Android 11 – какво да очакваме
fitbit

Сподели на приятел
1 212

Въпреки че очакваме официалната поява на Android 11 в края на годината, слуховете какво да очакваме се появиха още в началото й. От  Google  потвърдиха, че името ще запази числовата тенденция от Android 10.  След премахването на „сладките” имена  Android заложи на числа.

Дата на представяне на Android 11

Google следва тенденция да обявява голяма част от актуализациите по време на  събитието Google IO 2020, което се провежда през месец май. Дългоочакваната поява се ще е в края на септември, като новата версия на ОС ще бъде налична първо за Pixel.  Едва след това ще бъде налична за всички останали устройства. Очакванията е това да се случи в края на 2020 или началото на 2021.

Android 11

Android 11 функции

Засега има само една напълно потвърдена функция – Scoped Storage. Тази функция ни е позната, защото трябваше да се появи в Android 10.  Тя се забави, защото имаше проблем с разработчиците.

Функцията Scoped Storage спомага за организирането на информацията на файловете. Вече няма нужда да  давате разрешение на всяко ново приложение, което инсталирате. Освен това ви дава и допълнителна сигурност.

Android 11

Какво искаме да видим в Android 11

Алтернатива на функцията NFC

За голямо съжаление от Google премахнаха NFC функцията. Това удобство позволяваше на потребителите чрез едно докосване да споделят файлове. Би било полезно да бъде предложена алтернатива, която да спомага лесното споделяне. Надяваме се скоро да видим функция сходна на Airdrop.

Подобрен тъмен режим

Тъмният режим определено има своите фенове. Голяма част от потребителите използват тъмен режим и точно затова има проблем, който не трябва да бъде пренебрегван. В Android 10 има проблем, който е неприятен за феновете на тъмния режим. Ако използвате тази функция ще забележите промяна на приложения от тъмен и светъл режим. Голяма част от приложенията, дори и такива на Google, все още нямат тъмен режим.

Дори и да имат тъмен режим, текстът на голяма част от тях не е адаптиран и остава незабележим зарди цвета, който е използван. За да бъде тъмният режим използваем е необходимо да бъдат въведени някой промени.

and

 Промени на чат „балончета“

Една от последните функции в Android 10 е нов дизайн на чат „балончетата”. Те придобиха нов облик подобен на Facebook Messenger и позволяват на потребителите да следят разговорите си по-лесно. Не всички приложения обаче са съвместими с тези промени. Би било полезно, ако повече приложения станат съвместими – WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram.

Накратко това са слуховете покрай Android 11. Надяваме се съвсем скоро да разберем повече за новите функции, които ще ни представи опрационната система.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: www.techradar.com