Apple Special Event – Какво ново ни представиха от Apple
fitbit

Сподели на приятел
1 400

 

Вчера на традиционното си събитие Apple Special Event компанията обяви поредица от нови продукти. Събитието се проведе в Steve Jobs Theate Купертино, Калифорния. Акцентът, разбира се, беше iPhone 11 . Apple представи три нови наследника на сегашната гама от смартфони. Компанията се е съсредоточила върху новите възможности за снимки и видео. Други нови модели, които се появиха са Apple Watch и iPad. Ако сте пропуснали снощното събитие, ето накратко какво трябва да знаете.

 

iPhone 11 Pro

Apple Specia

„Хедлайнерите” на събитието (Apple Special Event) бяха 5,8-инчовият iPhone 11 Pro и 6,5-инчовият 11 Pro Max. Тези модели на iPhone имат подобрени OLED дисплеи, които са оборудвани със Super Retina XDR дисплей. И се предлагат в четири цвята.

Голяма част от презентацията бе отделена на подобренията в камерата на телефона. iPhone Pro има три обектива: (52 мм, f / 2.0), (26 мм, f / 1.8) и един(13 мм, f / 2.4). Те снимат едновременно, така че когато направите снимка, ще можете да избирате между изображенията. Тази функция също работи във видео. Всяка от камерите се фокусира автоматично във фонов режим, за да позволи плавно превключване между снимки. Другите два нови режима включват възможност за заснемане на снимки при ниска осветеност – нощен режим. Както и нещо много атрактивно – възможност за заснемане на бавно движещи се селфи видеоклипове с предната камера.

Няма да е нова гама iPhone без нов процесор. И двата модела на Apple iPhone 11 Pro се предлагат с новия процесор Apple A13 Bionic.

Подобрен е и животът на батерията. Apple твърди, че потребителите ще получат още четири часа сравнено с миналогодишния модел iPhone XS. Версията Max получава пет часа повече от по-стария си колега.

 

 

iPhone 11

Apple Specia

IPhone 11 се задвижва от новия чип A13 Bionic на Apple, с който Apple може да се похвали, че е най-мощният процесор в мобилно устройство. Моделът е снабден с Retina дисплей и камера с два обектива. (Липсва телеобективът, който е наличен в Pro моделът). Основната камера е снабдена с нощен режим, който се включва автоматично, когато е необходимо, повишава светлината, намалява шума и позволява на потребителите да правят страхотни снимки при много по-ниско осветление. Възможностите за видео също са засилени и има поддръжка на 4K видео при 60 кадъра в секунда. Новата функция за бързо заснемане прави снимането на видео много по-лесно – просто задръжте бутона на камерата, за да започнете да снимате видео.  Всички модели се предлагат и с подобрения в Face ID, което позволява на потребителя да отключи телефона по-бързо. IPhone 11 има корпус от стъкло и алуминий.

В сравнение с модели  на iPhone Pro, 11-те имат по-голямо цветово разнообразие с шест варианта. Животът на батерията също се подобрява, макар и не много. От компанията твърдят, че потребителите могат да се насладят на допълнително увеличение с един час в сравнение с миналогодишния iPhone XR.

 

 

Apple Watch Series 5

Watch

Новият модел Apple Watch 5 пристига с няколко нови допълнителни функции – компас, подобрени функциите за мониторинг на здравето и възможността за достъп до международни спешни повиквания без телефон под ръка. Напредването на Apple в  LifeCall дойде заедно с нови функции, които целят да направят Watch по-удобен като цяло. Часовниците от 5 серия имат дисплей с постоянно пестене на енергия, който се затъмнява, вместо да се изключва. Добавянето на този нов дисплей означава, че може лесно да погледнете часовника си по всяко време, без да се налага да повдигате ръката си, за да активирате дисплея.Може да се възползвате от батерия, която да използвате до 18 часа след зареждане. Друго предимство е по-голямата колекция от каишки за часовници и нов титанов модел, които правят съчетаването с аксесоари по-лесно.

Apple Watch 5 серия е малко по-тънка от предходната. Подобно на новия iPad, новият Apple Watch е направен от 100% рециклируем алуминий .

 

 

iPad

iPad

Той ни изненада – Apple обяви ъпгрейд до 9,7-инчовия iPad, разкривайки седмото поколение iPad. Обликът на новия iPad много съответства на iPad на 2018 г., с изключение на една ключова разлика – той е по-голям. iPad от седмо поколение вече се предлага с по-голям 10,2-инчов дисплей. С чип A10 и поддръжка на на смарт клавиатура. Освен това голямо предимство е ново алуминиево тяло, което се рециклира на 100%. Друго предимство, което получавате със закупуването на новия iPad е безплатен годишен абонамент за Apple TV +.

Apple TV +

 

Apple Special

Говорейки за Apple TV +  днес компанията разкри плана си за присъединяване към пазара на стрийминг услугите. За 5 долара на месец клиентите ще могат да гледат разнообразието от ексклузивни предавания.  Дали тази услуга ще е достатъчна, за да пренасочи клиентите на Netflix, Hulu или предстоящата Disney + услуга, все още е загадка. Първите предавания на Apple TV + ще бъдат налични на 1 ноември, като всеки месец се добавят нови програми.

 

Apple Arcade

Apple Arcade

Обявена през март, тази абонаментна услуга предоставя на клиентите достъп до много ексклузивни игри, достъпни в мобилни, настолни и телевизионни платформи. Apple заяви, че ще има над 100 заглавия, когато Arcade стартира на 19 септември. Разработчици от Konami, Capcom и Annapurna Interactive представиха на събитието Apple Special Event  игри, които са разработили специално за Apple Arcade. Както при Apple TV +, Arcade струва 5 долара на месец. Стратегията за Apple изглежда е ниски цени за да затворят клиентите в своя екосистема.

 

Накратко това да новите продукти, които ни представиха на Apple Special Event. На сайта ни може да откриете аксесоари за всички устройства на Apple.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.

 

 

Източник: www.digitaltrends.com