Дебют на iPhone 14 на 7 септември: Apple потвърди датата
fitbit

Сподели на приятел
16 635

Apple определи датата за дебют на iPhone 14. Новото устройство ще бъде представено на 7 септември в 20:00 часа българско време (10:00 часа сутринта тихоокеанско време).

Слуховете предполагат, че новата гама iPhone ще отхвърли Mini в полза на нов модел Max към iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Вероятно ще увеличи цената с около $100 спрямо миналогодишната. Също така Apple може би планира да премахне прореза на iPhone 14 заради предна камера с форма на хапче, поне за моделите Pro.

Какво да очакваме от събитието за дебют на iPhone 14

В допълнение към очаквания дебют на iPhone 14, Apple може да използва събитието, за да представи и Apple Watch Series 8. Според съобщенията ще изглежда подобно на миналогодишния модел, но ще има повече здравни функции като сензор за температура. Очаква се и подобрена издръжливост.

Технологичният гигант покани пресата в централата на Apple Park в Калифорния за събитието за дебют на iPhone 14. Ще предложи и предаване на живо на Apple.com и други стрийминг канали. Както е типично, Apple не каза много в поканата си за предстоящото събитие за дебют на iPhone 14. Поканата показва лого на Apple, сякаш поставено в нощно небе, което предполага потенциални подобрения на камерата или миналогодишните слухове за сателитно спешно повикване. Изображението изглежда като нещо, което може да видим от космическия телескоп Джеймс Уеб, чиито зашеметяващи снимки вече започнаха да променят начина, по който виждаме космоса, откакто бяха пуснати за първи път по-рано това лято. В съобщението си Apple включи тийзър с думите „Far out“.

Прогнози за Apple и конкуренцията

Новите функции както за iPhone 14, така и за Apple Watch 8, може да помогнат на Apple да се открои пред Samsung и други производители на устройства. Между тях се очаква засилена конкуренция тази година. Хората намаляват покупките на технологии, което води до изненадващо ниски отчети за продажби от производителя на чипове Intel. Има и внезапни пропуски в рекламния бизнес за компанията майка Alphabet на Google и компанията майка на Facebook Meta. И не само те.

Колективното ни доверие в икономиката падна до дъното благодарение на продължаващата пандемия, непрекъсната инфлация и задаваща се рецесия. Едно проучване от Университета на Мичиган установи, че потребителските настроения са в най-ниската си точка от поне 70 години .

Това означава, че Apple ще трябва да се бори още по-усилено, за да спечели новите собственици на iPhone. Samsung, от своя страна, направи работата на Apple малко по-лесна, като обяви своите флагмани Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4 на стандартни цени по-рано този месец. Той също така повиши цените на своите Galaxy Watch 5 и Galaxy Buds 2 Pro с малки суми.

Очакванията на Apple

Apple засега не се изглежда да е притеснена. През последните няколко години Apple отбеляза най-големите си приходи и печалби всеки празничен сезон за пазаруване. Това се дължи до голяма степен на популярността на iPhone 13 от 2021 г. и iPhone 12 от 2020 г. Изпълнителният директор на Apple Тим Кук по-рано цитира усъвършенстваните камери, дългия живот на батерията и добре оценения софтуер като причини хората да продължават да избират iPhone. Но той също каза, че 5G, супер бързата безжична технология, която Apple започна да използва преди две години, вероятно ще накара още повече хора да надградят .

„5G е ускорител“, каза той, когато говори с инвеститори по време на конферентен разговор миналия месец. Той добави, че въпреки че технологията се разпространява на някои места, други части на света не са започнали да я използват. И тъй като 5G се разширява, той каза: „Мисля, че има причина да бъдем оптимисти“.

Очакваният дебют на iPhone 14 ще бъде в центъра на събитието на Apple тази година и вероятно това, върху което повечето хора фокусират вниманието си. Но все пак се очаква компанията да има други устройства, които да покаже. Те включват нови компютри Mac с подобрени чипове и нови iPad.

 

––

Оригинални аксесоари за iPhone можете да видите и закупите в нашия онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.