8 страхотни новости в iPhone 12, за които не знаехте
fitbit

Сподели на приятел
3 721

С четири нови телефона, от малкия iPhone Mini до най-големия досега iPhone 12 Pro Max, Apple предоставиха на средния потребител и упорития фен на Apple много възможности за избор. Въпреки че скокът в технологиите или формата не е толкова голям, колкото от iPhone 8 до iPhone X, има много ъпгрейди и функции, които правят моделите интересни. Дългоочакваната възможност за 5G е сред най-големите новости, но има няколко други новости в iPhone 12, които го отличават от предшествениците му. Ето кои са.

 

Лазерно измерване

Линията iPhone 12 Pro се предлага със скенер LiDAR. LiDAR използва импулсни лазери за измерване на разстоянието между физически обекти. Вероятно най-известната му настояща употреба е в самоуправляващи се автомобили, които го използват, за да избягват предмети.

Apple заяви, че освен че ще се използва в приложения с разширена реалност, за да помогне за по -доброто разположение на обекти, LiDAR ще се използва заедно с камерата на телефона, за да се реализира по-добър и по-бърз автофокус в новите телефони, оборудвани с него.

 

Магнит със специални функции

Някои потребители все още се оплакват, че Apple е премахнала зарядните устройства MagSafe от линията MacBook. Но компанията възкреси името MagSafe и някои от неговите концепции, за да направи новия iPhone 12 по-удобен за зареждане. Магнит в задната част на самия телефон позволява по-точно поставяне на безжични зарядни устройства. Въпреки че все още са съвместими със стандартните зарядни устройства Qi, новите зарядни устройства, които ще се предлагат за iPhone 12, имат свои собствени магнити, което позволява на телефона да щракне на място и да се задържа там в оптималната позиция за зареждане. Apple показа зарядно за кола Belkin с магнити, което ви позволява да зареждате телефона си в колата, като просто докоснете магнитите.

новости в iPhone 12

В допълнение към използването му за подравняване на зарядното, новият магнит ще позволи бърза смяна на аксесоари. Бяха обявени няколко нови случая, които използват магнита. Специален калъф ви позволява да приберете телефона си, когато не се използва, а когато магнитът в телефона разпознае калъфа, екранът светва, за да показва часа. По-стандартните калъфи просто се придържат към телефона чрез използване на магнит. И накрая, Apple предлага портфейл, които лесно се използва с технологията, като се залепва за гърба на телефона.

 

По-добри снимки в нощен режим

Когато Apple за първи път представи своя нощен режим, само основната камера можеше да го използва. Сега тя ще бъде достъпна за всички камери, включително предната, като част от страхотните новости в iPhone 12. Когато свържете тази технология със самите нови камери, които пропускат по-големи количества светлина през блендата, получавате значително увеличаване на възможността за заснемане на снимки през нощта или при настройки на слаба светлина.

 

Може би ще спестите малко пари

С четирите нови телефона има доста голям избор и ценови диапазон. Най-скъп е iPhone 12 Max, с най-голям капацитет за съхранение, е за истинските фенове. Но ако сте готови да се откажете малко от размера и капацитета на камерата, iPhone 12 Mini е на около половин цена и все пак има по-добри характеристики от iPhone 11 .

 

Оптично увеличение

Едно от най-хубавите новости в iPhone 12 е в камерите, които имат по-голямо оптично увеличение, осигурено от обективите. Телеобективът на iPhone 12 Pro е 52 мм и увеличава обхвата на оптичното увеличение до 4 пъти. 65-милиметровият обектив на Pro Max осигурява 5 пъти оптичното увеличение. Използвайки оптично увеличение, обективите могат да запълнят целия сензор на камерата с каквото и да е изображение, което потребителите се опитват да заснемат, давайки по-отчетлива и ясна снимка. Това е съществена разлика спрямо цифровото увеличение, при което се заема средната част от сензора, а увеличението се получава по цифров път, губейки много детайли и често добавяйки цифров шум към крайното изображение.

новости в iPhone 12

 

Качествени игри на Play Console

С новия процесор A14 Bionic в телефона, iPhone 12 може да играе игри с качество на конзола навсякъде. С изчислителната мощ на чипа A14 и новите 5G възможности в новите телефони, играчите ще могат да играят същото качество на League of Legends, което са свикнали да играят на специални устройства, без да накъсва и да се бави.

 

Интелигентно управление на захранването

Apple от години има управление на захранването в телефоните си за неща като едновременно зареждане и защитаване на батерията или режим на ниска консумация на енергия. Но в новостите в iPhone 12 има и режим Smart Data. Един от недостатъците на 5G е високата консумация на енергия. И сега, когато Apple пусна телефони с 5G услуга, добави този нов режим. Телефонът автоматично ще използва съществуващи LTE мрежи, за да пести батерия, когато не са необходими по-бързите скорости на 5G. Ако потребителят премине към по-интензивна употреба за данни, телефонът ще се превключи автоматично без въвеждане от потребителя.

 

Запис в Dolby Vision с HDR

Друго предимство на наличието на такъв мощен процесор в мобилно устройство е тази нова възможност за моделите Pro. Тъй като се записва видео на живо, то се обработва автоматично чрез Dolby Vision за HDR качество. Въпреки че HDR често се омаловажава поради прекомерна употреба или пренасищане, HDR, приложен правилно, наистина може да изведе цветовете в изображението и да балансира акцентите и сенките в изображенията, вместо да ги оставя твърде ярки или твърде тъмни.

 

Ако наскоро сте се сдобили с iPhone 12 или ви предстои, задължително се обърнете към нас за неговата висококачествена защита. Тук ще намерите внимателно селектирани кейсове за iPhone 12: https://bit.ly/3yq9SYP

ВЪВЕДИ промо код DICE-FACE за 10% oтстъпка на всички наши аксесоари. Не важи за вече намалени продукти, както и за устройства!

При нужда от консултация по темата – пишете ни или се обадете на 0879 437 748.
А ако се интересувате от самия iPhone 12 като устройство, също можем да ви обслужим.
В DICE го предлагаме също, в няколко модела и в няколко възможни цвята.
👇

Apple iPhone 12 mini 64GB – https://bit.ly/3A5USzV

Apple iPhone 12 64GB – https://bit.ly/3iowt2q

Apple iPhone 12 128GB – https://bit.ly/3yodEBT