4smarts Gimbal – следвай ме! Как да снимаме видео като професионалисти
fitbit

Сподели на приятел
7 337

Хей, сигурно сте виждали вече доста потребители, които правят видео със своя селфи стик. Този артикул присъства навсякъде, особено по туристическите дестинации. От евтини към скъпи варианти, купени у дома, или на място от някой услужлив продавач, който ви следва и ви ги тика в ръцете, докато си купите и вие. Gimbal е интересен продукт, заслужаващ вашето внимание.

Селфи стикът обаче има куп недостатъци и повечето, които сте ползвали такива за снимки и видео, сигурно сами знаете за тях. Макар да е удобен в някои случаи, като например снимка над тълпата, не е подходящ за видео или снимане в движение. Особено ако разглеждате и снимате едновременно по време на тур или разходка с лодка.

Какво представлява

Именно тогава на помощ идва захващащият стабилизатор за смартфони и GoPro – Gimbal FollowMe (следвай ме). Каква е неговата функция? Да стабилизира картината, която заснемате, като обере малките движения и смущения в ръката. Звучи изключително просто и наистина е. Повярвайте. Ако не беше, нямаше да си взема.

Не съм професионалист, не разбирам от стабилизатори, затова търсих такова устройство, което да служи професионално, но да не струва стотици левове и да може да се ползва от лаик като мен. Gimbal FollowMe влиза в тази ниша. Върви с приложение, което сваляте на телефона си и посредством него управлявате и снимате.

Взех го с мен специално за пътуването си до Венеция и не сгреших! Както знаете, там има водни таксита, наречени Вапорето. Много е приятно да се возиш с тях, но не и докато непрекъснато се друсат и клатят заради водата по каналите и хората, които се качват и слизат. А най-лесният начин да заснемете Венеция отвътре е именно като пътувате с корабче (или гондола) по Канале гранде!

Функционалност

Технологията 3-axis държи вашия смартфон винаги на място и стабилизиран, позволявайки, дори при най-динамични движения, абсолютно стабилно заснемане на снимки и видео. Имате възможност за избор на режим – ходене или спорт. Аз пробвах и двата режима, като доста си поиграх, за да излъжа устройството и да го разклатя, но не успях.

Друга смайваща на селфи стик функция е тази – Gimbal FollowMe може да проследява или следва лице или обект. Задавате лицето (в случая моята съпруга) или обект, и се наслаждавате на професионално гладко видео, сякаш режисирано от Тарантино.

Живот на батерията

Батерията на този селфи стик издържа часове наред – по описание 12 часа, но на практика по цял ден го ползвахме и нито веднъж не успяхме да го изчерпаме. Освен това има и USB порт за зареждане, тоест играе ролята на powerbank, ако снимате с телефона си и започне да му свършва батерията.

Всичко се записва на телефона, после лесно се прехвърля или в галерията на устройството ви, или където пожелаете. Самата апликация ви дава допълнително функции, като време за снимка, режими, допълнителни настройки.

Как изглежда?

Удобен за използване с бутони, които дават допълнителен контрол във всеки един момент.

Видео

Кратко видео направено от автора, с което има за цел максимално да ви запознае с ползата от този продукт

Заключение

Ако искате устройство, което да има напълно професионални функции, но да не струва умопомрачителна сума, ако искате устройство, с което лесно се работи, ако харесвате да филмирате своите пътешествия – то Gimbal FollowMe е идеален избор за вас!

Специални благодарности на автора на статията – Васил Койнарев, който беше така любезен да сподели впечатленията си от нашият продукт.