Apple Card – Как да я използвате
fitbit

Сподели на приятел
3 502

През август започна пускането на Apple Card – кредитна карта, свързана с Apple Pay и вградена в приложението Wallet. Тя се радва на голям интерес от страна на потребителите. В следващите няколко реда ще разгледаме накратко как се извършват плащания с Apple Card.

 

Apple card

 

Ако току-що сте одобрили приложението си за картата, вероятно ще искате да започнете да го използвате веднага. Тази статия ви показва как.

Ако сте заявили titanium Apple Card , добрата новина е, че не е нужно да чакате да пристигне, преди да можете да направите покупки. Можете да плащате с нея с помощта на Apple Pay на вашия iPhone, iPad , Apple Watch или Mac.

ios

Как да направите онлайн покупка с Apple Card

Можете да направите покупка онлайн с вашата карта. Навсякъде където да видите символа на Apple Pay на касата. Когато докоснете символа, листът за транзакции на Apple Pay се плъзга нагоре по екрана.

Докоснете символът, за да промените всички данни, свързани с транзакцията. Включително коя карта да използвате, вашия адрес за доставка, метод за доставка и вашите данни за контакт.

Ще имате опция да изберете да платите с вашата карта, ако тя не е вече избрана. Но ако направите Apple Card картата по подразбиране, когато използвате Apple Pay, тя се избира автоматично.

Когато сте сигурни, че всичките ви данни са правилни, щракнете двукратно върху бутона Side на вашия iPhone и погледнете екрана, за да удостоверите транзакцията с Face ID (за по-стари модели iPhone, използвайте Touch ID или парола си).

apple card

 

Как да направите покупка в магазина с Apple карта

Можете да правите покупки чрез картата си в магазините, където видите логото на Apple Card или безконтактния символ.

За да платите за нещо с картата си, щракнете двукратно върху бутона Side на вашия iPhone, погледнете екрана, за да удостоверите с Face ID (за по-стари модели  iPhone, използвайте Touch ID или парола си ), след което задръжте телефона си близо до четеца на карти на магазина.

Не забравяйте, че ако магазинът не приема Apple Pay или безконтактни карти, все пак можете да плащате с Apple Card. Вашата titanium Apple Card или номерът на картата може да се използва навсякъде, където Mastercard се приема. Тя работи точно като всяка друга кредитна карта в магазин, тъй като е снабдена с чип. За онлайн покупки можете да намерите номера на вашата карта и CVV в приложението Wallet.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.

 

apple card