4 скрити функции за Android 12, в които ще се влюбите
fitbit

Сподели на приятел
34 357

Google пусна третата публична бета версия на Android 12 в средата на юли. Най-новата актуализация включва няколко нови функции, една от които е възможността да се направи превъртаща се екранна снимка. Според графика на бета версията, Google ще пусне бета 4 през август, последвано от официалното стартиране на Android 12. Но Android 12 има много нови функции, за някои от които Google дори не е говорил. Засега сме открили 4 скрити функции за Android 12, в които ще се влюбите.

Ако имате съвместимо устройство , можете да вземете участие в публичната бета версия на Android 12, за да разгледате навреме новите функции за поверителност и напълно преработения външен вид на Android  – най-големият до момента.

Както често казваме при пускането на нови операционни системи, най-добрите функции обикновено са скритите. Те не са обявени и трябва да разровите в операционната система, за да ги намерите. Например има специален режим на игра в Android 12, но той е заровен в настройките. Има и пряк път към историята на известията на вашето устройство за онези моменти, когато случайно отхвърлите сигнал.

Все още ровим, за да открием какво може да предложи, но засега намерихме четири скрити функции за Android 12, които със сигурност ще бъдат полезни. Ето ги.

 

Android 12 улеснява преглеждането на историята на известията

Изчиствате ли някога известие, без да го прочетете наистина? Доста хора го правят постоянно. По принцип Android предлага история на известията на вашето устройство от известно време назад, но трябва или да знаете къде да го търсите, или да инсталирате допълнително приложение, за да го видите.

скрити функции за Android 12

В Android 12 всичко, което трябва да направите, е да превъртите до дъното на вашите известия, където ще видите нов бутон за история History. Докоснете го и ще видите наскоро изчистени известия, както и предупреждения от последните 24 часа.

Ако виждате Manage вместо History, това е защото Notification History не е включена. Активирайте го, като докоснете Manage, след това изберете Notification History и плъзнете превключвателя в позиция On .

 

Android 12 е създаден за големи телефони и има режим с една ръка One-Handed Mode

Новият режим с една ръка в Android 12 може да не е функция на хедлайнерите, но той може да създаде съществена разлика в начина, по който ежедневно използвате телефона си. Особено ако използвате телефон с голям дисплей, като Galaxy S21 Ultra.

Новият режим с една ръка премества горната половина на каквото и да е на екрана ви до долната половина, улеснявайки докосването на бързи настройки или известие. За да го използвате, поставете пръст върху малката лента в долната част на екрана на телефона си и плъзнете надолу. Може да отнеме няколко опита, за да ви се получи, но след като разберете жеста, е лесно да го повторите.

Преди да можете да го направите обаче, ще трябва да го включите, като отидете в Settings > System > Gestures > One-Handed Mode и плъзнете превключвателя в положение On. Под превключвателя, за да активирате функцията, ще имате две опции: Pull screen into reach и Show notifications. Изберете първата опция и след това затворете приложението за настройки.

 

Има специален режим за игри, но все още не можете да го използвате

Ако играете много игри на телефона си с Android, ще се радвате да знаете, че Google добавя специален режим за игри към Android 12. Когато е включено, телефонът ви ще прави неща като автоматично включване или режим „не безпокойте“, когато започнете да играете.

скрити функции за Android 12

Но никога не бихте разбрали, че режимът съществува, ако не се впуснете дълбоко в настройките за известяване на телефона си. Google все още усъвършенства Game Mode, но очаквам да види официалния си дебют в бета 4.

Когато започне да работи, ще трябва да отидете в Settings > Notifications > Do Not Disturb > Schedules. Поставете отметка в квадратчето до Game Mode, за да го включите. Можете да докоснете иконата на зъбно колело за настройки, за да видите различните опции, включени в Game Mode, като например показване на текущия FPS, превключване на екрана за запис или предаване на живо в YouTube.

 

Има интересна нова опция за оформление на приложението, но може да е само за Pixel

Решетката с приложения на началния екран на телефона ви обикновено варира между решетка 4×4, 5×5 или 6×6 (или някаква подобна комбинация). Въпреки това, в Android 12 на Pixel 5 има нова опция за мрежа от приложения, която е направо смешна на пръв поглед – 2×2. Предполагаме, че това е ограничена опция само за телефони Pixel, но се надяваме, че други производители на телефони ще го приемат, тъй като това е сериозна функция за достъпност за хората, които се нуждаят от по-големи икони на приложения.

Преминете към новото оформление 2×2 с продължително натискане на началния екран, след което изберете Styles & Wallpapers> Grid > 2×2.

Тъй като Google продължава да актуализира публичната бета версия и се приближаваме до официалното стартиране по-късно тази година, ще бъдат добавени още функции и ще бъдат разкрити повече явни или скрити функции за Android 12. Ако сте готови да се впуснете в приключението още сега, можете да инсталирате Android 12 веднага.

 

Ако сте харесали статията, четете още такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.