Слухове за iPhone 14: ето всичко, което знаем досега
fitbit

Сподели на приятел
17 151

Ако се интересувате от слухове за iPhone 14, тогава има какво да четете, защото вече чухме доста информация за наследника на iPhone 13. Информация за тези четири нови телефона изтича от месеци, като на всеки няколко дни се появява по нещо ново. Нищо не е официално, така че приемете всичко с едно наум. Но все пак има доста потвърждения за това, което очакват разпространителите.

 

Слухове за iPhone 14

– Вероятно ще се появи през септември

– Нов iPhone 14 Max на мястото на iPhone 14 mini

– Без прорез за iPhone 14 Pro и Pro Max

– Подобни дизайни на гамата iPhone 13 за основните модели

– Два приблизително 6,1-инчови телефона и два 6,7-инчови телефона

– 48MP камери на Pro моделите

– По-големи батерии

– Вероятно чипсет A16 Bionic, но може би A15

Имаме изненадващо ясна картина на формата, която може да приеме гамата на iPhone 14 – макар че сме изключително скептични, тъй като има достатъчно време нещата да се променят. Но повечето слуховете за iPhone 14 засега са обещаващи и сочат към напълно нов дизайн за iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, напълно нов модел, наречен iPhone 14 Max, и някои значителни подобрения на камерата.

По-долу ще намерите всички слухове за iPhone 14, които сме чували досега, включително подробности за потенциалната дата на пускането на серията и за цените.

Слухове за iPhone 14 назад във времето

25 май: Съобщава се, че производството на линията iPhone 14 изостава от графика, което може да означава забавено стартиране.

24 май: Според някои слухове за iPhone 14 той може да получи много по-добра селфи камера от по-старите модели. Но надграждането може да доведе до увеличение на цената на телефона.

18 май: Събитието за пускане на iPhone 14 ще се проведе на 13 септември, според един от слуховете.

11 май: Чухме, че iPhone 14 може да е последният смартфон на Apple, който използва Lightning порт, за бъдещите се казва, че ще преминат към стандартния за индустрията USB-C.

26 април: Повече изображения на iPhone 14 показват устройство с камери с перфорирани отвори – но такива, които са по-големи, отколкото сме виждали на предишните изображения.

22 април: Някои слухове за iPhone 14 (стандартен, а не Pro) твърдят, че може да бъде произведен от друга компания, което би трябвало да гарантира, че iPhones ще са по-достъпни за закупуване.

21 април: Чухме, че iPhone 14 няма да получи USB-C и ще остане с Lightning порт (отново), но с по-бързи скорости на пренос на данни от преди.

19 април: Очевидно iPhone 14 може да получи две подобрения на предната камера: хардуерен автофокус, както и по-голяма бленда. Те биха могли да направят селфитата малко по-добри.

18 април: Интересен слух предполага, че когато iPhone 14 дебютира, iPhone 11 ще бъде преустановен. Понастоящем той се продава като достъпна алтернатива на моделите от най-висок клас. Като се има предвид възрастта на този телефон, това е слух, в който има логика.

18 април: Източник повтори твърденията, че към серията се присъединява iPhone 14 Max. Това вероятно означава край на iPhone 14 Mini.

29 март: Съобщава се, че гамата iPhone 14 е влязла в етапа на инженерно валидиране, тоест върви е по график.

28 март: iPhone 14 Pro и Pro Max може да имат по-големи размери на камерата заради нов 48MP сензор .

24 март: Знаете ли за онзи доклад от 14 март, в който се казваше, че само Pro iPhone 14s ще получи нов чипсет? Е, очевидно стандартните модели ще получат A15, но с име, променено на A16 .

23 март: Все повече скици на iPhone 14 сочат, че няма прорез. Очевидно обаче iPhone 15 ще има Face ID под дисплея .

21 март: Още един слух сочи, че няма да има iPhone 14 Mini. Но също така предполага, че предстоящите устройства ще имат дисплеи, с една идея по-малки от техните еквиваленти в серията iPhone 13.

16 март: Изтекли CAD изображения предполагат, че дизайнът на камерата с двоен изрез на предната част на Pro моделите ще се случи, но че задната може да не се промени.

Слухове за iPhone 14, които трябва да знаете

Дата на пускане на iPhone 14: Все още няма слухове за дата на пускане на пазара. Но чухме за събитието за представяне, което може да се състои на 13 септември. Очаквайте пускане около седмица след дебюта.

Цена на iPhone 14: Цената е неизвестна, но цените може да са подобни на тези на iPhone 13.

Дизайн: iPhone 14 вероятно ще прилича много на iPhone 13, но iPhone 14 Pro и Pro Max биха могли да получат камера с перфорация вместо прорез. Може също да има iPhone 14 Max с голям екран вместо iPhone 14 mini.

Дисплей: iPhone 14 и iPhone 14 Pro могат да имат 6,1-инчов (или 6,06-инчов) 1170 x 2532 OLED екрани, докато iPhone 14 Max и iPhone 14 Pro Max могат да имат 6,7-инчов (или 6,68-инчов) 1284 x 2778 OLED екрани. Очаквайте честота на опресняване от 120 Hz за моделите Pro и 60 Hz за останалите.

Камера: iPhone 14 Pro и Pro Max могат да имат 48MP основни камери. Това е доста повече от 12MP при настоящите модели. Други спецификации не са ясни, но се очаква троен обектив за почти всички модели. Само стандартния iPhone 14 ще има две задни лещи.

Спецификации: Очаква се всеки модел iPhone 14 да има мощен чипсет A16 Bionic. Моделите Pro могат допълнително да имат 8GB RAM (от максимум 6GB в момента) и до 2TB място за съхранение (текущия максимум е 1TB). Някои слухове предполагат, че iPhone 14 и 14 Max могат да се придържат към миналогодишния A15 Bionic.

Батерия: Все още се знае малко за батерията, но има твърдения, че капацитетът може да се увеличи, като телефоните стават по-дебели, за да поместят по-големите си батерии.

 

Дата на пускане на iPhone 14

Дори преди да започнат слуховете за датата на пускане на iPhone 14, имаше много добри предположения за това. Apple има тенденция да обявява нови модели по едно и също време всяка година, обикновено на специално събитие.

iPhone 13 беше представен на 14 септември 2021 г. и беше пуснат в продажба на 24 септември. Макар че вероятно няма да видим iPhone 14 на точно тези дати през 2022 г. Но Apple има тенденция да представи новите модели в първия или втория вторник на септември, което би означавало или 6 септември, или 13 септември.

Всъщност един от източниците на информация смята, че представянето ще се състои на 13 септември. Ако това е вярно, тогава пускането на пазара вероятно ще бъде преди края на месеца.

От друга страна, скоро чухме, че има възможност за забавяне. Дълго време производството вървеше по график, пробното производство очевидно е започнало в края на февруари. Предполага се, че е влязло в етапа на инженерно валидиране към края на март, което също е по график. Но после започна да се говори, че блокирането в Китай забави нещата, като поне един модел iPhone 14 изостава с три седмици. Предполага се, че Apple се опитва да ускори процеса, но дали ще успее, все още не е ясно.

 

Дизайн на iPhone 14

Най-голямата новина за дизайна на iPhone 14 идва от едно изтичане на неофициални рендери на iPhone 14 Pro Max. Дизайнът включва камера с перфорация вместо прорез, като компонентите на Face ID вероятно са под екрана. Освен това няма изпъкналост на камерата, като обективите седят почти изравнени отзад – нещо, което очевидно се постига, като се направи по-дебел самият телефон.

Гърбът е от полугланцирано стъкло. Бутоните за сила на звука са показани като кръгли. Очевидно има титаниеви страни, вместо неръждаема стомана на iPhone 13 Pro Max . Можете също да видите, че камерата е все още с троен обектив и Lightning порт.

Цветовете не са официални, въпреки че източникът твърди, че е виждал модел от розово злато.

Струва си да се отбележи, че този дизайн се смята, че се прилага само за моделите Pro. За iPhone 14 (и iPhone 14 Max, ако има такъв) вероятно все още има прорез според Джон Просер. Друг източник каза, че гамата iPhone 14 Pro все още ще има прорез (макар и по-малък). Но Просер често е прав и както Марк Гърман, така и Минг-Чи Куо оттогава казват, че прорезът ще бъде заменен с камера с перфорация, както наскоро направи The Elec .

Друг източник се включи, за да каже същото, макар четвърди, че прорезът на камерата ще бъде с формата на капсула. Това предполага, че може да е по-голяма от повечето камери с перфорирани дупки. Рос Йънг, експерт по доставки в света на дисплеите на смартфони, заяви, че вярва, че компанията ще приеме дизайна „дупка + капсула“ на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Това ще означава изрез във формата на капсула, както и по-малка дупка, която все още ще се вижда – теория, подкрепена с изтекъл схематичен прозрез. Повече източници вече се съгласиха с това и изтекли CAD изображения също показват този дизайн, въпреки че не показват промените на задната камера.

Всъщност iPhone 14 Pro и Pro Max може да имат малко по-голям отвор на камерата от гамата iPhone 13 Pro. Съобщава се, че това се дължи на използването на нов 48MP сензор. Всичко това според Гурман говори, че гамата iPhone 14 ще включва „прорез с размер на перфорация“. От това не е ясно дали има предвид малък прорез, така че все още има известна несигурност относно дизайна.

На друго място чухме, че моделите Pro биха могли да имат рамки от титаниева сплав. Това вероятно ще ги направи по-здрави от материалите, използвани в настоящите модели. Същият източник също твърди, че ще има iPhone 14 Max на мястото на iPhone 14 mini.

 

Дисплей на iPhone 14

Реномираният разпространител Минг-Чи Куо твърди, че ще има два 6,1-инчови модела iPhone 14 (стандартен и Pro) и два 6,7-инчови (Pro Max и Max). Също така чухме по-подробни спецификации на екрана от Рос Йънг, който също има добър опит. Йънг твърди, че iPhone 14 ще има 6,06-инчов 1170 x 2532 OLED екран с 60Hz честота на опресняване и 460 пиксела на инч. А iPhone 14 Pro очевидно ще има подобни спецификации на екрана, но с променлива честота на опресняване от 120 Hz.

Твърди се, че iPhone 14 Pro Max има 6,68-инчов 1284 x 2778 OLED екран с 120Hz честота на опресняване и 458 пиксела на инч. Очевидно също така ще има iPhone 14 Max със същите характеристики на екрана, но с честота на опресняване от 60 Hz.

Според други слухове за iPhone 14 двата по-евтини модела ще останат с 60Hz екрани, точно както сегашните. Все пак наскоро чухме, че Apple обмисля 120Hz екран за iPhone 14 Max, но решението все още не е взето.

Трети източници предполагат, че и четирите модела iPhone 14 могат да имат 120Hz екрани. Този слух е доста стар и е в противоречие с другите, но такова твърдение беше направено отново наскоро.

Има и патент за технология, която може да направи екрана на iPhone по-здрав, без да е по-дебел. Това би било хубаво допълнение, но патентите често не се превръщат в реалност, така че не разчитаме за това.

Камера на iPhone 14

Неофициалните изображения по-горе показват iPhone 14 Pro Max с камера с троен обектив. Друг източник също посочва, че този телефон (и iPhone 14 Pro и iPhone 14 Max) има камера с троен обектив. Междувременно iPhone 14 очевидно ще остане с два обектива. Това не звучи като голяма разлика в сравнение с гамата на iPhone 13, въпреки че спецификациите на лещите и сензорите може да се различават.

Всъщност Минг-Чи Куо твърди, че iPhone 14 Pro и Pro Max ще имат 48MP основна камера, в сравнение с 12MP при настоящите модели. Това очевидно би могло да запише 8K видео и е твърдение, което той повтори като много сигурно за него.

Друг анализатор също се присъедини към Куо в това твърдение, заявявайки, че очакват и двата модела Pro през 2022 г. да разполагат с 48MP камери. Това не е потвърждение, но със сигурност подкрепя първоначалното твърдение на Куо.

Има и слухове за разработка на перископна камера (за оптично увеличение на далечни разстояния). Дори сме виждали патент, подкрепящ тези твърдения. Но повечето източници предполагат, че тя ще се появи вероятно при iPhone 15 или по-нататъшна версия.

 

Спецификации и характеристики на iPhone 14

Едно нещо, в което сме почти сигурни, е че гамата iPhone 14 ще има нов чипсет, вероятно наречен A16 или A16 Bionic. Според Рос Йънг, ще бъде направен по 4nm процес, което предполага, че може да бъде разумен тласък на 5nm A15 Bionic в гамата на iPhone 13. Процесът може дори да бъде преместен до 3nm, според DigiTimes.

Също така се говори, че потенциално само iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max биха получили този чипсет. Основните модели вероятно ще останат с A15 Bionic. Същият източник казва, че се очакват 6 GB RAM във всеки модел. Това разделяне на чипсети вече е споменато от множество източници.

Друг слух твърди, че iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max ще разполагат с 8 GB RAM. Досега на iPhone сме виждали най-много 6 GB RAM. Чували сме още, че всеки модел ще има 6 GB RAM, което би било надграждане за по-евтините, но не и за Pro телефоните.

Що се отнася до паметта, Pro моделите на iPhone 13 увеличиха максималното количество вътрешна памет, която можете да закупите, от 512MB на 1TB. Чува се, че телефоните iPhone 14 Pro биха могли да я удвоят отново – чак до 2TB .

Някои източници смятат, че бихме могли да видим Touch ID под дисплеs на iPhone 14. Все пак Марк Гурман каза, че докато Apple очевидно тества това, все пак залага изцяло на Face ID. Смятаме, че това вероятно Touch ID няма да се появи, а ако се появи, по-скоро ще бъде допълнение, а не заместител на Face ID. Но друг източник твърди, че Touch ID под дисплея няма да има.

Друга малко вероятна функция е превключване от Lightning порт към USB-C. Съобщава се, че Apple обмисля това за iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, но все още се твърди от само един източник, така че сме скептични.

Това, което гамата на iPhone 14 със сигурност включва, е поддръжката на 5G.

Патент предполага, че може да има и нова форма на 3D Touch, която ще използва хаптична обратна връзка, за по-интуитивна работа. Но както при всички патенти, не бихме разчитали, че от този със сигурност ще излезе нещо.

Говори се също, че Apple може да премине от физическа SIM карта към eSIM (която няма да можете да премахнете). Гамата iPhone 13 вече предлага това, но е в допълнение към физическата, а не вместо нея. Ако Apple предлага само eSIM с всеки iPhone 14, вероятно ще осигури и модификации, които имат и двата вида .

 

Батерия на iPhone 14

По отношение на батерията, изглежда, че може да има подобрения. Един източник казва, че ще бъде по-голяма в следващите модели. Според друг телефоните ще бъдат по-дебели, което може да остави място за по-голяма батерия.

Когато дойде време за зареждане, може би ще се използва зарядно устройство MagSafe, а не Lightning порт, макар че ранните неофициални рендери показват, че портът Lightning е непокътнат.

 

А докато дойде време да видим и пробваме iPhone 14, можем да направим сегашния iPhone 13 още по-удобен за употреба с качествени оригинални аксесоари. Ето какво можете да откриете в онлайн магазин DICE.bg:

Аксесоари за iPhone 13 mini

Аксесоари за iPhone 13

Аксесоари за iPhone 13 Pro

Аксесоари за iPhone 13 Pro Max

 

–-

Огромно разнообразие от оригинални аксесоари за iPhone можете да видите и закупите в нашия онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.