Apple Watch – как да открием устройството си
fitbit

Сподели на приятел
2 083

Apple Watch – как да открием устройството си.

Проблемът с малките устройства като Apple Watch е, че те се губят много лесно. Но Apple са помислили за това. Лесно може да откриете вашия Apple Watch – независимо дали е под дивана,забравили сте го на работа или е откраднат.

Apple Watch -

Има няколко основни причини за липсата на смарт часовника ви. Първа – оставили сте го някъде у дома, затрупан с вещи и не можете да го намерите. Втора – сложили сте го някъде и не може да го намерите. Трета –  бил е откраднат.

За всяка една причина има решение и начин, по който да намерите устройството си. Можете да възпроизведете звук, за да го намерите. Може да разберете къде е чрез откриване по местоположение. И да активирате режим Lost.

Ако активирате Lost режим, часовникът ви ще се заключи и на екрана ще се появи съобщение – “This Apple Watch has been lost. Please call me”- последвано от посочения от вас номер. Това означава, че никой не може изтрие информацията ви или да го сдвои с друг iPhone.

Опциите за намиране на устройство са наистина полезни, но за съжаление не трябва да очаквате чудеса. За да използвате функциите за намиране, трябва да сте активирали функцията Find My iPhone  и вашият часовник трябва да има интернет връзка, за да се свърже с iCloud.

Ако смятате, че вашият часовник е бил изгубен или е бил откраднат и не можете да го намерите, има някои допълнителни стъпки, които трябва да следвате. Първата е да зададете режим на заключване така или иначе, това ще се случи в момента, в който часовникът се свърже с интернет. Втората е да промените незабавно вашата парола за Apple ID. Така че ако някой намери вашият часовник  няма да има достъп до iCloud акаунта ви. Доста често той съдържа голяма част от поверителната ни информация, снимки, сметки, съобщения и др.

В случая, който ще разгледаме ще открием Apple Watch чрез iPhone, но същата процедура можете да осъществите в iCloud.com или да използвате Find My iPhone на iPad.

1. Отворете приложението Find My iPhone

Apple Watch -

Вземете своя iPhone и отворете приложението. Трябва да видите екран, подобен на този по-горе, заедно с вашия Apple Watch. Чукнете върху него.

2. Докоснете иконата за информация

Тук нямаме други опции с изключение на натискането на иконата „i“.

3. Намерете часовника си

Изберете линка Find My Apple Watch. Той отваря приложението Find My iPhone с предварително избрания Apple Watch.

4. Вижте статуса на устройството

Apple Watch

Първо ще видите този екран, който се появява, дори ако часовникът ви е онлайн. Изчакайте и обикновено ще видите местоположението на часовника. Ако часовникът ви не е онлайн, можете да използвате връзката Notify When Found. Ще се получите известие в момента, в който часовникът отново е онлайн.

5. Разберете местоположението

Когато часовникът ви е онлайн, ще видите местоположението и приложението ще ви позволи да видите дори улицата, на която се намира устройството.

6. Възпроизвеждане на звук

Ако местоположението е там, където се намирате вие в момента, натиснете Actions и Play Sound, за да активирате звукова аларма. Така ще разберете къде точно сте оставили устройството си. А ако е някъде другаде, можете да го поставите в режим Lost или да го изтриете напълно.

 

Повече интересни статии четете в блога ни.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.