Apple AirTag: 5 необичайни места за поставяне
fitbit

Сподели на приятел
21 531

Ако редовно губите личните си вещи, четете внимателно, защото следващите редове ще променят живота ви. Поставете Apple AirTag на всички вещи, което имате навика да губите.

В повечето случаи трябва да сте в обхвата на Bluetooth, за да намерите своя Apple AirTag. Но можете да използвате услугата Find My на Apple, за да го намерите, ако е по-далеч. Все пак е важно да запомните, че AirTag трябва да е в обхвата на друго устройство на Apple (ето как работи Find My). За да направите това, просто поставете вашия AirTag в режим Lost Mode и ще получите известие, когато попадне в обхвата на мрежата Find My.

Продължавайте да четете, за да научите къде можете да поставите Apple AirTag – ще ви посочим няколко места, за които може би не сте се сетили преди.

 

В туристическата ви палатка

Ако смятате да прекарате известно време в палатков лагер на място, което никога не сте посещавали, може да е полезно да поставите Apple AirTag в палатката си. Така ще можете по-лесно да намерите своя къмпинг, след като сте обикаляли околността – след като сте изминали километри в непознатата местност, можете да използвате Find My, за да потърсите последното местоположение на AirTag (вашата палатка) и да получите указания как да се върнете обратно до къмпинга. Все пак не забравяйте, че ще трябва да е в обхвата на нечие друго устройство, така че не разчитайте на това на твърде отдалечени от хора места.

 

Apple AirTag в джоба на връхната дреха

Колко често сте оставяли якето си в ресторант, бар или в къщата на приятел? Лесно е да го забравите, когато излизате, особено ако времето е по-топло от очакваното или ръцете ви са пълни.

Ако знаете, че ще окачите якето си на закачалка, на стол или в друга стая, поставете AirTag в джоба си, когато пристигнете. Дори да го забравите и да не помните къде сте го оставили, ще можете много лесно да го откриете. Това може да помогне за предотвратяване на загубата на още едно любимо яке и купуването на ново.

 

В багажа ви

Много хора се ориентират трудно в летищата и им е още по-трудно, когато се опитват да открият точно своя багаж. Понякога може да чакате 30 минути, докато чантите ви най-накрая се появят на конвейера, а понякога те просто се губят. За да намалите стреса от опитите да намерите куфара си, можете да поставите Apple AirTag вътре. Така лесно ще проследявате местонахождението му.

Когато проследите тракера, лесно ще разберете дали багажът ви е останал в самолета, дали е на конвейера, но не сте го забелязали, или някой по погрешка го е грабнал. След като разберете къде е, можете да се справите бързо със ситуацията и да продължите спокойно пътя си.

 

В чантата на лаптопа

Чантите за лаптоп могат лесно да бъдат забравени в кафенето, например когато взимате кафе за всички в офиса. Когато ръцете ви са пълни и сте заети да се чудите как ще отваряте вратите, може да не се сетите да вземете чантата си от мястото, където сте седели.

Ето защо е добра идея да поставите Apple AirTag в един от джобовете на чантата. Така ще можете не само лесно да намерите своя скъп лаптоп, но и да запазите всяка поверителна фирмена или лична информация, която сте имали в чантата си.

 

На скрито място на велосипеда или тротинетката

Дори да не ви се е случвало, вероятно познавате някой, който е имал такава случка – прибирате се вкъщи след колоездене, влизате вътре, за да вземете нещо, и напълно забравяте за колелото си, което сте оставили навън. Или може би сте отишли ​​до магазина, не сте заключили тротинетката и когато сте се върнали, тя е изчезнала.

Ако поставите Apple AirTag на скрито място на велосипеда или тротинетката, можете лесно да ги намерите. Все пак не препоръчваме да проследявате велосипеда сами. Най-добре е да уведомите полицията и да ги оставите да приберат велосипеда ви, за да избегнете опасни ситуации.

Всъщност този метод работи и с колата ви, ако е била открадната или не можете да си спомните къде сте я паркирали. Въпреки че ако имате iPhone и той е свързан с колата ви чрез Bluetooth, телефонът ви може да намери мястото, където последно сте я оставили.

 

Още няколко често срещани места за поставяне на AirTag

Apple AirTag обикновено се използва за локализиране на тези вещи:

  • чанта
  • портфейл
  • ключодържател
  • телефон
  • таблет
  • дистанционното на телевизора
  • всичко ценно, което оставяте извън дома си

Прочетете как точно работят Apple AirTag, поръчайте AirTag, комплект AirTag на по-добра цена или страхотни аксесоари за AirTag, за да ги използвате още по-удобно навсякъде.

 

––

Apple AirTag и аксесоари за тях можете да видите и закупите в нашия онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.