се дължи на техния печеливш дизайн и прилягане, подобрени басови характеристики и ефективно премахване на шума. Те са отличен избор, когато искате да се обадите или да слушате музика по време на тренировка.

Можете да разгледате и поръчате Apple AirPods Pro ТУК.

 

Най-добрите безжични слушалки за 2021 за цената си – Jabra Elite 45h

Макар да излязоха в средата на 2020 г., Jabra Elite 45h по същество бяха смятани за най-добрите слушлаки за цената си. Въпреки че в тях няма нищо страшно фантастично, те са едни от най-добрите слушалки в момента, с добро качество на звука, здрав дизайн и удобно прилягане. Освен това той се представя добре като слушалка за осъществяване на повиквания и включва странична функция, която ви позволява да чувате гласа си в слушалките, така че да не говорите твърде силно. Животът на батерията също е добър.

 

Най-добрият звук за True безжични – Bowers & Wilkins PI7

След дълго чакане, Bowers & Wilkins най-накрая пусна няколко комплекта True безжични слушалки – PI7 и PI5. И двете са отлични и разполагат с активно шумопотискане. Флагманът PI7 има различен драйвер и звучи малко по-детайлно и изискано, с малко повече басова енергия. И двата вида звучат отлично, но ако търсите абсолютно най-добре звучащите, PI7 може би са точно това, с малка разлика от Sony WF-1000XM4.

Докато шумопотискането на PI7 е доста прилично, шумопотискането на Sony е по-добро и вероятно се справя малко по-добре с гласовите разговори (има по-добро намаляване на шума, така че хората да ви чуват по-добре в по-шумна среда) и има по-добър живот на батерията.

Калъфът на PI7 се трансформира в Bluetooth приемо-предавател, така че можете да го включите към вашия лаптоп за AptX стрийминг или система за забавление по време на полет. Това е хубава бонус функция (PI5 я няма).

Както при всички слушалки тапи, трябва да ги изпробвате, за да видите как прилепват към ушите ви. Тапите на Bowers & Wilkins може да паснат на ушите ви по-добре от тези на Sony и обратно.

 

Отличен звук на ниска цена – Edifier TWS 330NB

Edifier има няколко различни нови True безжични слушалки и повечето, включително TWS 330NB, са с много добри параметри. Макар че в тапите на TWS 330NB липсва сензор, който автоматично поставя на пауза музиката ви, когато ги извадите от ушите си, те се отличават с много добро качество на звука за цената си, прилично активно шумопотискане с режим на прозрачност и солидно гласово повикване (имат три микрофони във всяка слушалка за премахване и намаляване на шума по време на разговори).

Те пасват добре на ушите – по същество много приличат на AirPods Pro. И макар че контролите са малко ограничени, те са програмируеми с помощта на приложението Edifier Connect за iOS и Android (можете също да зададете нивото на чувствителност на допир). Те имат рейтинг IP54, което означава, че са устойчиви на пръски вода и прах. Животът на батерията е четири часа с включено шумопотискане и пет часа с изключено (при умерени нива на звука).

 

Иновативен дизайн – Samsung Galaxy Buds Live

безжични слушалки за 2021

Дизайнът на формата на слушалките Samsung Galaxy Buds Live, известни на галено като Beans, е перфектен. Те може да са най-иновативните нови истински безжични слушалки за 2021 година. Подобно на стандартните Apple AirPods, те имат отворен дизайн, тоест не ги забивате в ухото си. Това ги прави са доста удобни за носене и прилепване към ушите. Освен това те са дискретни и основно седят на едно ниво с ухото, без малка, бяла тръбичка да стърчи от него.

Те осигуряват добър звук и работят добре като слушалки за осъществяване на повиквания, с добро намаляване на фоновия шум. Така повикващите ви чуват ясно, дори когато сте в по-шумна среда. Въпреки че се отличават с активно шумопотискане, то е леко в сравнение с шумопотискането в слушалките с дизайн, изолиращ шума. С други думи, купувайте ги заради дизайна и звука им, а не заради шумопотискащите им функции.

 

Добра цена и открояващи се – Earfun Free Pro

От гледна точка на дизайна, Earfun Free Pro изглежда идентичен с Fiil T1XS. Earfun Free Pro обаче има по-добри функции, включително активно шумопотискане с режим на прозрачност, безжично зареждане и Bluetooth 5.2. Дават им 7 часа живот на батерията без включена функция за премахване на шума или около 6 часа с включена. Те са водоустойчиви IPX5, което означава, че могат да издържат на продължително пръскане на вода.

Звучат доста впечатляващо със своята умерена цена, с прилична яснота и бас. Те също работят доста добре за осъществяване на повиквания. Не очаквайте анулиране на силен шум, но ефективността все пак е доста добра.

 

Очаквайте продължение.

 

Ако сте харесали статията, четете още такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.