От iPhone 14 до Apple Watch 8: какво разкри Apple на Far Out 2022
fitbit

Сподели на приятел
16 333

Есенното събитие Far Out 2022 на Apple донесе нови модели iPhone 14, нови AirPods и много повече. На практика Apple обяви четири модела в своята гама iPhone 14, три нови версии на Apple Watch и нови AirPods.

Както се очакваше, видяхме iPhone 14 на събитието на Apple в сряда, но новият водещ телефон беше само върхът на айсберга. В събитието се появиха iPhone 14 и iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra, Apple Watch SE и AirPods Pro 2-ро поколение. Всички ще бъдат налични за предварителна заявка през следващите няколко седмици, а някои ще бъдат пуснати на пазара веднага след 16 септември. Разбира се, ние в Dice.bg предлагаме оригинални аксесоари за iPhone 14 още сега.

Apple обяви най-новата версия на операционната система на iPhone, iOS 16, на WWDC през юни, а на събитието Far Out 2022 видяхме функции като Crash Detection, Always On display и Dynamic Island в действие.

iPhone 14 и iPhone 14 Plus

Plus пораства до 6,7-инчово устройство вместо стандартната 6,1-инчова версия. Има актуализирано охлаждане, 1200-nit HDR дисплей с поддръжка на Dolby Vision и се предлага в нов нюанс на синьото в допълнение към останалите. Наследява живота на батерията на Max.

Нов A15 Bionic чип заби в земята всички процесори с по-бърза производителност. Apple надгради системата на камерата с по-голям сензор (1,9 микрона) и сензорна вместо оптична стабилизация в 12-мегапикселовата основна камера. На Far Out 2022 Apple каза, че ще получим по-добри резултати при лошо осветление и скоростта ще е по-добра. Новата камера TrueDepth също подобрява фотографията при слаба светлина и има по-бързо и по-добро фокусиране. На Far Out 2022 Apple представи нов Photonic Engine в софтуера за по-добра обработка на изображения.

Режимът Action подобрява стабилизацията на цифровото изображение за видео и използва пълния сензор.

Както се говореше, iPhone е преминал към eSIMs – в САЩ повече не се поддържат физически SIM карти. Той също така поддържа crash detection, благодарение на нови сензори, и добавя спешни SOS чрез сателит, когато сте извън мрежата, благодарение на нови антени и приложение, което ви помага да останете свързани, докато сателитът се движи. Ползва се  безплатно за две години.

IPhone 14 вече стартира предварителните поръчки, свободните продажби започват на 16 септември, а на 14 Plus – на 7 октомври.

iPhone 14 Pro и Pro Max

Спецификации, подобни на Pro Display XDR, получаваме на Pro екраните със Super Retina XDR. Новият прорез на камерата на Pro се разширява и свива, за да побере известия и информация, с които можете да взаимодействате, и носи името Dynamic Island. Предлагат се по-добро управление на яркостта и разнообразие от честоти на опресняване за управление на живота на батерията и предпазване на новия always-on дисплей от прекалено изтощаване.

Новият 4-нанометров чип A16 Bionic е по-бърз и изисква по-ниска мощност от A15. Нов Display Engine в него ускорява рендъринга на дисплея, а актуализираната обработка на сигнала на изображението добавя подобни подобрения в качеството на снимките към моделите от по-нисък клас.

48-мегапикселов сензор с поддръжка на групиране на пиксели (4 пиксела) позволява по-добра чувствителност при снимане с ниска осветеност при 12-мегапикселова резолюция. Има нова 2x телефото настройка и режим 48 мм, плюс поддръжка за 48 мегапиксела в ProRaw. Видеото също получава Action Mode и снимане с 24 кадъра в секунда.

На Far Out 2022 бяха показани устройства в космическо черно и наситено лилаво, в допълнение към традиционните сребристо и златно. А когато решите да се оборудвате и с оригинални аксесоари за iPhone 14, те ви очакват в Dice.bg.

Apple Watch Series 8

Нови циферблати, always-on и по-голям дисплей (благодарение на по-малките рамки), заедно с по-добра издръжливост – това са акцентите на новата серия, която видяхме на Far Out 2022. Има по-добро проследяване на менструалния цикъл благодарение на нов набор от функции, включително нов температурен сензор за получаване на оценка на овулацията.

Има и нови функции за безопасност, като например откриване на катастрофи за автоматично известяване на службите за спешна помощ и контактите. Това е възможно благодарение на актуализираното отчитане на движение с нов жироскоп и акселерометър.

Режимът на ниска мощност деактивира някои от по-малко необходимите функции, като always-on дисплей, за да удължи живота на батерията до заявените 36 часа. Международният роуминг също ще бъде достъпен на всички клетъчни модели, работещи с WatchOS 9.

Ще получим и доста нови цветове и каишки.

Предлагат се от 16 септември, а WatchOS 9 ще бъде достъпен от 12 септември.

Apple Watch SE

Базовият часовник на Apple, показан на Far Out 2022, е по-голям, по-бърз и с подобрено сдвояване за деца без iPhone, а задната част вече пасва на покритията. Изработен е от много рециклирани материали. Освен това има същите сензори като Series 8, за да позволи откриване на катастрофа.

На Far Out 2022 съобщиха, че продажбите стартират на 16 септември.

Apple Watch Ultra

„Екстремно“ е девизът за този модел, който видяхме на Far Out 2022. Той е най-здравият досега, изработен от титан, с рамка за защита на дисплея от удар. Има нови каишки, предназначени за специфични дейности (алпийски, туристически и океански). Има и нов Action бутон за бърз физически контрол, а контролите са проектирани да могат да се използват, когато носите ръкавици. Подобрен микрофон, вградена клетъчна мрежа, огромна батерия, която ще издържи до 36 часа (която може да бъде удължена до 60 часа чрез нова настройка за оптимизиране), плюс нови режими за лице и нощно време за по-добра видимост – това са някои от акцентите.

Вътре има нов GPS, проектиран за по-добри резултати в градска среда, който използва микрофонна решетка за по-добро прихващане. Освен това има много нови приложения, насочени към специфични видове дейности, като компютър за гмуркане и система за навигация.

Apple Watch Ultra ще бъде наличен на 23 септември.

Apple AirPods Pro (2-ро поколение)

Чипът H1 преминава към H2, а новите драйвери и процеси предлагат по-добри детайли и яснота, според Apple. Пространственото аудио получава опция за персонализиране за по-добър съраунд, активното шумопотискане, пасивното шумопотискане и шумопотискането на микрофона са подобрени. Адаптивната прозрачност ще свърши по-добра работа при наистина силни шумове.

Можем да използваме тези слушалки до шест часа плюс 30 часа зареждане в калъфа, а калъфът е по-лесен за намиране благодарение на по-силен високоговорител. Вече ще поддържа и Qi зареждане.

След Far Out 2022 вече знаем, че започват да се продават на 23 септември.

 

 

––

Оригинални аксесоари за iPhone можете да видите и закупите в нашия онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.