AirPods – почистване и поддръжка
fitbit

Сподели на приятел
2 258

Ако сте горд притежател на слушалки AirPods, то несъмнено сте се сблъсквали с проблема с почистването им. Липсата на жакове и кабели е удобство за мобилните и забързани хора. Но всяко предимство има и недостатъци.

Признаци, че е време за почистване на AirPods?

Замърсяването на слушалките може да намали качеството на звука. Друг признак, че е време да почистите слушалките ви са видимите замърсявания по мрежичките на слушалките. Когато забележите петна по кейса за съхранение или корпуса на слушалките е време за почистване. Много е важно след тренировка или когато влизат в контакт с влага да ги подсушавате със суха кърпа.

AirPods

Какъв е най-добрият начин за почистване

Първо и най-важно условие е да не използвате нещо, което ще нарани слушалките ви. От Apple съветват да използвате мека и суха кърпа без влакна, за да почистите външния корпус на вашите AirPods. Оптималният вариант е да ги почиствате след всяко използване. Това, разбира се не винаги е възможно. При почистването е много важно да не се използват абразивни материали или почистващи препарати.

За да почистите мрежите на микрофона и високоговорителя, от Apple препоръчват да използвате сух памучен тампон. Чрез него ще може да премахнете замърсяванията.

Ако има полепнали остатъци, които са забити в мрежичките на високоговорителите, може да използвате чиста и суха четка с мек косъм. Трябва много внимателно да боравите с нея, за да не нараните вашите Airpods. Може също да използвате сгъстен въздух, за да премахнете неприятните наслагвания.

От Apple съветват в никакъв случай да не използвате остри предмети за почистване на деликатните зони като например – мрежичките. В противен случай рискувате да ги нараните.

AirPods

Как да почистите кейса за зареждане на AirPods?

Най-добрият начин да почистите кейса за зареждане е с кърпа от микрофибър. Трябва да се опитате да премахнете по-голямата част от мръсотията само с кърпата, но може да я навлажните леко със спирт или разтвор за почистване.

Изключително важно е да внимавате да не попадне течност в портовете за зареждане в долната част на кутията. Освен това не трябва да поставяте нищо в портовете за зареждане. Ако има нещо попаднало вътре, може да опитате да напръскате със сгъстен въздух в отвора, за да го извадите.

Подобно на самите AirPods, може да използвате за почистване на Lightning конектора четка с мек косъм.

Изключително важно е да внимавате при поддръжката и почистването на вашите слушалки. Не използвайте препарати и абразивни материали. Не мокрете слушалките и не ги излагайте на влага.

Ако имате допълнителни въпроси относно почистването на вашите слушалки, моля обърнете се за консултация към нашия сервиз.

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: https://www.techradar.com